שתף קטע נבחר
 

הכירו את OPEN WEB

מדור הסטארטאפים שלנו, בשיתוף ״מפת הסטארטאפים הישראלים בניו יורק״ מאפשר לכולנו הצצה לעולמן של החברות הישראליות שמנסות לכבוש את אמריקה בימי הקורונה. השבוע על המפה אופן ווב, המפתחת טכנולוגיה לשיפור איכות השיח ברשת. הישראלים שמאחורי הרעיון עונים על השאלון שלנו

הכירו את אופן ווב, המפתחת טכנולוגיה לשיפור איכות השיח ברשת. המערכת מוטמעת על גבי אתרי התוכן הגדולים בעולם ומאפשרת למערכת עיתונות מסורתית להוביל את השיח הציבורי שכרגע נשלט בבלעדיות על ידי רשתות חברתיות. עד כה, גייסה החברה 68 מיליון דולר.

 

תעודת זהות

מייסדים: נדב שובל ורועי גולדברג

שנת הקמה: 2012 שנות עבודה בניו יורק: חמש שנים, עם 34 עובדים מקומיים

 

איך נולד הרעיון?

״בתחילת דרכה, החברה עברה גלגולים רבים כך שקשה להצביע על רגע אחד שבו נולד הרעיון. בתור ילדים שגדלו בפורומים של האינטרנט של פעם, היה בנו רצון אמיתי ותמים לחבר בין אנשים ולעזור לקיים את ההבטחה המקורית של האינטרנט - מקום אמיתי בו כל אדם יכול לחקור ולהפיץ רעיונות ללא פחד שיתקפו או ינסו להשתיק אותו. ידענו שזו משימת חיינו ושלא נעצור עד שלא נמצא את הדרך הנכונה להשפיע״.

 

מה היו הצעדים הראשונים שהפכו רעיון טוב להקמת סטראטאפ?

״כיזמים צעירים, הדבר הכי חשוב היה להקיף את עצמנו באנשים חכמים, חרוצים שמאמינים במה שאנחנו מאמינים. בין אם זה עובדים, לקוחות פוטנציאליים משקיעים או יזמים אחרים. אחד האנשים הראשונים שהתייעצנו איתם לימד אותנו את הפתגם: ״אם אתה רוצה להגיע מהר- לך לבד אבל אם אתה רוצה להגיע רחוק - לך ביחד״.

 

מה הייתה נקודת המפנה, המהלך שאחריו החלה צמיחה אמיתית?

״אחת מנקודות המפנה החשובות הייתה ההבנה של עומק הסימביוזה עם יצרני התוכן. האינטרנט הפך למקום מאוד ריכוזי מכיוון שהרשתות החברתיות הצליחו לקחת בעלות על השיח שנולד מהתוכן של אותם יצרנים. למעשה הרשתות סינדלו אותם לעבוד עבור האלגוריתם שלהן. כשלמדנו את זה, רצינו להבין מדוע יצרני התוכן לא מארחים את השיח בפלטפורמות שלהם - נפגשנו עם מאות בכירים בתעשייה מכל העולם ולמדנו מה הבעיות הגדולות שעלינו לפתור על מנת לשנות את הפרדיגמה הזו. כשהוכחנו הבעיות פתירות- קיבלנו אמון מלא שבלעדיו לא היינו יכולים להגיע לאן שהגענו״.

 

מדוע בחרתם להעתיק את הלוקיישן דווקא לניו יורק?

״מבחינה עסקית, ניו יורק היא בירת המדיה של ארה״ב - השוק הגדול בעולם. ברמה האישית הקצב של העיר מאוד מתאים לנו. אנשים מגיעים לניו יורק כדי לחלום בגדול, לעבוד קשה ולהצליח. להסתובב ברחובות (בימים שאין קורונה) ממלא באנרגיה״.

 

 

דגעדגע ()
נדב שובל.

 

 

איפה תפסה אתכם תקופת הקורונה?

״ב2019, ידענו ש- 2020 תהיה שנה מאוד משמעותית עבורנו. השקה של מותג חדש, מוצר חדש, שיתופי פעולה חדשים גדילה משמעותית של הצוות, הכל בפוקוס מוחלט על איכות השיח ברשת. ידענו שזו שנה של קפיצת מדרגה. לעשות את כל זה במציאות חדשה של אי ודאות, עבודה מרחוק שלא הכרנו ותנאי שוק חדשים היה ועדיין מאוד מאתגר. עמדה בפנינו השאלה האם לא עדיף לדחות חלק מהאירועים הגדולים של השנה, אבל הבנו ששיח בריא יותר זה בדיוק מה שהעולם צריך בתנאים של אי ודאות והחלטנו להמשיך קדימה״.

 

אילו שינויים נאלצם לעשות בעקבות הקורונה?

״הקורונה הייתה מאוד לא צפויה, אבל כסטארטאפ שינויים לא צפויים זה חלק מהמסע. נדרשנו להסתגל מהר מאוד לעבודה מרחוק, להבין איך להישאר עם היד על הדופק ועדיין לאפשר לצוות את חופש הפעולה הדרוש על מנת להיות יצירתיים ויצרניים. יש לנו מזל גדול שהצוות המדהים שלנו מאמין במטרה של החברה בלב שלם, מה שמאפשר לנו לתת בו אמון בלב שלם. האמון שנבנה ושיטות העבודה שפיתחנו ישארו איתנו לעד ויאפשרו לנו יותר גמישות מהבחינה של עבודה מרחוק או מהבית. חיצונית, מול הלקוחות, הקורונה הביאה סט חדש של אתגרים והזדמנויות. כשיש המון אי-הסכמה סביב העובדות והפרשנויות לעובדות התפקיד של השיח בהבנה של המציאות החדשה התעצם משמעותית. האחריות שלנו לאפשר לאנשים מקום בטוח לשאול שאלות ולהביע דעות בצורה בטוחה גדלה״.

 

דגעדגע ()
רועי גולדברג.

 

כיצד השתנו היעדים, או הצעדים שתכננתם בעקבות הקורונה?

״היעדים לא השתנו, הדרך להשיג אותם כן. אנחנו תמיד מצפים שיקרה משהו לא צפוי. השתמשנו ברשת המדהימה של האנשים שנוצרה סביבנו כדי ללמוד איך לעשות התאמות מהר, לחפש את ההזדמנויות החדשות שנוצרו במצב החדש ולהמשיך קדימה״.

 

האם מחפשים עובדים?

כמובן. מחפשים עובדים כל הזמן בתל-אביב, בניו-יורק ובזכות מה שלמדנו השנה גם ברחבי העולם. אם אתם אוהבים את האינטרנט, וחשוב לכם שיהיה שיח ציבורי בריא, מכבד ואיכותי אני מזמין אתכם להיכנס לאתר שלנו ולהסתכל על התפקידים המוצעים. www.Openweb.com

 

מפת הסטארטאפים הישראלים בניו יורק הוקמה על ידי גיא פרנקלין. המפה מאגדת בתוכה כ-300 סטארטאפים ישראלים ומאפשרת להם לגדול ולהרחיב את פעילותם בארה״ב בדרך חדשנית. למפת הסטארטאפים המלאה: www.IsraeliMappedinNY.com


פורסם לראשונה 23/10/2020 17:02

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיפור איכות השיח ברשת. אופן ווב
מומלצים