שתף קטע נבחר
 

לא רק בסלט: מתכונים עם טונה משומרת

יש לכם קופסת טונה במזווה? למה שלא תכינו ממנה רוטב לפסטה? או אולי קציצות? הנה ארבעה רעיונות למתכונים עם טונה מושמרת - ולא, אין מתכון לסלט

כמעט בכל בית אפשר למצוא קופסה או שתיים של טונה משומרת. ברוב המקרים השימוש שיימצא לה הוא סלט טונה - קשה לטעות ואפילו לא ממש צריך מתכון בשבילו - מוסיפים מיונז, מלפפונים חמוצים או בצל. גם זיתים יכולים ללכת, ואם אוהבים חריף - האפשרויות בכלל מתרבות. אבל אפשר לחרוג משגרת סלט טונה ולהוסיף אותה למגוון מאכלים: טונה הולכת נהדר עם פסטה ויש המון רטבים שמוכיחים זאת, היא מככבת במגוון מליות למאפים - מאפנדס ועד קישים קטנים, אפשר להכין ממנה קציצות, מאפים ועוד. אספנו עבורכם ארבעה מתכונים שיראו לכם שסלט טונה הוא רק ההתחלה.

 

מתכוני שימורים נוספים

 

קציצות טונה

המרכיבים:

2 קופסאות טונה בשמן או במים

1 בצל גדול

2 כפות פירורי לחם או קמח מצה

2 כפות קטשופ

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

1/2 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

 

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את הטונה, מעבירים לקערה ומפוררים בעזרת מזלג. מגררים את הבצל על פומפייה, סוחטים מנוזלים ומוסיפים לקערה. טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומניחים בצד למשך 10 דקות.
  2. מחממים שמן במחבת וכשהוא חם יוצרים קציצות פחוסות קטנות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
  3. מעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן. מגישים עם פלחי לימון בצד.


(צילום: אורן דאי)

 

פשטידת טונה ותירס

המרכיבים:

1/2 חבילה בצק עלים קפוא

3 קופסאות טונה בשמן או במים, מסוננות

4 ביצים

1 קופסא קטנה תירס משומר, מסונן מנוזלים

3 כפות קמח

3 כפות מיונז

1/2 כוס יוגורט 

1 בצל קטן קצוץ

1/2 כוס פירורי לחם

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את הטונה בקערה ומפוררים בעזרת מזלג.
  2. מניחים יוגורט, מיונז וביצים בכלי קטן וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים לקערה עם הטונה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערבות אחידה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. משמנים קלות תבנית מלבנית בינונית ומניחים עליה את בצק העלים. דוקרים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג. מעבירים את התבנית לתנור ואופים במשך 10 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים את תערובת הטונה ומחזירים לתנור לאפייה של כחצי שעה - עד שהפשטידה יציבה ושחומה.

 

רוטב טונה וזיתים לפסטה

המרכיבים:

1/4 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות (לא חובה)

1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

1/4 כפית סוכר

1 קופסה טונה בשמן או במים, מסוננת

1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים חתוכים גס

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום הכתוש ואת הפלפל החריף ומטגנים מספר שניות עד שהשום מפיץ ריח.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואתהסוכר ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים כרבע שעה עד שהרוטב מסמיך מעט.
  3. מוסיפים את הזיתים ואת הטונה, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה, ממליחים ומפלפלים, מבשלים דקה נוספת ומורידים מהאש.


(צילום: לירון אלמוג)

 

מאפה טונה ופסטה

המרכיבים:

2 כפות חמאה

4 כפות קמח

2 כוסות חלב 

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל לבן או שחור

מעט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)

2 קופסאות טונה בשמן או במים, מסוננות

1/4 חבילה פסטה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את החלב בסיר קטן או במיקרוגל. ממיסים את החמאה במחבת. מפזרים פנימה את הקמח ומערבבים על אש נמוכה עד שהקמח נספג לתוך החמאה.
  2. מוסיפים את החלב החם למחבת וטורפים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים מספר דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומניחים בצד.
  3. מפוררים את הטונה, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
  4. משמנים קלות תבנית ומחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מניחים את הפסטה המבושלת בקערה גדולה, יוצקים עליה את תכולת המחבת ומערבבים. מוסיפים 2/3 מכמות הגבינה הצהובה, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית. מפזרים את הגבינה שנותרה ומעבירים לתנור. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהפשטידה משחימה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים