עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
לקראת ראש השנה מכינה השפית רינה פושקרנה מנה הודית חגיגית של עוף קשמירי ביראני, שכוללת אורז, שפע של תבלינים והרבה מאוד תפוחים בדבש
בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
עוף קשמירי ביראני
המרכיבים:
1 כוס אורז בסמטי (מושרה במים במשך 20 דקות ומסונן)
כוס וחצי מים
4 כפות כוסברה טרייה קצוצה
1 עוף במשקל של כ-1 ק"ג, נקי ומחולק ל-8-10 חתיכות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות, מושחמים במחבת עם 2 כפות שמן
6 כפות שמן
50 גרם מרגרינה או חמאה
4 תפוחי עץ קלופים ורתוחים
1 כוס מיץ תפוחים
2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לחתיכות ורתוחים למחצה.
4 כפות אגוזי קשיו טחונים בבלנדר עם כוס מים
1 כף ג'ינג'ר כתוש
1 כף שום כתוש
1 כף פפאיה טחונה
2 כפות דבש
תבלינים:
4 עלי דפנה
6 גרגרי הל
2 מקלות קינמון
6 מסמרי ציפורן
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
1כפית אבקת גראם מסאלה
2 כפות זעפרן מושרה במים רתוחים
אופן ההכנה:
- התפוחים: שניים מהתפוחים מרסקים עם 2 כפות דבש.
- את 2 התפוחים הנותרים חותכים לפרוסות דקות ומניחים על גבי תבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-10 דקות.
- העוף: מערבבים שום, ג'ינג'ר ופפאיה, ומושחים בהם את העוף. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
- מחממים 4 כפות שמן בסיר ומוסיפים מחצית מכמות התבלינים השלמים (עלי דפנה, הל, קינמון וציפורן).
- מוסיפים את שני הבצלים הקצוצים ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שהעוף משחים.
- מוסיפים את התפוחים המרוסקים ובוחשים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, אגוזי הקשיו המרוסקים ואבקות התבלינים (מוסקט, מלח וגראם מסאלה). מבשלים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את מיץ התפוחים, מערבבים, ומבשלים כ-10 דקות.
- האורז: מחממים 2 כפות שמן בסיר, מוסיפים כוס אורז ואת המחצית השנייה של התבלינים השלמים (עלי דפנה, הל, קינמון וציפורן).
- מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את המים ואת הכוסברה הקצוצה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-12 דקות.
- לאחר שהאורז מוכן מפזרים מעל את הזעפרן ומערבבים.
- ההגשה: מסדרים את האורז והעוף על צלחת הגשה ומפזרים את הבצל המושחם, תפוחי העץ האפויים והכוסברה הקצוצה.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: בועז לביא
מומלצים