שתף קטע נבחר
 

עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני

לקראת ראש השנה מכינה השפית רינה פושקרנה מנה הודית חגיגית של עוף קשמירי ביראני, שכוללת אורז, שפע של תבלינים והרבה מאוד תפוחים בדבש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
 

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה? 

 

עוף קשמירי ביראני

המרכיבים:

1 כוס אורז בסמטי (מושרה במים במשך 20 דקות ומסונן)

כוס וחצי מים

4 כפות כוסברה טרייה קצוצה

1 עוף במשקל של כ-1 ק"ג, נקי ומחולק ל-8-10 חתיכות

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות, מושחמים במחבת עם 2 כפות שמן

6 כפות שמן

50 גרם מרגרינה או חמאה

4 תפוחי עץ קלופים ורתוחים

1 כוס מיץ תפוחים

2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לחתיכות ורתוחים למחצה.

4 כפות אגוזי קשיו טחונים בבלנדר עם כוס מים

1 כף ג'ינג'ר כתוש

1 כף שום כתוש

1 כף פפאיה טחונה

2 כפות דבש

תבלינים:

4 עלי דפנה

6 גרגרי הל

2 מקלות קינמון

6 מסמרי ציפורן

1 כפית אגוז מוסקט

1 כפית מלח

1כפית אבקת גראם מסאלה

2 כפות זעפרן מושרה במים רתוחים

 

אופן ההכנה:

  1. התפוחים: שניים מהתפוחים מרסקים עם 2 כפות דבש.
  2. את 2 התפוחים הנותרים חותכים לפרוסות דקות ומניחים על גבי תבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-10 דקות.
  3. העוף: מערבבים שום, ג'ינג'ר ופפאיה, ומושחים בהם את העוף. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
  4. מחממים 4 כפות שמן בסיר ומוסיפים מחצית מכמות התבלינים השלמים (עלי דפנה, הל, קינמון וציפורן).
  5. מוסיפים את שני הבצלים הקצוצים ומטגנים עד להשחמה.
  6. מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שהעוף משחים.
  7. מוסיפים את התפוחים המרוסקים ובוחשים.
  8. מוסיפים את תפוחי האדמה, אגוזי הקשיו המרוסקים ואבקות התבלינים (מוסקט, מלח וגראם מסאלה). מבשלים 2 דקות נוספות.
  9. מוסיפים את מיץ התפוחים, מערבבים, ומבשלים כ-10 דקות.
  10. האורז: מחממים 2 כפות שמן בסיר, מוסיפים כוס אורז ואת המחצית השנייה של התבלינים השלמים (עלי דפנה, הל, קינמון וציפורן).
  11.  מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את המים ואת הכוסברה הקצוצה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-12 דקות.
  12.  לאחר שהאורז מוכן מפזרים מעל את הזעפרן ומערבבים.
  13. ההגשה: מסדרים את האורז והעוף על צלחת הגשה ומפזרים את הבצל המושחם, תפוחי העץ האפויים והכוסברה הקצוצה.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים