ההשראה של הרפובליקנים בבחירות: רם עמנואל
בנובמבר הקרוב יתקיימו הבחירות לקונגרס ובמפלגה הרפובליקנית יעשו הכל כדי לזכות מחדש ברוב המיוחל. האם האסטרטגיה של רם עמנואל תביא להם את הניצחון?
ראש מטה הבית הלבן הוא שק החבטות של הרפובליקנים בשל שיטות הפעולה האגרסיביות שלו בקונגרס. אולם מאחורי הקלעים הם מעריצים של "רמ-בו" עמנואל הדמוקרטי ושואפים לחקות את התנהלותו.
הרפובליקנים מנסים כיום לגבש אסטרטגיה לבחירות לקונגרס שיתקיימו בנובמבר, בתקווה לכבוש מחדש את בית הנבחרים. "וושינגטון פוסט" מדווח
כי הם קיבלו השראה דווקא מעמנואל. מי שהתוודה על כך בפומבי הוא חבר הקונגרס מקליפורניה קווין מקרתי, העומד בצמרת המפלגה השמרנית בבית הנבחרים.
מקרתי, כצפוי, לא מתכוון לטלפן לבית הלבן כדי לבקש רעיונות. לפי הדיווח, הוא קורא את הספר "ניצחון" המתאר את האסטרטגיה הפוליטית שהגה עמנואל במהלך מסע הבחירות לקונגרס ב-2006, שהסתיים במהפך דמוקרטי בבית הנבחרים, אחרי 12 שנות שליטה רפובליקנית. "אני מחפש רעיונות, והם לא צריכים לבוא ממפלגה אחת מסוימת", אומר מקרתי ושיבח את עמנואל.
לפני ארבע שנים, בעת שהיה חבר קונגרס בעצמו, עמנואל עמד בראש ועדת קמפיין הבחירות של הדמוקרטים בקונגרס. הדעה הרווחת בפוליטיקה האמריקנית דאז היתה שלמועמדי שמאל אין כל סיכוי לנצח במדינות בלב אמריקה ובדרומה, המעניקות את קולן לרפובליקנים זה עשרות שנים.
הרפובליקנים מחכים בסיבוב. עמנואל ואובמה (צילום: רויטרס)
עמנואל התעלם מהאזהרות. השיטה שנקט הפוליטיקאי הממולח היתה לבחור מועמדים שמרנים, בהם אנשי צבא לשעבר, להתמודד מטעם מפלגת השמאל במדינות שמרניות באופיין, שבהן לא היתה לדמוקרטים דריסת רגל. הוא הצליח לאתר מועמדים שזכו לתמיכה במדינות הדרום, וכך חולל את המהפך.
מקרתי מעוניין ללכת בדרכו - אבל בכיוון ההפוך. לפי ה"פוסט", כבר שנה שהוא פועל למצוא מועמדים רפובליקנים הולמים בלב לבם של מאחזים דמוקרטים. המטרה היא להביא למפלתם של חברי קונגרס ליברלים
ותיקים, שבמשך שנים רבות ניצחו במערכות בחירות ללא כל קושי.
הרפובליקנים נמצאים כיום במצב דומה לזה שבו היו הדמוקרטים ב-2006. אם האסטרטגיה של עמנואל אכן תאומץ, השמרנים עשויים לחולל מהפך של ממש. כל סקרי דעת קהל מצביעים על כך שרוב האמריקנים אינם מרוצים מנציגיהם המכהנים - הנשיא, חברי קונגרס ומושלי מדינות - וזה לא משנה מה השתייכותם הפוליטית. לנשיא ברק אובמה, שיעמוד לבחירה ב-2012, יש עדיין זמן לשפר את אחוזי התמיכה בו, בעקבות הסימנים על יציאה מהמיתון והישגיו בנושאי חוץ, כמו ועידת הביטחון הגרעיני שננעלה הלילה.