בשוק האג"ח ממתינים להחלטת הריבית
סוחרי האג"ח נהנו משבוע מסחר מקוצר ויציב יחסית, בהמתנה להחלטת הריבית שתפרסם ביום שני הקרוב. האג"ח הממשלתיות השקליות והאג"ח הממשלתיות צמודות המדד רשמו עליות קלות
שבוע מסחר מקוצר נוסף, ואחרון לתקופה הקרובה, עבר על משקיעי אג"ח, ובמסגרתו לא נרשמו אירועים יוצאי דופן. למעשה,האירוע המעניין והבולט של השבוע התרחש כבר בתום השבוע שעבר, כאשר פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מרס, שהסתכם בעלייה צפויה של 0.1%.
ניתוח הודעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מלמד, כי המדד הושפע בעיקר מעלייה של כ-0.6% במחירי הדיור (לאחר ירידה של כ-2% בשלושת החודשים האחרונים), שתרמה לעלייה של 0.12% במדד הכללי. בנוסף הוא הושפע מעלייה של כ-2.5% במחירי ההבראה והנופש בארץ ובחו"ל, שתרמה לעלייה של 0.097% במדד הכללי, וכן מעלייה של כ-7% במחירי הבנזין, שתרמה לעלייה של כ-0.08% במדד הכללי.
עליות אלה קוזזו בירידה עונתית של למעלה מ-4% במחירי הלבשה וההנעלה (תרומה של 0.1% למדד הכללי) ובעיקר מההוזלה היזומה והידועה מראש של למעלה מ-4.5% בתעריפי החשמל (תרומה של 0.12% למדד הכללי). לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן של חודש מרס, מסכם המדד בשני החודשים האחרונים עלייה של כ-3.2% - גבוה מהטווח העליון של יעד האינפלציה הממשלתי (1%-3%).
הקונצנזוס של החזאים בשוק כיום הוא, שמדד המחירים לצרכן יעלה בשלושת החודשים הקרובים בלמעלה מ-1%, כאשר מדד אפריל צפוי לעלות ב-0.5%-0.7%. בנוסף מוסכם, כי מדד המחירים לצרכן צפוי להסתכם בכ-1.5% בשנת 2010 כולה, כאשר בשלושת החודשים הראשונים של 2010 יירד המדד ב0.9%. לפיכך, צפויה עליה של כמעט 2.5% במדד המחירים לצרכן בתשעת החודשים הבאים - תחזית ממנה מתקשה נגיד בנק ישראל להתעלם במסגרת "מלחמתו" באינפלציה.
הנגיד ישתמש בשוט הריבית?
בסיכומו של שבוע מסחר מקוצר זה, האג"ח הממשלתיות השקליות רשמו עליות קלות, שהתרכזו בעיקר בחלקו הבינוני-ארוך של העקום. האג"ח הממשלתיות צמודות המדד רשמו אף הן עליות קלות, שהלכו והתחזקו לאורכו של העקום. במקביל, מדדי אג"ח הקונצרניות המובילים נהנו משבוע ללא אירועים חריגים לרעה, כך שמדד התל בונד 20 ומדד התל בונד השקלי רשמו עליות של כחצי אחוז.
אנו מעריכים כי היציבות בשוקי האג"ח השבוע נובעת, בין היתר, מציפייה להחלטת הריבית שתתפרסם ביום שני הקרוב. מאחר שמדד המחירים למרס עמד בציפיות, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, אינו צפוי להעלות את הריבית במשק לחודש מאי ולהותירה על כנה על שיעור של 1.5%. תחזית זו נתמכת גם בעובדה, שבנק ישראל ממשיך לרכוש מט"ח על מנת להחליש את השער של השקל.
עם זאת אין להתעלם מכך, שציפיות האינפלציה הנגזרות מההפרש בין תשואות האג"ח הממשלתיות השקליות לאלו צמודות המדד הנסחרות בשוק, עדיין גבוהות - למעלה מ-2.5% בטווחים הבינוניים. משום כך, אין לפסול את האפשרות שהנגיד פישר ישתמש שוב "בשוט הריבית" על מנת לצנן את ציפיות האינפלציה בשוק וכן את גל הנפקות אג"ח שבפתח.
בפתח: גל הנפקות חדש
כפי שציינו בסקירות האחרונות, אנו נמצאים בתחילתו של גל חדש של הנפקות אג"ח. לפחות לעת עתה, רוב ההנפקות הן של חברות איכותיות, אך אנו מעריכים שעד תום גל ההנפקות הנוכחי, בתום חודש מאי, גם חברות איכותיות פחות ינסו את כוחן.
כך למשל, חברת פרטנר סיימה בהצלחה ובביקושים גבוהים הנפקת מיליארד שקל של אג"ח בדרוג AA- ב-3 מסלולים שונים (מסלול צמוד מדד במח"מ 6.7 שנים, מסלול ריבית משתנה במח"מ 8 שנים ומשסלול שקלי במח"מ 5 שנים).
בנוסף, חברת חלל סיימה בהצלחה את השלב המוסדי בהנפקת אג"ח לא מדורגת ב-2 מסלולים (אג"ח צמודת מדד במח"מ של 4.6 שנים ואג"ח שקלית בריבית משתנה במח"מ של כ-4.1 שנים)
על הגדר ממתינות עדיין לתורן קבוצת דלק, אדגר, אזורים, בנק הפועלים ולוינשטיין נכסים, שינסו את כוחן בשלב המוסדי בתקופה הקרובה.
גיל נויברגר הוא מנכ"ל רוטשילד קרנות נאמנות, ויריב יוריסטה הוא אנליסט בבית ההשקעות רוטשילד. אדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), עוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות.
אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.