שתף קטע נבחר

ארה"ב: החלטת צ' קוריאה לנתק קשרים - מוזרה

הודעת קים ג'ונג איל על ניתוק כל קשר לדרום קוריאה עוררה פליאה בוושינגטון. דובר מחלקת המדינה אמר שפיונגיאנג היא "כלכלה כושלת שלא מסוגלת להאכיל את אזרחיה"

ארצות הברית הגיבה הערב (יום ג') בדאגה להחלטת צפון קוריאה לנתק את קשריה עם שכנתה הדרומית. הממשל האמריקני הגדיר את ההחלטה כ"מוזרה" וטען שהיא אינה משרתת את האינטרסים של אזרחי המדינה הקומוניסטית.

 

"דרום קוריאה היא אחת הכלכלות הדינמיות ביותר בעולם", אמר דובר מחלקת המדינה בוושינגטון, פי-ג'יי קראולי. "צפון קוריאה היא כלכלה כושלת, והם אפילו מודים בכך. צפון קוריאה לא מסוגלת לדאוג ואף להאכיל את אזרחיה. אני לא יכול לחשוב על צעד שפוגע יותר באינטרסים לטווח-ארוך של העם הצפון קוריאני מאשר ניתוק הקשרים עם דרום קוריאה".

 

פיונגיאנג הודיעה מוקדם יותר על על ניתוק כל הקשרים עם שכנתה, כל עוד נשיא דרום קוריאה, לי מיונג-בק, ייישאר בתפקידו. ההכרזה התפרסמה זמן קצר אחרי שמנהיג המדינה הקומוניסטית, קים ג'ונג איל, הורה לצבאו להיערך למלחמה נגד דרום קוריאה.

 

ההחלטה היא רק צעד נוסף בהסלמה הביטחונית המאיימת להצית עימות חדש בחצי האי הקוריאני. התקרית שטלטלה את האזור היא הטבעת ספינת הקרב "צ'אונן" והריגת 46 מלחים לפני חודשיים. דו"ח חקירה בינלאומי שקבע

באופן חד-משמעי כי צפון קוריאה ירתה טורפדו שהטביע את הספינה. בעקבות הדו"ח החליטה דרום קוריאה להשעות את המסחר עם שכנתה מצפון, והבטיחה לפעול במועצת הביטחון של האו"ם כדי לקדם צעדי ענישה על המתקפה.

 

שתי הקוריאות הן אחד ממוקדי הסכסוך הגדולים בעולם, מאז שהתפצלו המדינות בתום מלחמת קוריאה ב-1953. הגבול ביניהן הוא אחד השמורים והמחומשים בעולם, וכ-28 אלף חיילים אמריקנים פרוסים בדרום כחלק מתוכנית הסיוע של וושינגטון לסיאול. בצדו השני של הגבול ניצבים מיליון חיילים צפון קוריאנים השייכים לאחד הצבאות הגדולים בעולם, על-אף היותו מיושן מאוד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פגיעה בעם. קלינטון
צילום: רויטרס
מוזר. קים
צילום: AFP
הספינה צ'אונן (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים