שתף קטע נבחר
 

שטייניץ: "רה"מ ביקש לזרז הפרויקט - וכך עשיתי"

יממה לאחר שפורסם כי שר האוצר אישר הבאתם של מאות עובדים זרים עבור חברת שפיר, שבה מועסק גיסו כיועץ חיצוני, הוא אומר: "אני לא מעורה בעסקיו, על כך שלגיסי יש קשר כלשהו לחברה שמעתי רק אתמול". עוד טוען שטייניץ: "ראש הממשלה פנה אלי בנושא - והחלטתי לאשר"

"לא היה לי שמץ של מושג שגיסי נותן שירותי ייעוץ לחברת שפיר הנדסה. אני לא מעורה בעסקיו והפעם הראשונה שבה שמעתי על כך שלגיסי יש קשר כלשהו לחברה הזאת היה אתמול, במהדורת החדשות של ערוץ 10"; כך אמר הבוקר (ג') שר האוצר, יובל שטייניץ, בראיון לתוכנית הבוקר של רזי ברקאי ("מה בוער") המשודרת בגל"צ.

 

 

שר האוצר התייחס בדבריו לידיעה שפורסמה אתמול בערב בערוץ 10 ולפיה אישר, לכאורה, הבאתם של מאות עובדים זרים לחברת שפיר הנדסה, שבה גיסו של שטייניץ, גרי חכים, משמש יועץ לחברה.

 

לפי הפרסום, שטייניץ העניק אישורים למאות עובדים זרים עבור החברה, שזכתה במכרזי הרכבת לכריית רשת מנהרות בנתיב המהיר ירושלים-תל אביב. החברה ביקשה אישור ממשרד הפנים ל-700 עובדים זרים, אך המשרד ביקש להתייעץ על כך עם אגף התקציבים באוצר. אגף התקציבים המליץ לאשר לחברה תוספת של 300-500 עובדים, ומשרד הפנים אישר בסופו של דבר את הגעתם של כ-630 עובדים. כשהשר שטייניץ קיבלת את הבקשה הסופית, הוא הסכים להגעתם של 600 עובדים, ובמידת הצורך, להגדיל את המכסה ל-700 עובדים.

 

בראיון שהתקיים הבוקר אמר שטייניץ כי הגורם היחידי שפנה אליו בנושא זה מחוץ למשרד האוצר בבקשה לזרז את הפרויקט היה ראש הממשלה, בנימין נתניהו. "ראש ממשלת ישראל אף הצהיר על כך פומבית במסיבת העיתונאים, וביקש ממני לזרז את הפרויקט הלאומי הזה. הוא אמר שלא יכול להיות שבגלל ויכוח על הפעלת מקדחה פרויקט הרכבת בירושלים תקוע כבר שנתיים, ופנה אליי אישית לזרז את זה ולחתוך את ההחלטה".

 

לשאלה אם ראש הממשלה מתערב באישור הבאתם של עובדים זרים, אמר שטייניץ: "לא, הוא לא התערב בעניין של כמה עובדים זרים. ראש ממשלת ישראל אמר גם פומבית וגם פנה אלי אישית כמה פעמים בשיחות בינינו ואמר לי: 'תשמע, לא יכול להיות שפרויקט אסטרטגי לאומי כמו קו הרכבת לירושלים תקוע בגלל ויכוח בין פקידים על הפעלת מקדחה'".

 

שר האוצר הוסיף: "משרד הפנים פנה אלי, על פי החלטות הממשלה, בבקשה לאשר הבאתם של 630 עובדים במכתב רשמי. משרד הפנים, שהוא אחראי על הבאת מומחים זרים, למשל במנהרות הכרמל אותה חפרו מומחים סינים, הודיע לי שיש מנגנון שבו בכל פעם שנכנסת משמרת - המשמרת הבאה לא נכנסת. זאת אומרת שיש מנגנון שמבטיח שהם לא יישארו בארץ".

 

שטייניץ  ציין כי בעקבות פניית משרד הפנים עם בקשה להבאת 630 עובדים וכן בקשתו של ראש הממשלה החליט לאשר ל-600 עובדים זרים להגיע לארץ עם אפשרות להגדיל את מספר העובדים ב-15%. "האישור הוא להבאת 600 עובדים זרים, כלומר 30 פחות ממה שביקש משרד הפנים".

 

לשאלה אם הבאת העובדים הזרים נעשתה בניגוד לדעת גורמים מקצועיים במשרד האוצר, השיב שטייניץ: "היו גורמים מקצועיים במשרד שחשבו לאשר הבאתם של פחות עובדים. ההחלטה התעכבה במשך שנתיים כי היה ויכוח בין משרד הפנים לגורמים במשרד האוצר. בסוף השר צריך לקבל החלטה. הפרויקט הזה הוא פרויקט לאומי שכבר תקוע כמה שנים, בין השאר, בגלל הוויכוח הזה". השר הוסיף: "לאחר שראש הממשלה פנה אלי בנושא הזה והוא היחידי שפנה אלי, החלטתי לאשר את זה". 

 

לשאלה אם אין לשר האוצר מושג מה גיסו עושה, השיב שטייניץ: "יש לי הרבה קרובי משפחה, דרך אגב גם הרבה חברים - וחלקם משמשים יועצים ונותנים שירות למגוון חברות ואני לא הולך ושואל אותם למי הם עוזרים. מכיוון שלא הייתי מודע כלל לאיזושהי מעורבות של מישהו מקרובי משפחתי עם חברת שפיר, והפעם ידעתי על כך בעקבות השידור בערוץ 10 אתמול, ודאי שאין פה שום הטיה ולא יכולתי לדעת".

 

"אם הייתי יודע שהוא מייעץ, קל וחומר עוסק בתחום, הייתי מעביר את ההחלטה לסגני. דרך אגב, כדי למנוע לזות שפתיים, ההחלטה הייתה מקצועית לחלוטין, כשרה לחלוטין, בדיוק כמו ההחלטה על ביטול המכרז של חברת שפיר ב-2 מיליארד שקל בכביש 531 לפני חודשיים בלי שום מעורבות של שום גורם".

 

כביש 531 אמור להיסלל באזור השרון ולחבר בין רעננה, כפר סבא והרצליה בואכה כביש 6. בפברואר האחרון ביטלה המדינה את זיכיונה של חברת שפיר הנדסה בפרויקט סלילת הכביש. במכתב שנשלח לזכיינית, הודיעו לה משרדי האוצר והתחבורה, כי "לנוכח הפרותיכם היסודיות, החוזרות והנשנות, של חוזה הזיכיון ושל המתווה שהוסכם בין הזכיין לבין הרשות הממונה, החליטה הרשות על ביטול חוזה הזיכיון עמכם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר האוצר, יובל שטייניץ. לא שואל את המשפחה ואת החברים למי הם עוזרים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים