לפטופ לכל סטודנט: מדריך ניידים לפי פקולטות
המחשב הנייד והסטודנט הוא סיפור אהבה ידוע ומוכר. אבל דגם שמתאים ללימודי רפואה לא יתאים בהכרח גם ללימודי עיצוב או הנדסה. כך תתאימו לפטופ למסלול הלימודים שלכם, ולמה הטאבלט לא התקבל לבית הספר
שנת הלימודים במוסדות ההשכלה הגבוהה נפתחה. אלפי סטודנטים כבר צובאים על הכיתות, מעתיקים עבודות זה מזה ומטרידים את המרצים בקריאות ביניים כמו "רגע, אבל לא הבנתי". לימינם של סטודנטים רבים יימצא המחשב הנייד - כלי שימושי מאין כמוהו לתקופת הלימודים. אבל יש לא מעט סטודנטים שקנו מחשב שלא מתאים להם ומתחרטים עד סוף התואר, או עדיין לא החליטו איזה מחשב לבחור.
איכשהו, המילים "סטודנט" ו"עני" משתלבות בצורה מאוד טבעית בעברית. לכן חשוב לבחור את המחשב המשתלם והמתאים ביותר לתקופת הלימודים שלכם – כך שהמחשב שרכשתם בתחילת השנה ילווה אתכם עד לסוף התואר, לפחות.
דברים שכל סטודנט צריך בלפטופ שלו
ממשק נוח. המסך צריך להיות מספיק גדול וקריא עבורכם, המקלדת צריכה להיות בגודל שמתאים לאצבעות ונוחה לעבודה: כולכם עומדים להפוך לקלדנים עיוורים, בין אם אתם לומדים הנדסה או בחרתם בביולוגיה ימית.
ניידות. לפטופים באים בשלל גדלים ומשקלים. בדקתם את תוכנית הלימודים שלכם? גיליתם שיש לכם רק חמש דקות להגיע מאולם סמולרש לבניין מקסיקו בימי רביעי? מחשב של חמישה קילו יהיה חתיכת עונש עבורכם.
זמן סוללה. יש הרבה פחות נקודות חשמל מאשר סטודנטים (ומחשבים) בכל כיתת לימוד של כל מוסד אקדמי בישראל. קחו בחשבון שתזדקקו למחשב שיפעל במשך חצי יום לימודים לפחות.
אלו המאפיינים החשובים ביותר עבור כל סטודנט. כדי ללמוד את כל מה שצריך כדי לבחור מחשב, אתם מוזמנים לעיין במדריך המלא לרכישת לפטופ. עכשיו, נראה לכם איזה סוג של מחשב מתאים לאיזה מסלול לימודים.
מדעי הטבע ומדעי החברה
כמעט כל סטודנט, בכל מסלול אקדמי, ימצא את עצמו עובד במשך שעות רבות על המחשב. צרכי המחשוב של סטודנט ממוצע למשפטים לא שונים מאלו של סטודנט למדע המדינה או לפיזיקה: המחשב צריך להיות נוח לעבודה בעל מסך גדול דיו ומקלדת שמתאימה לאצבעות.
סטודנטים לכלכלה ומנהל עסקים יוכלו להפעיל את תוכנת ה-SPSS לניתוח סטטיסטי מכל מחשב נייד, סטודנטים למשפטים יוכלו לקרוא פסקי דין בפורמט PDF גם מנטבוק וגם ממחשב עסקי יוקרתי - ולכן הנקודה החשובה עבור מי שלומד במסלולים אלו היא נוחות השימוש. אנחנו ממליצים לבחור במחשבים דקים וקלים, שמשלבים בין משקל נמוך, זמן סוללה טוב, מסך 13.3 - 12.1 אינץ' וביצועים סבירים. דגמים טובים ומשתלמים בקטגוריה זו הם ה-ButterFly S של פקארד בל, ה-T380 של אל-ג'י (גם אחיו הקטן יותר, ה- T280 הוא מחשב מצוין), ה-Edge של לנובו (שגם לו יש אח קטן, ה- X100), ה- UX30 של אסוס ומחשבי סדרת Latitude 13 של Dell. רוב הדגמים שלפניכם עולים פחות מ-4,000 שקל.
מצד שני, כאשר מדובר במסלולים שמצריכים תוכנות ייחודיות, או שלמסלול עצמו אופי שונה - מדובר באופרה אחרת לגמרי.
גרפיקה, עיצוב חזותי, אדריכלות
סטודנטים במסלולים האלו צריכים מחשב בעלי הרבה זיכרון, מעבד גרפי חזק, ומסך מגע. למה? משום שהתוכנות בעזרתן ילמדו הן תובעניות מאוד, במיוחד כשהן פועלות במקביל. בנוסף, איור ושרטוט מצריכים יכולת עבודה מדויקת מאוד שעכבר לא מספק. מחשבי טאבלט-לפטופ הם הפיתרון המושלם: אלו מחשבים דקים וקלים (פחות משני קילו) בעלי מסך של 12.1 אינץ'. מסך מגע בעל זיהוי קפסיטיבי (או רזיסטיבי, בדגמים ישנים יותר), מסוגל לחקות את תנועת הסטיילוס בדייקנות ולאפשר לכם לצייר עליו.
אמנם רוב הדגמים מצויידים במעבדים חסכוניים ובכרטיסי מסך חלשים – אבל ישנם גם כמה דגמים שמספקים את הטוב שבכל העולמות – כוח עיבוד, כרטיס מסך, קישוריות וזמן סוללה. החיסרון? אלו מחשבים יקרים מאוד. המחיר שלהם נע בין 5,000 ל- 13,000 שקלים.
דגמים מומלצים במיוחד הם סדרות TX ו- TM של HP (הזולים והמשתלמים שבחבורה), ולצידם דגמי EliteBook שהם יקרים מאוד, אבל יש להם ביצועים מעולים. לדגם 2740p יש מפרט טכני שהוא מהחזקים ביותר שתמצאו על מחשב 12.1 אינץ' בישראל, אבל גם תג מחיר של יותר מעשרת אלפים שקל. לנובו, שמובילה את תחום הטאבלט-לפטופ מזה שנים רבות, מייצרת את סדרת X המצויינת. אלו הם מהניידים היקרים והחזקים ביותר בישראל, שיספקו את כל צרכי הטאבלט של כל סטודנט (שיש לו 12 אלף שקל לבזבוזים).
אבל לא צריך לשפוך אלפים רבים של שקלים בשביל מחשב נייד חזק: אם תדעו איך לחפש וממה להיזהר, תוכלו למצוא לפטופ יד שניה שיעשה את העבודה בחצי מחיר ואפילו פחות מזה.
קולנוע, אנימציה ועריכת וידאו
המוסד האקדמי יספק לכם מחשבים לעבוד עליהם, אבל לפעמים הצעירים משנה א' ישתלטו על חדר העריכה בדיוק כשהכי תצטרכו אותו. הפיתרון האופטימלי? להחזיק מחשב משלכם שיוכל להתמודד עם כמה שיותר משימות עריכה ואנימציה.
לשם כך, תצטרכו תחנת כוח: מעבד i3 חזק (סדרת 500) או i5, כרטיס מסך בעל זיכרון של חצי גיגה ויותר ולפחות 4 גיגה זיכרון מהיר. רצוי גם מסך של 15.6 אינץ', שתוכלו לראות את הפרטים הקטנים בסרט בנוחות.יש קטגוריית מחשבים ניידים שנועדה עבורכם בדיוק: מחשב המיינסטרים הביתי – שתוכנן להפעיל משחקים אמנם מבנה העיבוד שמבצעים כרטיסי המסך שלהם לא נועד לעריכה, אולם יש להם די כוח כדי לשאת בנטל המשימה.
בקטגוריית המיינסטרים תמצאו מבחר גדול מאוד: טושיבה מציעה את דגמי הבסיס של סדרת Satellite. מחשבי L650 ו- L670 הם אמנם כבדים למדי, אבל מציגים ביצועים טובים. בסדרת המיינסטרים של אייסר תמצאו גם דגמים המיועדים לשימושי תלת ממד מלאים, בשילוב משקפיים מקטבים - כמו למשל, 5740DG. מדובר בתוסף חביב מאוד לעבודות גרפיות, שיכול לעזור גם בעיבוד וידאו. עוד דגם מאוזן ומומלץ הוא ה- R580 של סמסונג.
מעדיפים מחשב קטן יותר, שתוכלו לשאת ביתר קלות? כדאי לשקול מסך של 14 אינץ'. היתרון בגודל זה הוא שמירה על רוב יכולות מחשב המיינסטרים המשפחתי, בגוף קומפקטי. לפקארד בל יש דגם בגודל זה שמסוגל לענות על רוב הצרכים שלכם, לרבות כוח העיבוד הגרפי – nm85. מחשבי 13.3 אינץ' נחשבים כפיתרון אידיאלי מבחינת גודל ומשקל, אבל כמעט לכל הדגמים שנמכרים בישראל יש כרטיסי מסך חלשים מאוד ומעבדים שמתוכננים לפעולה ממושכת וחלשה ולא לעוצמה גבוהה.
עיצוב אופנה, עיצוב פנים, אמנות (וסתם שוויצרים)
מי שלומד עיצוב אופנה ורוצה להפגין את זהותו כמעצב עשוי לבחור לעבוד על פרוייקטים במחשב שולחני – ולבית הספר להביא מחשב חתיך. אנחנו מאמינים שאלמנט השוויץ חשוב פחות ממה שהמחשב יודע לעשות בפועל. מצד שני, מי שהאמירה העיצובית היא העיקר עבורו, יפסח על הדגמים היעילים או המתקדמים ויעבור הישר אל המחשבים הכי יפים ובולטים לעין.
אסוס מציגה נטבוק מעצבים מסדרת Eee Pc המוצלחת שלה. הוא משלב בין ממשק נוח ועיצוב ורוד זועק, שתיכנן מעצב העל קארים ראשיד. מי שמחפש עיצוב מעודן יותר, יוכל לבחור בנטבוק מסדרת ויויאן טם של HP. לשני המחשבים יש מסך קטן (10 אינץ') ותג מחיר גבוה יחסית לקטגוריה, אבל סטייל בולט ומרשים.
סטודנטים בעלי אמצעים עשויים לבחור בלפטופ-מעצבים כמו סדרת Vaio Signature של סוני. אלו מחשבים חזקים ומאוזנים מאוד בעלי ביצועים מעולים. לחלקם ציפוי עור, גימור מוזהב או צביעה ייחודית אחרת, וכולם יוצרו באופן מוגבל - לאספנים וסטייליסטים. הם גם פחות או יותר, המחשבים הכי יקרים שתוכלו למצוא. לסטודנטים לאמנות ולמגיב 19 - אנחנו ממליצים להתפשר על מחשב פשוט יותר, ולחסוך את הכסף. תצטרכו אותו אחרי התואר: לא משלמים כל כך טוב בארומה.
ומי לא התקבל ללימודים? הטאבלט
מחשבי לוח הם כלי מולטימדיה נהדרים. מסך מגע גדול, ממשק נוח ופשוט וכל האפליקציות שתרצו להוריד. עם זאת, חסר להם רכיב מהותי מאוד עבור על סטודנט: מקלדת. גם אם בחרתם במקלדת חיצונית, תגלו שלא נוח להיסחב משיעור לשיעור עם אביזר נלווה בגודל של חצי מטר בתיק. לכן, כדאי שאת הגלקסי, האייפד וחבריהם תשמרו לסוף התואר, או לרביצה ממושכת על המדשאות בין שיעור לשיעור.
סיימתם ללמוד? מזל טוב. מה למדתם, איזה מחשב היה לכם? הוא התאים למסלול הלימודים? ספרו לנו בטוקבקים