גלנט מרים ידיים: ביטל את העתירה שהגיש לבג"ץ
האלוף שהודח מתפקיד הרמטכ"ל ברגע האחרון בגלל "פרשת הקרקעות", משך את העתירה שהגיש לבג"ץ נגד ביטול מינויו. מקורביו הסבירו כי לאחר שבג"ץ דחה את בקשתו לצו ביניים נגד ההחלטה, הבין שהסיכויים שטירקל ידון שוב בנושא הם קלושים
סאגת גלנט מגיעה לסיומה: האלוף יואב גלנט משך אחר הצהריים (יום ב') את העתירה שהגיש אתמול לבג"ץ נגד ביטול מינויו לרמטכ"ל ה-20 של צה"ל. האלוף, שמינויו בוטל בשל "פרשת הקרקעות", סירב עד כה להשלים עם מינויו של האלוף בני גנץ לרמטכ"ל, ודרש שוועדת טירקל תבחן בשנית את מועמדותו.
מינוי הרמטכ"ל - הכותרות האחרונות ב-ynet:
- הלו"ז של ברק דחה דיון בכנסת על הרמטכ"ל
- גנץ ואשכנזי במרתון חפיפה: פגישות לתוך הלילה
- המבקר: דו"ח גלנט מדויק, עומד מאחוריו ב-100%
- אשכנזי על מחליפו: הביטחון בידיים מקצועיות
- קרב אבוד מראש? בואו לדבר על זה בפייסבוק
פרקליטו של גלנט, עו"ד דורי קלגסבלד, מסר כי האלוף הגיע להחלטה על ביטול העתירה בעקבות החלטת הממשלה מאתמול לבטל את מינויו. בסביבתו של גלנט הסבירו כי ההחלטה התקבלה על רקע הסירוב של בג"ץ לקבל את בקשתו להוציא צו ביניים נגד ביטול המינוי, מהלך שגרם לו להבין שהסיכויים ששאלת מינויו תחזור לוועדת טירקל הינם קלושים.
האלוף גלנט. ויתר על העתירה (צילום: חיים הורנשטיין)
בהודעה שמסר היום לבית המשפט בעניין עתירת התנועה הירוקה נגד מינויו, המשיך גלנט לטעון כי ההחלטה הייתה בלתי ראויה. הוא טען כי הדיווחים בתקשורת היו חלקיים, שטחיים, מוטים ומתלהמים, בעוד שפרשת הקרקעות היא בכלל "חדשות ישנות".
"היסטריה תקשורתית מתוזמרת"
האלוף מתח ביקורת על מה שכינה "היסטריה תקשורתית מתוזמרת היטב, שהובלה על-ידי גורמים אינטרסנטים" וטען כי בדו"ח מבקר המדינה ובחוות הדעת של היועץ המשפטי נפלו טעויות. הוא הסביר כי בנסיבות הנוכחיות, ועל סמך הפגמים היסודיים והחמורים בהליך שנוהל בעניינו, הוא מבקש שלא להאריך עוד שלא לצורך את ההליכים בעניינו.
גלנט אותת בימים האחרונים שבכוונתו להיאבק עד הסוף נגד ביטול מינויו. רק בסוף השבוע אמר בראיון ל-ynet: "אני סבור שאני לא מועמד לתפקיד, אלא מיועד לו. אני מרגיש מוכן ובשל". הוא הוסיף כי הוא מצפה מהממשלה "לקבל החלטה נכונה, מנהיגותית ולא ביורוקרטית, שלוקחת בחשבון אלמנטים נוספים מעבר לפן המשפטי".
הממשלה אישרה אתמול את ביטול מינויו של גלנט, לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין החליט שלא להגן על המינוי בעתירה שהוגשה לבג"ץ. זאת, לאחר שבדיקת מבקר המדינה העלתה כי פלש לקרקעות במושב עמיקם בו הוא מתגורר, ביקש אישורים בדיעבד ולא אמר אמת בתצהירים שהגיש. בעקבות ביטול המינוי, הוחלט למנות את סגן הרמטכ"ל לשעבר, האלוף בני גנץ, למפקד צה"ל.
בעתירה שהגיש גלנט אתמול לבג"ץ נכתב כי האלוף "משרת בצה"ל זה 34 שנים. לפי הפרסומים בכלי התקשורת בסוף השבוע, בדעת הממשלה לדון ולהחליט על ביטול מינויו של העותר לתפקיד הרמטכ"ל כבר
בישיבת הממשלה היום. הסמכות לביטול מינוי, כמו הסמכות לאשר מינוי, בכל הנוגע לטוהר המידות - מסורה לוועדת טירקל בלבד. גלנט מדגיש בעתירתו כי בקשתו היא שעניינו יובא לפני ועדת טירקל, מבלי לפגוע בהצגתו של כל מועמד אחר לתפקיד".
המדינה מסרה בתשובה לעתירה כי "הממשלה קבעה שמינוי זה לא ראוי, ולכן אין הכרח שגם הוועדה תחווה את עמדתה". שופטי בג"ץ, שסירבו להוציא צו ביניים נגד ביטול מינויו של גלנט, היו אמורים לדון מחר בעתירה.
אתמול הבהיר מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, כי הוא עומד מאחורי הדו"ח שחיבר בנושא ב-100 אחוז. "מי שיקרא את הדו"ח שחיברנו, היועץ המשפטי לממשלה ואני, יבין טוב מאוד מדוע קיבלנו את ההחלטה. טובי אנשינו עבדו עליו ימים שלמים", אמר המבקר במהלך סיור בכרמל.