שתף קטע נבחר

 

האפליקציות ששום אייפון אינו כשר בלעדיהן

בין קודש לפון: ממסעדה כשרה בחו"ל - ועד למיקום התפילין המדויק על הראש, מתפילות ולימוד גמרא - ועד לחישוב ימי הנידה. קבלו י"א אפליקציות כשרות למהדרין, ועוד אחת טריפֶה

מה שהתחיל בבקשה תמימה בפייסבוק ממשתמשי אייפון מכורים ודתיים, לדרג את אפליקציות היהדות החביבות עליהם - כמעט ונגמר ב"מלחמת אחים" סלולרית. אך למרות הוויכוחים, היו גם כמה בחירות משותפות ושימושיות להפליא בדרך לעוד תפילת שחרית.

 

 

הררי ספרות תורנית, תפילות ופיצ'רים (ויש עשרות. בדקנו) ממלאים את האייפון. אך מי באמת "מספקת את הסחורה"? הרי הן לפניכם - האפליקציות שאף אייפון יהודי אינו כשר בלעדיהן:

 

לוח שנה עברי

לא יעזור. כמה שידברו אתנו ביולי ואוגוסט, הדוס המצוי תמיד יחשוב בתמוז ואב. זה הזמן לשים את הקלפים

על השולחן: כאשר אנחנו שואלים "מתי יוצאת החופשה שלכם", ואתם עונים: "ב-20 ליולי" - זה לא אומר לנו כלום. תגידו יום אחרי צום י"ז בתמוז - ונבין. ומה עושים כשאשר הסוכנת נסיעות רוצה לקבוע לכם טיסה ל-12 באוגוסט, ואתם לא סגורים אם זה יוצא לפני תשעה באב? ומתי לבקש מהבוס חופשה בחנוכה – סליחה, בדצמבר? איזה מזל שלעזרתכם נחלץ הפלא המודרני, שיעזור לכם לסנכרן את החיים בין קודש לפון, והכול במרחק נגיעה.

 

אז מה היה לנו? אפליקציה שהיא בעצם לוח שנה עם תאריכים עבריים ומועדי ישראל, בתוספת זמני שקיעת השמש וזמני התפילות, מסונכרנים בהתאם למיקומך על הגלובוס. כמה פשוט - ככה גאון.

 

Hebrew Cal מחיר: חינם.

 

סידור תפילה

כמה וכמה אפליקציות מתחרות על התואר "סידור התפילה שלכם" במניין הבא באיצקוביץ', אבל זה לא אומר שאין לנו זוכה. היום כל זאטוט שמנשק סידורים, לומד לנשק במקביל גם את האייפון של אבא, ולדפדף מלמעלה למטה. יודעי סידור מספרים כי יותר ויותר מתפללים כבר לא תרים אחר סידור תפילה בנוסח המתאים, אלא מתייחדים עם קונם באמצעות אייפונם. אין לנו ספק כי בעשור הקרוב, יכונסו מניינים שלמים של מנחה ומעריב, סביב המכשיר הנ"ל.


כל זאטוט שמנשק סידורים, לומד לנשק במקביל גם את האייפון של אבא (צילום: מתוך סרטון ההדגמה )

 

אז מה היה לנו? סידורי תפילה בכל הנוסחים של חברת RustyBrick בשתי גרסאות: שחור-לבן משעמם, וצבעוני ועשיר בפיצ'רים נוספים, כמו סנכרון אוטומטי לתפילות ראש חודש, ובשני וחמישי - גם לברכות התורה. 

 

בונוס נוסף: "מי שברך" עם אפשרות להכניס מראש שמות בילד-אין. תפילות שבת וחג נשארו, מטעמי דת ומצפון, בחוץ.

 

יש גירסה חינמית, ויש גירסה מלאה (בתשלום).

 

ברכת המזון

אם ישבתם בבית קפה כשר, וראיתם בחורה צעירה מתעמקת באייפון שלה תוך לחישות ממולמלות - אל דאגה, אין צורך להזמין את הפסיכיאטר המחוזי. היא בסך הכול מברכת "ברכת המזון" על כריך הדגנים שבלסה זה הרגע. משתמשות אייפון אדוקות מציינות כי האפליקציה הנ"ל שמה קץ לצורך לשאול את המלצר "אם יש לכם במקרה ברכון", ואז לקבל משהו דביק ומלוכלך שפעם פעם היה ברכון, ועכשיו הוא בדרך לגניזה. ולו על זה תבוא על ראשי המפתחים הברכה.

 

אז מה היה לנו? אפליקציית ברכות בכל הנוסחים האפשריים, "תברכו ותסעדו".

 

ברכת המזון iBirkat מחיר: חינם.

 

איפה יש מניין?

אתם באמצע תל אביב, ופתאום קלטתם שאו-טו-טו אתם מפספסים מנחה. אם אתם לא מתמצאים בנבכי השטיבלעך שעוד נותרו חבויים בינות לבתי קפה והפאבים, זה הזמן לתת לטכנולוגיה המודרנית לעבוד קצת בשירות הדת.

 

אפליקציית "חפש מניין" תעשה עבורכם את העבודה השחורה, ותאתר את המניין הקרוב. המשתמשים הכבדים מדווחים על אפשרות לתחום את החיפוש לרדיוסים שונים, ואפילו למצוא עשירי למניין בלי לעמוד באמצע שדרות רוטשילד ולצעוק "מנחה! מנחה!"

 

אז מה היה לנו? רתימת יכולת הג'י-פי-אס של האייפון למציאת מקומות תפילה ומתפללים, לצד יכולות מופלאות באיתור אוכל כשר, מקוואות ומוסדות דת. והכול בברכתו של הרב הראשי, יונה מצגר, שפרס חסותו על האפליקציה. מה עוד אפשר לרצות?

 

mminyan מחיר: למרבה הפלא, חינם!

 

אוכל כשר

ידעתם כמה מסעדות כשרות למהדרין יש בציריך? גם אני לא, עד שנמצאה האפליקציה הנפלאה שתחפש עבורכם את המסעדה הכשרה. בעיקרון מוצאה של הנ"ל הוא בארצות הברית, אך הנסיינים בדקו אותה בכל מיני מקומות בארץ ובעולם, והם מספרים שהיא עובדת יופי.

 

מאחר ומדובר באפליקציה הדוגלת ב"כל ישראל חברים", אתם יותר ממוזמנים להוסיף את המסעדות החביבות עליכם לטובת יהודי התפוצות. יש גם "מקרא הכשרים", ברכות ופיצ'רים חביבים נוספים שיקלו עליכם את הדרך לצלחת. ניתנת אפילו אפשרות להזמין מקום דרך האייפון.

 

אז מה היה לנו? אפליקציה לשומרי כשרות רעבים. בינתיים, רק באנגלית ובעיקר בחו"ל. בארץ יש תחליפים וירטואליים טובים יותר.

 

kosher מחיר: 4.99$

 

יזכור

למרבה הצער, אפליקציה שימושית, המאגדת את התפילות הנאמרות בלוויות ובטקסים הממלכתיים - ובמגוון רחב של נוסחים (מישהו אמר "יזכור עם ישראל?") ויש גם אפשרות להכניס את שם הנפטר, להגיד עבורו תהלים ועוד. מי אמר שאין מקום למכשירים סלולאריים בהלוויות?

 

אז מה היה לנו? אפליקציה המשרתת אנשים בלוויות, טקסים ואזכרות.

 

יזכור מחיר:0.99$

 

ראי תפילין

אפילו על זה חשבו: האפליקציה מתיימרת לעזור לגברים למקם את "תפילין של ראש" בבטחה על פדחתם. משתמש האייפון, בכור טחלוביץ (תבוא עליו ועל אייפונו ברכה), מסביר כי מדובר באפליקציה הנעזרת בצילום ובהפיכת המסך לראי. אחרי צילום הפנים המדויק שעושה האייפון - מסמנת האפליקציה שלושה קווים בפניו של המצולם, והם-הם המיקום ההלכתי המדויק להנחת התפילין.

 

אז מה היה לנו? אפליקציה שתהפוך אתכם מסתם דוסים - לדוסים מגניבים, ועל הדרך תוודא שאת התפילין אתם שמים במקום הנכון, מה רע?

 

Tefillin Mirror מחיר: חינם

 

שמירת הלשון

אם אתם משתמשי אייפון כבדים – האפליקציה הזו עשויה להיות שימושית עבורכם: מאגר שיעורים בנושא שמירת הלשון. המצאה חינוכית בעליל מבית היוצר של ארגון "קול הלשון" החרדי, ששם לעצמו למטרה לעזור לכם ללמוד את ההלכות הללו בכל מקום בו אתם ואייפונכם תהיו.

 

אז מה היה לנו? מאגר שלם של שיעורי אודיו ווידיאו בנושא שמירת הלשון. קחו בחשבון שהמשתמשים שדגמנו התלוננו על איכות סאונד נמוכה. לשיפוטכם.

 

kol halashon מחיר: חינם

 

מקווה

אפליקציה גאונית לאישה העסוקה ששומרת על טהרת המשפחה, וניתנת להורדה, למרבה הצער, באנגלית בלבד. הכניסה לאפליקציה הזו היא באמצעות סיסמה, כדי שאף אחד אחר לא ישזוף מבטו בלו"ז הרגיש, ומכילה לצד מאגר מקוואות, פרטי התקשרות ואנשי קשר מקומיים.

 

בונוסים נוספים: לוח עברי המסונכרן לפי זמני השקיעה, ומחשב בעצמו את זמני הנידה ותאריך הטבילה, ובנוסף רשימה של כל המטלות שצריך לעשות לפני ההליכה למקווה, ומה כדאי לקחת אליו. ואם לא די בזה, גם מאגר חומרים תורניים בנושא "טהרת המשפחה" ועוד.

 

אז מה היה לנו? אפליקציה נשית למהדרין, שכול בלנית מחמירה תשמח להכריז עליה כשר! כשר!

 

mikve מחיר: 7.99$

 

דף יומי

אייפונים נמצאים, לרוב, בשירותם של אנשים עובדים, שמגלים מחסור בזמן לקביעת עיתים לתורה. בדאגה לשלומם הרוחני של אנשי שלומם, פיתחו הצדיקים אפליקציה המביאה את שיעור התורה היומי בגמרא, אל האייפון האישי. לומדי דבר דיווחו כי המדובר באפליקציה פסיבית, בה שומעים שיעור בדף יומי מפי הרב אורי בריליאנט, שנמשך כעשר דקות. בהתחשב בעובדה שהאופציה השנייה היא לגרור את הרגליים לבית הכנסת השכונתי, רק כדי להירדם מול פניו של הרב - האפליקציה בהחלט עומדת בדרישה.

 

אז מה היה לנו? דפי גמרא מסודרים לפי חלוקת מפעל "הדף היומי" של אתר "סיני". וכמו שהוסיף חסיד גור שהוא גם חסיד של התוכנה: "אם המכשיר טרף, לפחות האפליקציה כשרה למהדרין פלוס". הורידו ותחי נפשכם.

 

סיני מחיר: חינם!

 

בשר וחלב

גימיק לא מזיק, המאפשר מעקב אחרי זמן ההמתנה שבין בשר לחלב. לרשות המשתמש שלושה זמנים לטעינה, והוא מסוגל לעקוב אחרי הלו"ז ההלכתי של ארבעה אנשים במקביל. הגברים התלהבו מאוד. הנשים טענו שמדובר באפליקציה שוברת דיאטה מהסוג השפל ביותר. מי בכלל רוצה להיזכר שעכשיו מותר לה לזלול את עוגת הגבינה שבמקרר?

 

בשר וחלב, תזכורת כשרות מחיר: 0.99$

 

ציפורים זועמות

לא התבלבלנו. אנחנו יודעים שהמפתחים לא שומרים שש שעות בין בשר לחלב. אבל היי, בכל זאת

מדובר בשעשוע בו ציפורים מחסלות חזירים. יותר כשר מזה אי אפשר לבקש!

 

אז מה היה לנו? שעשועון חביב.

 

Angry Birds Lite מחיר: חינם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתפללים לאייפון
מצאתי את המזרח!
מומלצים