עובדי פילת יפתחו מחר בשביתה
העובדים לא יבצעו ראיונות, מבחני מיון וסדנאות. העובדים, ששכרם הממוצע עומד על 5,500 שקל לחודש, דורשים להעלות את שכרם ב-20%, לשנות את אופן חישוב שעות העבודה ולהגדיל את ההפרשה לפנסיה. ההנהלה: השביתה לא חוקית
הסנדלר דורש נעליים? עובדי המיון של חברת פילת לניהול משאבי אנוש פותחים מחר (ד') בשביתה. זאת, אם לא תהיה פריצת דרך של הרגע האחרון בשיחות בין ועד העובדים וההנהלה. אם אכן תפרוץ שביתה, הרי שכל מבחני המיון, הסדנאות, הראיונות ופעילויות ההשמה שאמורים להתבצע ממחר ועד תום השביתה יידחו.
יצויין כי לקבוצת פילת יש פעילויות נוספות בנוסף למיון והשמה ואלה אינן קשורות לשביתה ויפעלו כרגיל. ההנהלה וועד העובדים חלוקים ביניהם על מספר העובדים שאמורים לשבות: בהנהלה טוענים שרק 50 העובדים שהצטרפו להתארגנות בעצמם ישבתו ושאר 200 העובדים של הקבוצה בארץ ובחו"ל יעבדו כרגיל, ואילו בוועד טוענים ש-50 העובדים שחתמו על טפסי ההתארגנות מייצגים 70 עובדים נוספים שישבתו גם הם, כך שמספר השובתים יגיע ל-120.
בארגון כוח לעובדים אומרים כי שכרם הממוצע של העובדים, (שרובם עוסקים במיון עובדים בחברות אחרות) עומד על כ-5,500 שקל ברוטו לחודש, ודורשים תוספת שכר של כ-20% בממוצע והגדלת תשלומי הפנסיה. "אני מרגישה די פראיירית שאני עובדת בפילת", אומרת עובדת החברה, ענבל אבנט, "בחודשים האחרונים היה שינוי לטובה, אחרי שההנהלה הכירה בקיומו של הוועד, אבל התחושה היא שאין שום רצון ונכונות להיענות לחלק מהדרישות שלנו".
עובדי המכון הקימו ועד בשנה שעברה במסגרת כוח לעובדים. העובדים טוענים כי שכרם - שגם כך אינו הולם, לטענתם, את רמת השכלתם - מחושב לפי היקפי עבודתם ולא לפי שעות, וכי השיטה הזאת פוגעת בהם. לטענתם, יש עובדים שנמצאים במקום העבודה 9 ו-10 שעות, ולעיתים אף עובדים מהבית - בפועל התשלום הוא על 8 שעות בלבד, בשל חישוב לא הוגן של זמן הראיונות. בנוסף, טוענים העובדים כי בשנה שעברה עוכב שכרם במשך שלושה שבועות.
היחסים בין ההנהלה לוועד היו מתוחים מרגע הקמת הוועד, ובמהלך השנה האחרונה הם עברו טלטלות. ב-8 לאוקטובר אשתקד התקבלה בהנהלת החברה בקשה להכיר בוועד כארגון יציג ולנהל משא ומתן על הסכם קיבוצי, וכי הם אספו חתימות של כמחצית מעובדי החברה, שהם יותר מהנדרש להקמת ועד. בדצמבר התקבל מכתב תגובה לפיו "המנכ"ל לומד את המבנה הארגוני בחברה ותנאי העסקת העובדים כדי להגיע מוכן לישיבה המתוכננת".
בוועד טוענים כי במשך יותר מ-3 חודשים נמנעה ההנהלה מפגישה רשמית אתו. חרף פניות חוזרות מצד העובדים. כרגע, טוענים בוועד, יש מו"מ, אך הוא אינו מוביל לתוצאות.
מהנהלת הקבוצה נמסר בתגובה: "במהלך כל התקופה האחרונה, מתדיינים נציגי ההנהלה עם עובדי המיון, על-מנת למצוא את המכנה המשותף בסוגיות השכר ובתחומים אחרים. פגישות המשך נקבעו גם לשבועות הבאים. השביתה שהוכרזה תוך כדי ניהול משא ומתן אינה חוקית, וכל מטרתה פגיעה בחברה, ניהול משא ומתן שלא בתום לב, ונסיון סחיטה שלא יצלח. לצערנו ארגון כוח לעובדים אינו מתנהל כאילו הדאגה לעובדים אינה עומדת בראש מעייניו, וכל מטרתו היא השגת כותרות תקשורתיות שנועדו לתמוך בדימוי הברוטאלי שלו".