שתף קטע נבחר
 
צילום: בועז לביא

מוס שוקולד פשוט וחגיגי

אורן בקר מנדב מתכון קלאסי, אלגנטי והכי חשוב - קל להכנה: מוס שוקולד עשיר, שפשוט קשה לעמוד בפניו ומהווה שדרוג מושלם לכל ארוחה חגיגית

אי אפשר לעמוד בפני מוס שוקולד מריר ואיכותי, שמספק תחליף ראוי, כיפי ואוורירי, לעוגה מכבידה בימים חמים ומהבילים.

 

עוד בערוץ האוכל:

רביבה מציגה: קינוחי פסח חגיגיים ללא גלוטן

 

זהו קינוח חגיגי, טעים ולא מורכב להכנה. במילים אחרות: מדובר במתכון פשוט מושלם.

 

מוס שוקולד אוורירי

המרכיבים (ל-4 מנות):

100 גרם שוקולד מריר

2 חלמונים

2 חלבונים

3 כפות סוכר

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוק

2 כפות גרנד מרנייה, פרנג'ליקו או ברנדי (לא חובה)

לקישוט: 1 כף פולי קקאו גרוס


להכין באהבה- מוס שוקולד מפנק (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן הכנה:

  1. ממסים את השוקולד במיקרוגל או בבאן-מארי (או בשמו העברי: אמבט מרים). מצננים בטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים את החלבונים והסוכר במיקסר עד לקבלת קצף יציב.
  3. מקציפים בקערה נפרדת שמנת מתוקה עד לקבלת שמנת אווירירית וקלילה (הקצפה חלשה, קצרה יחסית ולא מלאה).
  4. מקפלים מעט מהשמנת המוקצפת לתוך השוקולד המומס, מוסיפים את החלמונים ומקפלים בעדינות.
  5. מקפלים בהדרגה למוס את קציפת החלבונים והשמנת הנותרת עד ליצירת קרם חלק ויציב.
  6. במידה שמחליטים לעשות כן, מוסיפים לבלילה ליקר ומקפלים שוב בעדינות. 
  7. מעבירים את המוס לשק ייצוב עם פייה כוכבית או חלקה ומזליפים לכוסות הגשה. מקררים היטב לפני הגשה (לפחות מספר שעות).
  8. קישוט: מקשטים את המוס בפולי קקאו גרוס לקבלת מרקם קראנצ'י.

 

  • גיוונים: מוסיפים אחרי שלב הקיפול מרכיב מפתיע למוס, שמוסיף טוויסט למרקם ולטעם כפירות הדר מסוכרים, פירורי שטרויזל ושוקוצ'יפס.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

  • שף-קונדיטור אורן בקר, Oren Becker Chef Workshop
  •  

    עוד מתכונים של אורן בקר - כאן

     



    פורסם לראשונה 11/08/2011 09:05

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתוק וחגיגי. מוס שוקולד
    צילום: דודו אזולאי
    שף קונדיטור אורן בקר
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים