שתף קטע נבחר

משמרת אחרונה למתמחים? "צווי מניעה - חוצפה"

המדינה ביקשה למנוע את התפטרותם, נתניהו וליצמן מחפשים תחליף בדמות לומדי רפואה בחו"ל - אבל הרופאים נחושים ללכת הביתה, אחרי שדרישותיהם לא נענו. "מנסים לפגוע בזכותנו לחופש העיסוק באופן כוחני", אמרו המתמחים

702 מתמחים ו-34 רופאים בכירים החלו את מה שעשוי להיות השבוע האחרון שלהם במערכת הבריאות, ובממשלה מחפשים להם תחליפים. במקביל לפנייה של פרקליטות המדינה לבית הדין הארצי לעבודה בבקשה למנוע את התפטרות המתמחים, נפגשו ראש הממשלה בנימין נתניהו וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן והעלו אפשרות להחזיר לומדי רפואה בחו"ל לארץ - בלי מבחני הסמכה. המתמחים עצמם כינו את הבקשה לצווי מניעה "חוצפה" ואמרו כי זהו ניסיון "כוחני" לפגוע בחופש העיסוק שלהם.

 

שביתת הרופאים - כתבות נוספות:

 

נתניהו וליצמן, שממשיכים להתנגד לפתיחת ההסכם בין הרופאים לאוצר, העלו אופציות אחרות לפתרון המשבר. ליצמן הביא לידי אישורו של ראש הממשלה מהלך עליו עובדים בחודשים האחרונים במשרד הבריאות, שבמסגרתו תתאפשר חזרתם של לומדי רפואה בחו"ל. בכך למעשה יאומצו הסטנדרטים שבהם פועל האיחוד האירופי, שאינו דורש מבחני הסמכה למסיימי לימודי רפואה.

 

גיל הפרישה יעלה ל-70?

ראש הממשלה אישר את המתווה, וליצמן הורה לאנשי משרדו להאיץ את המהלך. בתקופה הקרובה אמורה לקום ועדה שתבדוק את ההשלכות. בנוסף לכך הועלתה אפשרות להעלות את גיל הפרישה של הרופאים מ-67 ל-70, דבר שישאיר אותם זמן רב יותר במערכת.

 

פגישה אחרת, בין ההסתדרות הרפואית לאוצר ומשרד הבריאות, נגמרה בלי שהושגה פריצת דרך. היום ייפגשו הצדדים שוב, בניסיון אחרון למנוע את התפטרותם של מאות רופאים החל מיום שלישי בבוקר. במקביל, בית הדין הארצי לעבודה ידון בבקשת הפרקליטות למנוע או לפחות לדחות את התפטרותם של אותם רופאים.

 

אם בית הדין לא ימנע בפעם השנייה את ההתפטרות, לרבים מהמתמחים התורנות היום תהיה האחרונה. אחת מהם היא ג', מתמחה באיכילוב, שהגיבה בחריפות לעתירה החדשה של משרד האוצר והבריאות: "לבוא ולדרוש שוב מבית הדין שלא נתפטר או לדחות את ההתפטרות שלנו בכמה זמן זו חוצפה. הם מזלזלים במצב שלנו. היו להם חודשיים לטפל בזה ואף אחד לא טרח לעשות את זה בצורה אמיתית".

 

"לא רוצה להמשיך בתנאים האלה"

היא אמרה כי היא אמנם לא רוצה להתפטר, "אבל אני לא רוצה להמשיך ככה בתנאים הנוכחים". לדבריה, "רק יומיים לפני שאנחנו עוזבים מנסים בשיטות מוזרות לא לאפשר לנו לעשות את הדבר האחרון שנותר לנו. זה פשוט מעליב".

 

בפגישת האוצר והרופאים לא הושגה פריצת דרך (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בפגישת האוצר והרופאים לא הושגה פריצת דרך(צילום: גיל יוחנן)

 

המתמחים התייחסו בתגובתם הרשמית לפניית המדינה לבית הדין לעבודה ואמרו: "לאחר 57 ימים של התהוות המשבר, 36 שעות בלבד לפני כניסת ההתפטרות לתוקף נזכרו ראשי המדינה לנסות ולפגוע באופן כוחני בזכותם של הרופאים בישראל לחופש העיסוק, וזאת בפעם השנייה תוך חודש ימים".

 

גם בהסתדרות הרפואית לא אהבו את העתירה לבית הדין ומסרו בתגובה לבקשה: "אנחנו מתנגדים נחרצות לעתירת המדינה ורואים בכך ניסיון ברוטלי למנוע מהרופאים להחליט על גורלם המקצועי. אנחנו נמצאים בתהליך מורכב של ניסיון גישור על הפערים. צעד זה עלול להרחיק אותנו ממציאת פתרון".

 

בית החולים איכילוב בתל-אביב מוביל במספר המתמחים שהגישו מכתבי התפטרות. 142 רופאים התפטרו מאיכילוב, 102 רופאים מרמב"ם בחיפה הגישו מכתבי התפטרות ו-100 משיבא בתל השומר ובית החולים מאיר בכפר-סבא החליטו לעזוב. בשאר בתי החולים: 71 מתפטרים בבילינסון, 41 בבני ציון, 33 באסף הרופא, 31 בוולפסון, 30 בשניידר, 24 בהדסה, קפלן - 11, כרמל - 4, העמק - 7, שלוותה - 5 ורק מתמחה אחד התפטר בסורוקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המתמחים יגויסו מחו"ל?
צילום: אלי אלגרט
734 התפטרו בפעם השנייה
צילום: אלי אלגרט
מומלצים