שתף קטע נבחר

 
צילום: אבישג שאר ישוב

לפני הכרעה: "צווי מניעה יהיו הכרזת מלחמה"

הרופאים מזהירים כי תוך יממה עלולה להתמוטט מערכת הרפואה, אם תימשך התפטרות המתמחים. עוד עשרות מתפטרים הצטרפו היום לרשימה הנאספת במשרד הבריאות ונתניהו קרא להם לשוב לעבודה. ד"ר אליעז מילר, מתמחה באיכילוב: "מאוד בעייתי שהמדינה מעבידה את הרופאים בכפייה. נפנה לבג"ץ"

יום אחרון לפני קריסה? 387 מתמחים מתפטרים נספרו אתמול בחדר המצב של משרד הבריאות. הבוקר (יום ג') הצטרפו אליהם עשרות נוספים שסיימו תורנות ולא יכולים לעבוד, ובמשרד הבריאות מתכוננים במקביל להתפטרויות נוספות שיחריפו את המשבר עוד לפני החלטת בית הדין הארצי לעבודה באשר לצווי המניעה. המתמחים המתפטרים, לעומת זאת, מתוחים לקראת ההחלטה. "צווי מניעה יהוו הכרזת מלחמה", אמר אחד מהם ל-ynet. "המדינה לא תוכל להמשיך להעביד את הרופאים שלה בכפייה". 

 

מאבק המתמחים - כותרות נוספות ב-ynet

 

על פי נתוני חדר המצב של משרד הבריאות, מספר המתפטרים בבית החולים שיבא בתל השומר עלה ל-76 ובמאיר בכפר סבא ל-78. באסף הרופא נספרו 16 מתמחים מתפטרים, ברמב"ם 74, באיכילוב 105 ובהדסה הר הצופים 3. בבתי החולים וולפסון (20) ובני ציון (22) לא חל שינוי. בסך הכל, 394 מתמחים לא הגיעו הבוקר לעבודה.

 

במשרד הבריאות עדיין אוספים נתונים מבתי החולים ברחבי הארץ, ומנסים למנוע מצב בו אזהרות הרופאים המומחים מתממשות. אלו הזהירו מפני חלון זמן של כ-48 שעות, במהלכו יצליחו להתגבר על חסרון המתמחים. אחריו, כך אמרו, תתמוטט המערכת.

 

כאוס באיכילוב: בכירים במקום המתמחים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על רקע החשש מקריסת מערכת הבריאות קרא ראש הממשלה, בנימין נתניהו, למתמחים שהתפטרו לגלות אחריות ולשוב לעבודה. "הצעתי אמש למתמחים תוספת של אלפי שקלים בחודש למשכורת תמורת עבודה ברפואה הציבורית מרגע שיהפכו לרופאים צעירים, זאת הצעה נדיבה שמשפרת משמעותית את תנאי עבודתם ותורמת לאזרחים המאושפזים במערכת הבריאות הציבורית", מסר נתניהו.

 

משבר המתמחים הביא אתמול לעומס גדול בבתי חולים רבים, לדחיית ניתוחים רבים ולמומחים שחזרו לחדרי המיון אחרי עשרות שנים. בסופו, פנתה השופטת נילי ארד למתמחים וביקשה מהם לחזור לבתי החולים: "אל תנטשו את המערכה", ביקשה. המתמחים סירבו הלילה להצעתה לחידוש ההידברות עם האוצר, והדיון הסתיים. ההחלטה לגבי מתן צווי מניעה צפויה להינתן היום.

 

המיון בבית חולים רמב"ם. החולים ממתינים שעות ארוכות (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
המיון בבית חולים רמב"ם. החולים ממתינים שעות ארוכות(צילום: אבישג שאר ישוב)
 

על פי הערכות מפי נוכחים בדיון, ככל הנראה תדרוש נשיאת בית הדין, השופטת נילי ארד, שהתפטרותם של 300 מתמחים, שיוגדרו חיוניים, תהיה מדורגת, ולגבי המתפטרים האחרים - לא תוציא צווי מניעה נגדם. כמו כן, העריכו כי היא צפויה להמליץ להם לשוב להידבר עם האוצר תחת חסות הארגון היציג שלהם, ההסתדרות הרפואית.

 

ד"ר אליעז מילר, מתמחה בבית החולים איכילוב שהתפטר כבר אתמול, אמר ל-ynet כי קיים חשש מאפשרות של צווי מניעה. "לדעתי, זו תהיה הכרזת מלחמה. זה מאוד בעייתי שהמדינה מעבידה את הרופאים שלה בכפייה. זה בעייתי שאני, מתוקף הסכנה של עונש, אגיע לעבוד. אנחנו בטוח נפנה לבג"ץ אם יהיו צווים כלליים ויכול מאוד להיות שגם אם יוציאו נגדנו צווים מדורגים נעשה זאת", הצהיר.

 

מחאת המתמחים גרמה לעומסים בבתי חולים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בבית החולים רמב"ם מורגש עיקר הלחץ בחדר המיון. עשרות חולים ממתינים כבר שעות ארוכות להפנייתם למחלקות, אולם בשל השביתה, אין מיטות פנויות, אין מתמחים שיקלטו את החולים במחלקות - ושחרורם מתעכב. עם בוקר, מומשה התפטרותם של עשרה מתמחים נוספים, ולעת עתה, חסרים בבית החולים בחיפה 74 מתמחים.

 

בנוסף לעומס בחדר המיון, סגורות היום חלק ממרפאות החוץ. צוותי מד"א באזור חיפה והקריות הונחו לווסת את החולים על מנת להקל מעט את העומס ברמב"ם, וכך מופנים מטופלים אורתופדיים לבית החולים בני ציון, ויולדות מועברות לבית החולים כרמל. גורם ממד"א מסר ל-ynet כי תושבי הקריות שמצבם אינו קשה יועברו לבית החולים בנהריה, וחולים שמצבם קשה וכן מקרי טראומה מפונים עדיין לרמב"ם או לבית החולים הקרוב, ללא שיקולי ויסות.

 

מהנהלת בית החולים שיבא נמסר כי בשלב זה, ניתן מענה מלא למטופלים. עם זאת, בשל התפטרות המתמחים

צומצמה הפעילות במחלקות הנשים והאורתופדיה ואוחדו מחלקות טיפול נמרץ לב ילדים וטיפול נמרץ ילדים.

 

במקביל, ביקרה יו"ר קדימה, ח"כ ציפי לבני, בבית החולים וולפסון, שם אמרה כי "זו זכות של כל אזרחי ישראל לקבל רפואה ציבורית בריאה וטובה על ידי אנשים שמתפרנסים בכבוד. הסיפור של היד הנעלמה, שממשלה לא מתערבת וחושבת שדברים ייעשו וייפתרו מעצמם, לא עובדת יותר. אני קוראת לראש הממשלה לצאת ולפתור את המשבר במהרה".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו נרי ברנר, אחיה ראב"ד, אטילה שומפלבי, חסן שעלאן ויואב מלכה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העומס ברמב"ם מתחיל לתת אותותיו
צילום: אבישג שאר ישוב
בית החולים מאיר, אמש
צילום: חסן שעלאן
חדר המיון בבית החולים איכילוב
צילום: מוטי קמחי
בית החולים שיבא, אתמול
צילום: עופר עמרם
מומלצים