שתף קטע נבחר

משבר בטעם קארי: עשירי הודו מצטמצמים

השווי הכולל של 100 האנשים העשירים בהודו ירד ב-20% במהלך השנה האחרונה - והרשימה כוללת השנה רק 57 מיליארדרים, 12 פחות מאשתקד. הסיבה: הירידה בשוק המניות המדינה, שלל שערוריות שחיתות וגם ההאטה העולמית

הירידה בשוק המניות; שורת שערוריות שחיתות בהודו, שהיא הכלכלה השלישית בגודלה באסיה וגם ההאטה העולמית, הביאו לירידה של 20% מהשווי הכולל של 100 האנשים העשירים ביותר בהודו בשנה שעברה. כך עולה מניתוח חדש שהכין מגזין פורבס.

 

 

השווי הכולל של 100 האנשים העשירים בהודו ירד ל-241 מיליארד דולר בשנת 2011. הרשימה כללה השנה רק 57 מיליארדרים, 12 פחות מהרשימה של שנה שעברה.

 

"העשירים של הודו חוו שנה הפכפכה", אמר נאזנין קארמלי, עורך מגזין פורבס הודו. "הכלכלה של הודו אמנם רשמה צמיחה של קרוב ל-8%, אבל שערוריות שחיתות והאינפלציה הגואה גבו מחיר מהעשירים".

 

שיעור הצמיחה של הודו עמד ברבעון השלישי על קצב שנתי של 7.7%, הנתון החלש ביותר בשנה וחצי האחרונות, והבורסה של מומביי ירדה ב-16% מאז תחילת השנה.

 

שווי נקי של 370 מיליון דולר הספיקו כדי להיכנס לרשימה של 2011, לעומת רף כניסה של 500 מיליון דולר בשנה שעברה.

 

מוקש אמבאני, מנהל חברת Reliance Industries, החברה ההודית בעלת השווי הגבוהה ביותר, שמר על המקום הראשון בדירוג עם שווי של 22.6 מיליארד דולר, למרות שהשווי הנקי שלו צנח ב-4.4 מיליארד דולר.

 

במהלך השנה הנוכחית השלים אמבאני בנייה שלח מגדל בן 27 קומות במומביי, שעלותו המשוערת היתה 1 מיליארד דולר.

 

המיליארדר שרשם את הירידה הגדולה ביותר היה אחיו הצעיר של אמבאני, אניל, שהשווי הנקי שלו עמד על 5.9 מיליארד דולר, לעומת 13.3 מיליארד בשנה הקודמת. החברות שבבעלותו רשמו את הביצועים מהגרועים ביותר בבורסה של מומביי השנה.  

 

במקום השני ברשימה נמצא לאקשמי מיטאל, בעלי ArcelorMittal, עם שווי נקי של 19.2 מיליארד דולר.

 

מרוויחים משדרוג תשתיות

הרבה מהחברות הנמצאות בבעלות עשרת העשירים ביותר בהודו מרוויחות מהתוכניות של הודו להוציא 1 טריליון דולר בחמש השנים הקרובות לטובת שיפוץ כללי ושדרוג התשתיות הרעועות במדינה, הנחשבות למכשול בדרך להמשך הצמיחה הכלכלית.

 

האישה העשירה ביותר בהודו השנה היתה סאביטרי ג'ינדאל מחברת Jindal לפלדה וחשמל, עם המקום החמישי ושווי נקי של 9.5 מיליארד דולר. רק חמש נשים נכנסו לרשימת 100 המובילים.

 

שערוריית הטלקום שהתרחשה במדינה, בסך 39 מיליארד דולר, הנחשבת להונאה הגדולה ביותר בהיסטוריה של הודו, גבתה את המחיר שלה ושני הנאשמים בתיק, וינוד גואנקה ושאהיד באלווה, שהיו ברשימה בשנה שעברה, נעדרו ממנה השנה. שניהם מכחישים כל פעולה בלתי חוקית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוקש אמבאני. שווה 4.4 מיליארד דולר פחות
צילום: gettyimages
מומלצים