הערעור נדחה, אילו צעדים משפטיים נותרו לקצב?
דיון נוסף בערעור, בקשת חנינה או משפט חוזר - אחרי הכרעת העליון, אלה האפשרויות שעשויות להציל את קצב ממאסר
משה קצב חתם על הסדר טיעון וחזר בו, הורשע במחוזי, ערער לעליון - ונדחה. באילו עוד אמצעים משפטיים יכול הנשיא לשעבר להשתמש כדי להימנע משבע שנות המאסר שנגזרו עליו לאחר שהורשע באונס, מעשים מגונים ובהטרדה מינית?
יום הדין של משה קצב - כל הדיווחים והתגובות:
א' למקורביה: "חשה הקלה, הצדק ניצח"
העליון מתח ביקורת על מזוז: הראיון - תקלה קשה
פרקליט קצב: אונס בוונוס? השופטים היו מאמינים
דיון נוסף בעליון?
האפשרות הראשונה היא הגשת בקשה לדיון נוסף בערעור. על פרקליטיו של הנשיא לשעבר להגיש בקשה זו תוך שבועיים מיום ההכרעה בערעור, ואם בקשתם תתקבל - יתקיים דיון בהרכב מורחב.
על מנת שהבקשה תאושר, על הסנגורים להוכיח כי בערעור נדונו סוגיות משפטיות חדשות שלא ניתנה עליהן תשובה. פרקליטי קצב כבר ביקשו בעבר לדון בהרכב מורחב בערעורו של הנשיא לשעבר אולם נדחו. ההערכה בקרב גורמים משפטיים היא שאם יגישו בקשה נוספת, היא תידחה. פרקליטיו של קצב צפויים להגיש בקשה לעיכוב ביצוע עונשו של הנשיא לשעבר עד להכרעה בנוגע לבקשה לקיים דיון נוסף.
פרס יחון?
אפשרות נוספת היא להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה, שמעון פרס. בדרך כלל, בקשות חנינה מגיעות למשרד המשפטים, ולאחר שמחלקת החנינות מעבירה את חוות דעתה לשר המשפטים,
הוא מגיש את המלצתו בנושא לנשיא המדינה. בקשות חנינה מוגשות בדרך כלל לאחר שהנאשם החל כבר לרצות את עונשו, אך במקרה הזה ייתכן שהבקשה תוגש לנשיא פרס עוד לפני שקודמו בתפקיד ייכנס לכלא ב-7 בדצמבר.
מהתחלה
האפשרות השלישית היא הגשת בקשה למשפט חוזר. בקשה מסוג זה תאושר רק אם צוות הגנה יוכיח שהשיג ראיה חדשה, אשר יכולה להביא לזיכוי. את הבקשה ניתן להגיש בכל שלב, אך סביר להניח שבשלב זה נשיאת בית המשפט לעליון, דורית ביניש, תדחה מהלך כזה.