אריבדרצ'י סילביו. צפו באלבום פרידה מברלוסקוני
הוא סיפק אינספור בדיחות, שערוריות ומבוכות והיה זה דווקא המשבר הכלכלי ששלח אותו הביתה לאחר 17 שנה בשלטון. ראש ממשלת איטליה המתפטר הבטיח שלא לרוץ עוד לבחירות, אך הבטיח לעזור פה ושם למסע בחירות. פרידה ברזולוציה גבוהה
איטליה על פי תהום - כתבות אחרונות:
- תם עידן באיטליה: סילביו ברלוסקוני התפטר
ראש ממשלת איטליה המתפטר נשבע כי לא יתמודד עוד בבחירות, אולם מעטים בארצו מאמינים שהוא ינטוש את הפוליטיקה המקומית לעולמים. ברלוסקוני עצמו כבר אמר שהוא עשוי לסייע פה ושם למסע בחירות זה או אחר משום ש"הם תמיד יצאו טוב עבורי".
אך עם התפטרות ברלוסקוני אתמול, לאחר חודשים רבים של אי שקט בשווקים באיטליה, נפתח עידן חדש במדינה וראש הממשלה לשעבר בן ה-75 הפך שוב ל"רק" איש עסקים ומיליארדר.
"מה שאנחנו חוזים בו עכשיו הוא לא סופה של הממשלה, אלא סופה של שיטה, שיטה פוליטית", אמר מאסימו פרנקו, פרשן פוליטי בעיתון "קוריירה דלה סרה" האיטלקי.
ב-17 השנים האחרונות שלט ברלוסקוני בפוליטיקה האיטלקית וכיהן בתפקיד ראש הממשלה לסירוגין בשלוש קדנציות שונות. כל אותו זמן הוא הצליח להדוף את יריביו הפוליטיים ונאבק חזיתית בשופטים שהאשימו אותו בשחיתות והתנהגות מינית לא הולמת. אך היו אלה דווקא המשבר הבינלאומי ולחץ השווקים שהביאו להתפטרותו הסופית.
בימיו הגדולים התחכך איל התקשורת האיטלקי רבות עם שועי עולם, בין אם בחופשה משותפת עם ראש ממשלת רוסיה ולדימיר פוטין, או בסעודה עם נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ורג' בוש בחוותו בטקסס בעת שהשניים דנו במלחמה בעיראק.
אך כאשר הוא נכשל בביצוע רפורמות כלכליות, עזיבתו של ברלוסקוני את הפוליטיקה האיטלקית היתה בלתי נמנעת, בעיקר לאור משבר החוב העצום של ארצו. ומה הולך ראש הממשלה המתפטר לעשות בזמן שהתפנה לו? על פי כמה הערכות, ברלוסקוני עשוי לשוב לאימפריית התקשורת שלו או למשרת הנשיא הפנויה במועדון הכדורגל האהוב עליו מילאן.
"עצרו את אירופה מטכנוקרטים", זעקה הכותרת בעיתון "איל ז'ורנלה", הנמצא בבעלות משפחתו של ברלוסקוני בתגובה לכינונה של ממשלה חדשה באיטליה בראשות הכלכלן מריו מונטי. "הממשלה הזו משמעותה הפיכה", נכתב עוד בעיתון. היום יחל נשיא איטליה, ג'ורג'ו נפוליטנו בהתייעצויות פוליטיות כדי לבחון אם למונטי יש את הרוב הדרוש כדי להקים ממשלה.
התפטרותו של ברלוסקוני באה לאחר שהסנאט האיטלקי אישר שלשום את תוכנית הצנע במדינה ואתמול הצטרף אליו הבית התחתון של הפרלמנט ברוב של 360 תומכים מול 26 מתנגדים ושני נמנעים. התוכנית, שהיקפה 59 מיליארד אירו, אמורה להתמודד עם הגירעון הלאומי האיטלקי שעומד על 2.6 טריליון אירו וזאת על-ידי מכירת נכסים של המדינה, העלאת מע"מ והעלאת גיל הפרישה מ-65 ל-67 עד שנת 2026. התוכנית גם תחליש את כוחם העצום של האיגודים המקצועיים באיטליה, ותציע הטבות מס לחברות שמשקיעות בתשתיות ומוכנות להעסיק עובדים צעירים.
כאשר יצא ראש הממשלה המתפטר מחוץ לפרלמנט, המתינה לו קבלת פנים הרבה פחות נעימה ממחיאות הכפיים להן זכה בתוך כותלי בית המחוקקים. מאות מפגינים שביקשו לעקוץ ולעלוב בברלוסקוני ליוו את פמלייתו וקראו לעברו "בושה", "לך מכאן" ו"ליצן". "אנו מחכים לרגע הזה, אנו מחכים לסוף עידן ברלוסקוני. אנו כל כך מקווים שזה הסוף", אמר אחד מהמפגינים.
בעקבות ההתפטרות, ברלוסקוני לא יוכל עוד להיעדר משלושת משפטיו בתואנה שהוא עסוק במטלות רשמיות - טקטיקה שבה הוא השתמש בעבר כדי לדחות דיונים משפטיים בענייניו.
ניסיונו לשנות חוק שיעניק לו חסינות משפטית נכשל על ידי בית המשפט החוקתי.
התביעה "העסיסית" ביותר, ואולי גם המסוכנת ביותר לברלוסקוני, היא דווקא האחרונה שהוגשה נגדו, על מסיבות "הבונגה בונגה" שלו, והיא עדיין מתנהלת בבית המשפט. לפי כתב האישום, בכמה מהן הוא קיים יחסי מין עם יצאנית קטינה ממרוקו, בת 17, ששמה כרימה אל-מחרוג, אך היא נודעה בכינויה "רובי".