עכשיו מעונן: הכל על בירות חורף
לא עוד קלילות רעננה ומוגזת, הלאה פריכות יבשה. דצמבר מסמן את פתיחת העונה של בירות החורף, מהדורות סמיכות, מעוננות וגדושות תבלינים חמים. ליבי שפרלינג עם קווים לדמותן של בירות העונה והמלצות. לגזור ולשמור מעל מפזר החום
כמה נעים לגלות שהגיעה שעתן של הבירות החורפיות, המתובלות והסמיכות. בשונה מבירות פילסנר קרירות ופריכות, בחורף אנו מעדיפים בירות כבדות יותר כסטאוט, אייל ואפילה חיטה, שמלוות יופי אוכל ומעצימות את ההנאה שבקדירות בשר, בשרים צלויים ותבשילי קטניות עשירים.
עוד בערוץ האוכל:
מושחתים, פינקתם: 10 בראנצ'ים מומלצים ברחבי הארץ
הסוד הוא בליטוף: כך מכינים את הריזוטו המושלם
באין עלית העראק: 5 אניסים מומלצים
בקיצור ומבלי לבלבל את המוח עם יותר מדי התפלספויות, בחרנו תריסר בירות שוות, במיוחד לעונה הקרירה. הנה הן לפניכם:
שפירא אוטמיל סטאוט
מבשלת הבוטיק הירושלמית חנכה לא מזמן מבשלה יפה בקרית גת (שווה לבקר) וממנה מגיחה בירה משגעת, כהה ומלאת רבדים, עם ארומות מודגשות של אספרסו ושוקולד אבל גם עושר רחב מסביב, סיומת קטיפתית ומרירות נעימה. מומלץ. 5.2% אלכוהול. 18 שקלים.
אלכסנדר גרין
לצד ההשקה של אחותה, אלכסנדר בלאק העונתית והשווה (חפשו אותה כי היא מרתקת לאללה), השיקו באלכסנדר לא מזמן את הגרין המעולה, IPA מסעירה בגוון זהוב כתמתם עכור.
הטעם מציף ארומה פירותית וטרופית, שמובילה לגוף מאלטי שמח ונוכח. הסיומת ארוכה ומרירה וגם היא ניחנה בטוויסט. כיפית ואפילו קלה לשתייה. תענוג. 6% אלכוהול. 15 שקלים.
ארדינגר דונקל
בירת חיטה שמקורה בעיר ארדינג שבחבל בוואריה שמופקת מלתת קלוי מחיטה לצד לתת שעורה וייחודה בתסיסה השנייה שהיא עוברת בבקבוק.
מעוננת, רכה, מפנקת בארומות של בריוש קלוי ושמרים וקלה מאד לשתייה בשל הגיזוז המעודן. 5.6% אלכוהול. 13 שקלים.
פאבו קאמה
הבירה הזו נמזגת רק במבשלה ככה שלא תהיה לכם ברירה אלא לבקר על גבעת זמארין בזכרון יעקב, במבשלה חדשנית יפהפייה (וסגורה בשבת - לתשומת ליבם של טיילי האלכוהול!), טוסקנית למראה.
קאמה הצטרפה לנבחרת המוצלחת של פאבו והיא מאיימת ליטול את הבכורה. פורטר מתובלת בתבלינים הודים אותנטיים הישר מהשווקים. באף בעיקר פרחי מוסקט, בפה הל שחור וזעפרן והמון אופי חם. יוקדת ומתובלנת היא תעשה לכם נעים. 5.5 אלכוהול.
אסטרייה גליסיה 1906 רזרבה אספסיאל לאגר
וואו, איזה שם ארוך. אסטרייה היא בירה קטלנית, פופולרית מאד במולדת ספרד ושמקורה במבשלה משפחתית וותיקה.
מבין הבירות המיוחדות של אסטרייה, שנאמנות לתהליכי הייצור הקפדניים של פעם, 1906 היא אולי המסורתית ביותר - לאגר עשירה ומורכבת שמופקת מכמות כפולה של לתת קלוי, מה שמעניק לה עוצמה ועושר טעמים, פרחוניים מתוקים. והכל עם סיומת מרעננת. 6.5% אלכוהול. 9 שקלים.
נגב פורטר אלון
דברים טובים ממשיכים לקרות במבשלה הדרומית, שהייתה מחלוצות ז'אנר בירות הבוטיק. בירה כהה, כמעט שחורה ומיוחדת במינה. טעם מלא עומק, עשירה ברבדי קלייה ועץ, זכר לשבבים בחברתם היא מתיישנת. איזה רוך אופף את הפה בעקבות השידוך הזה וגם טעמי מוקה ווניל, אבל לא רק. יופי. 5% אלכוהול. 14 שקלים.
לף וייל קובה (Vielle Cuvee)
מהמבשלה הבלגית המפורסמת נוחתת כאן בירת אייל (Ale) חזקה ומפתיעה. היא נהנית מגוון ענברי משגע, גוף מלא נוכחות וטעמים מודגשים של עוגת חג תפוחה, בעיקר וניל ולימון. אל דאגה, המרירות המענגת בה הורגלנו נשמרת עד הקצה.
מי שיאהב אותה מומלץ לו שיתנסה גם עם אחותה הגדולה המהוגנת, לף רדיוז (Radieuse), שמביאה את אירופה בבקבוק עם עושר פרחוני ובוקה שאין לו סוף. 8.2% אלכוהול.
סלארה סמוקד סטאוט
בירה כהה ומרירה מאד, מעין שילוב מנצח של פורטר אנגלי מעושן וסטאוט אירי. היא מותססת בשמרי פיור קאלצ'ר מאירלנד ומפיקה המון מנוכחותה של שערה מעושנת במתכון. קשוחה, מלאת אופי ולא מתפשרת. טעם מעושן בולט לחובבי הז'אנר. 5.3% אלכוהול. כ-25 שקלים לחצי מהחבית.
מבשלת הגולן, בזלת דאבל בוק
אחרי שהשיקה בקיץ מהדורה עונתית של עוג, הלאגר הג'ינג'י, ציפיתי למהדורת חורף עסיסית ומלאת טעמים. זאת טרם הושקה אז חזרתי לאחת מאבני היסוד של המבשלה. על הבקבוק היא מבטיחה שהיא בירת לאגר טרייה, כהה וחזקה ובפה היא גם מקיימת.
גוף מלא, סמיך, ארומות של מאלט וטעמים בולטים של קפה ושוקולד. אחוזי האלכוהול הגבוהים יחסית לא מורגשים והם מוסווים במתיקות מרירה נעימה. 8% אלכוהול. חפשו את בקבוקי ה – 750 מ"ל שהושקו עכשיו. המארז יפהפה ופקק השעם מרגיש הכי אירופה. 31 שקלים לבקבוק גדול. 15 שקלים לבקבוק 330 מ"ל.
אביר האלה - בלאק אייס
בירת פורטר עמוקה ועדינה בטעמי אניס, צ'ילי ודבש, מלאת נוכחות וסיומת של עוד, שפשוט שווה לבקר בביתה שבמבשלת אביר האלה.
תטעמו כל מה שיש לברומייסטר ארם להציע לכם באותו היום, אל תתביישו לשאול שאלות ובעיקר - התענגו על טוסט הגבינות המקומיות שנמכר במקום. . 7.2% אלכוהול. כ-22 שקלים.
סמואל אדמס ווינטר לאגר
המבשלה האמריקאית המוצלחת הזאת משחררת בארצות הברית ובעולם אינספור מהדורות עונתיות, מהדורות מוגבלות, טעמי אספנים, מהדורות חגים ושאר ירקות. כמה חבל שאנחנו זוכים רק לקצה קצהו של המבחר המענג הזה.
נתנחם בכך שגם הפעם (אחרי שהביאו לנו בלאק לאגר ואימפריאל סטאוט שוות) בחרו בשבילנו יופי. לאגר מתובלת בג'ינג'ר וקינמון, ריחנית ומלאת טעמים. יופי של בירת-אוכל, בעיקר תעשה כבוד לספייריבס בברביקיו חריף אבל גם לקדירות עשירות ובשר צלוי. 4.8% אלכוהול. 14 שקלים.
פאולנר דונקל
בירת חיטה היא הפילסנר של החורף, משקה יחסית קל לשתייה, בטוח שבהשוואה לאחיותיו, מתאבקות המשקל הכבד סטאוט ואייל. בשונה לבירות הקיץ השונות כקרלסברג והייניקן, בירות החיטה גם מגלם בחובן טעמים וארומות מורכבות.
בירת ההף-וייסן דונקל היא בירת חיטה ושמרים עכורה עם של לתת טוויסט קלוי, שמעניק לה קצת מרירות וצבע. היא ניחנת בחמיצות בולטת לצד מתיקות קרמלית והולכת באלגנטיות על קו התפר שבין בירה קשוחה לבחורות לבירה פרחונית משהו לגברים. שווה מאד לתת לה צ'אנס, במיוחד לאור תפוצתה הגבוהה בברים ובסופרים. 5.3% אלכוהול ו-13 שקלים לבקבוק של 330 מ"ל