שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

שביתת רעב בהונגריה: "מגבילים את העיתונות"

טשטוש פניו של אחד ממבקרי ראש הממשלה הובילה ל"אחת ההפרות החמורות ביותר של חופש העיתונות ב-20 השנים האחרונות". כעת, שלושה עיתונאים בתחנת הטלוויזיה הרשמית של הונגריה שובתים רעב ודורשים שינויים בהנהלה. ומה אצלנו?

שלושה עובדים בתחנת הטלוויזיה הרשמית בהונגריה פתחו בשביתת רעב בדרישה לפטר את מנהלי התחנה, בטענה שהם מתערבים בתכנים ואחראים לצנזורה ולהגבלת הסיקור העיתונאי.

 

העובדים מוחים על כך שבתחילת החודש, טושטש צילום של נשיא בית המשפט העליון לשעבר, זולטאן לומניצ'י. לטענתם, מדובר בניסיון ליצור את הרושם שלומניצ'י, אחד ממתנגדיו של ראש הממשלה ויקטור אורבן, הוא אדם מפוקפק. השופט העליון לשעבר אמר כי מדובר ב"אחת ההפרות החמורות ביותר של חופש העיתונות ב-20 השנים האחרונות".

 

עוד כתבות בערוץ החדשות של ynet:

 

השובתים מצביעים גם על מקרה שבו ראיון עם דניאל כהן-בנדיט, חבר בפרלמנט האיחוד האירופי, נערך באופן מגמתי. הראיון נערך כאילו הוא סירב לענות על שאלה אישית, על אף שלמעשה הוא השיב עליה באריכות. לטענת העיתונאי בלזאס נאגי נווארו, שמוביל את השביתה, מדובר בנקמה על כך שהמחוקק תקף את ראש ממשלת הונגריה.

 

חוק תקשורת חדש 

גורמים המעורים בפרשה אמרו כי הסיבה לטשטוש פניו של לומניצ'י היא ככל הנראה סכסוך אישי בינו לבין הנהלת תחנת הטלוויזיה. הארגון הבריטי "מדד הצנזורה", הפועל לקידום חופש הביטוי, הודיע כי הפרשה מהווה סמל ל"הידרדרות הסטנדרטים האתיים של השידור הציבורי בהונגריה", מאז תחילת השנה, אז חוק התקשורת החדש במדינה, שמאפשר לממשלה להדק את הפיקוח על התקשורת, נכנס לתוקפו.

 

אתמול פוטר מנהל שירות החדשות של הונגריה והעורך הראשי הועבר לתפקיד אחר, אבל העובדים השובתים לא מסתפקים בכך. הם הבהירו כי ימשיכו לשבות "עד שכל העולם יבין מה קורה בהונגריה".

 

הסכסוך בהונגריה בין העיתונאים למנהליהם הגיע לשיא בתקופה שגם בישראל חופש העיתונות מוטל בספק. אתמול פורסמה הקלטה של שר התקשורת, משה כחלון, שהודה כי הוא רוצה למנות "אנשים עם אוריינטציה שלנו" ברשות השידור. "מה אתה רוצה לשלוח לי מנכ"ל שמאלני עכשיו? שכל היום יטרפד לי?", תהה כחלון.

 

בנוסף, אתמול פורסם ב"כלכליסט" כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מבקש להכשיר באופן רטרואקטיבי את אי-עמידתה של רשות השידור במחויבויותיה להוצאה על הפקות מקומיות ב-2011 בסך

מאות מיליוני שקלים. זאת, בשעה שוועדת הכלכלה של הכנסת סירבה לדחות חוב בסך 45 מיליון שקלים של ערוץ 10, ששידר בתקופה האחרונה תחקירים לגבי נתניהו.

 

כמו כן, במשרד המשפטים מבקשים להטיל איסור גורף על פרסום חומרי גלם ועדויות מחדרי החקירות, ללא הגבלת זמן. המדינה מתכוונת לקבוע בחוק שורת הגבלות, שמשמעותן המעשית היא כאילו הוצא צו איסור פרסום גורף לכל חומרי החקירה בישראל. ראש אגף החקירות במשטרה, יואב סגלוביץ', אמר כי "צריך לחקור בחושך, הרחק מעיני כל הציבור", ואכן - ייתכן שפרשות קצב והירשזון, כמו גם רצח הילדה רוז פיזם, לא היו מגיעות לידיעת הציבור תחת "חוק ההסתרה" החדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים