שתף קטע נבחר

 

יוזם חוק עורכי הדין: "יועלה להצבעה בשבוע הבא"

שרי הליכוד מתנגדים, אבל יו"ר הקואליציה זאב אלקין נחוש להעלות להצבעה את החוק שאמור לשנות את הרכב הוועדה למינוי שופטים ולהביא לבחירות חדשות בלשכת עורכי הדין: "לא יהיה שינוי בחוק"

האם החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים יעלה להצבעה סופית בכנסת למרות התנגדות שרי הליכוד? יו"ר הקואליציה ואחד מיוזמי החוק, ח"כ זאב אלקין (ליכוד), אמר הערב (יום ב') כי "לא יהיה שינוי בחוק לשכת עורכי הדין וההיערכות היא להעלותו להצבעה כבר בשבוע הבא".

 

חקיקה במחלוקת - הכתבות האחרונות:

לבני: חוק גרוניס - חלק ממזימת חיסול הדמוקרטיה

פרס נזף בקואליציה: חקיקה לשם האדרת השלטון

בישיבת סיעת הליכוד התפתח אחר הצהריים ויכוח סוער שהגיע לטונים גבוהים, כאשר שרי הליכוד התייצבו נגד הצעת החוק, שעות אחרי שאושרה לקריאה שנייה ושלישית. מנגד עמדו חברי הכנסת אלקין, יריב לוין ודני דנון, שזעמו על "ההתקפלות" של השרים. "אני אחשוב", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בסופו של הדיון, והוא ישוחח בנושא עם שר המשפטים יעקב נאמן.

 

ועדת השרים לענייני חקיקה לא דנה בהצעה, שהנוסח שלה השתנה. השרים דן מרידור ואהוד ברק דרשו דיון בממשלה בנושא, אך עד כה לא נענו. לפי ההצעה, חברי מועצת לשכת עורכי הדין יוכלו לסמן בטופס הבחירה לוועדת השופטים נציג אחד בלבד במקום שניים כיום. הדבר אמור להוביל למעשה לבחירת נציג מטעם כל מחנה בלשכת עורכי הדין - וצפוי לשנות את מאזן הכוחות בוועדה לבחירת שופטים. אם החוק יאושר, יתקיימו בחירות חדשות בלשכה.

 

לבנת נגד החוק: אין מקום לביטול הבחירות 

הרוב במועצת הלשכה (שנוטה לטובת "מחנה ביניש") ישפיע פחות, לפי השיטה החדשה, בעוד כוחו של יושב ראש הלשכה - כיום עו"ד דורון ברזילי, שנחשב מקורב לנאמן, יתחזק. הצעת החוק, שהוגשה על ידי אלקין, לוין ורוברט אילטוב (ישראל ביתנו), ביקשה בתחילה לקבוע שיו"ר הלשכה עצמו יהיה חבר בוועדה.

 

השרה לימור לבנת התייחסה להצעה הערב במליאת הכנסת ואמרה כי "אין

מקום לחוקק חוק שיביא לביטול רטרואקטיבי של בחירות שהתקיימו לפני חודש וחצי. לאור זאת נראה, ואני אומרת את זה בזהירות רבה, שייעשה שיקול מחדש של הנושא. אני אומרת בזהירות, כי לא התקבלה עדיין החלטה. לעיתים יש תהליכים שבשלב מסוים עוצרים אותם כשמתגלות בהם תקלות".

 

גם היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הבהיר כי הוא מתנגד להצעה, הן באמצעות המשנה לו, עו"ד אורית קורן, שהשתתפה בדיון בכנסת, והן באמצעות הודעה שפרסם הערב משרד המשפטים. וינשטיין, נמסר, מאמין כי מטרת החקיקה היא "שינוי בדיעבד של תוצאות הבחירות וכללי הבחירה בלשכת עורכי הדין. זאת, רק משום שהתוצאות אינן מוצאות חן בעיני גורמים כאלה או אחרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ אלקין. עימות בישיבת הסיעה
צילום: גיל יוחנן
נתניהו. שוקל מחדש
צילום: רויטרס
מומלצים