שתף קטע נבחר
 

מתדלקים את הרעב: 15 תחנות דלק עם אוכל טוב

תאמינו או לא, אפשר לאכול מצוין גם בתחנות דלק. שרית סרדס-טרוטינו עם 15 מסעדות שיתדלקו את כל הרעבים, מסושי בקיסריה ושווארמה בצפון ועד מסעדה איטלקית במושב אמונים

קצבים בעמק | רמת-ישי

שווארמת קצבים: האחים יאיר ורועי רזניק מרמת-ישי הם דור שלישי למשפחת קצבים. צמוד לאטליז המשפחתי שלהם פתחה המשפחה דוכן דרכים קטן המתמחה בפלאפל ובשווארמה.

 

עוד בערוץ האוכל:

בוחשים בקלחת: אינספור מתכוני מרקים בצ'יק צ'ק

 

הבשר לשווארמה מגיע כמובן מהאטליז, והוא אינו מתובל - כנהוג בדרך כלל - לפני שהוא עולה לסיבוב הופעות על העמוד. רק אחרי שהוא נפרס לפיסות קטנות בוזקים עליו תערובת סודית, שבה 16 סוגי תבלינים, ומערבבים. הבשר הצלוי נדחס לתוך פיתות עבות וטובות, עבודת יד, עם חמוצים, חומוס ורטבים - כולם תוצרת בית.

 

באגף הפלאפל תמצאו כדורים טריים ופריכים, שווים ביס, וכמו שאר המנות שווים לכל כיס, פחות מ‭50-‬ ש' לסועד.

 

קצבים בעמק, האלון 1 תחנת "דלק‭,"‬ רמת-ישי, טל' ‭04-‬‭9833336‬ כשר.

 

יש גם פלאפל ליד השווארמה (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
יש גם פלאפל ליד השווארמה(צילום: צביקה טישלר)

 

לוקה ‭| 33‬ משמר-הירדן

תכירו: קלצונה פלאפל: מסעדה חדשה דנדשה במתחם החדש מול משמר הירדן שבגליל העליון, על כביש גדות-צומת מחניים, שנפתחה לפני כשלושה חודשים. השף הוא חצי ארגנטינאי חצי איטלקי, ולתפריט יש חיבה מיוחדת לפחמימות מכל סוג: פיצות, פסטות, פוקאצ'ות, קלצונה ועוד.

 

בארוחות הבוקר תמצאו מנה בשם פטינטו: זו בעצם שקשוקה המונחת על בצק דק של פיצה, עם חצילים קלויים, עגבניות, זיתים, גבינת פקורינו ובזיליקום טרי. ויש עוד מנה מיוחדת: תשכחו מפלאפל בפיתה. פה שמים את הפלאפל בתוך קלצונה, מוסיפים טחינה, עגבניות, חציל ובצל ושולחים לאפייה בטאבון. בכלל, אגף הקלצונה של לוקה 33 משגשג, ויש בו 12 סוגים שונים - בין השאר גם קלצונה סביח עם טחינה, חצילים, עגבניות, ביצה קשה, פטרוזיליה ושמן זית. לא למי שמצוי בעיצומה של דיאטת אטקינס.

 

המתחם המסחרי החדש מול משמר הירדן, כביש ‭,91‬ תחנת סונול, טל' ‭.04-6936936‬ כשר.

 

אבו סלאח | צומת עמיעד

אפילו החומוס מהטאבון: לא מעט זאטוטים סוחבים את הוריהם למסעדה של אבו סלאח בצומת עמיעד, בשל פינת החי וגן השעשועים המצויים במקום. האטרקציה למבוגרים היא אחרת: החומוס שמכין אבו סלאח עובר דרך הטאבון, והטכניקה הייחודית הזאת מפיקה משחה מצטיינת. נוסף על חומוס תקבלו פה גם סט נדיב וצבעוני של סלטים, פלאפל, לבנה וממולאים טובים.

 

בעיקריות כדאי לבחור במחמאר - עוף שנצלה בטאבון מעל פיתה עם המון צנוברים ובצל, אשר בושל בשמן זית. את הסינייה מגישים בכלי עגול, ובו בשר כבש טחון המוקרם בטחינה סמיכה או מכוסה ברוטב עגבניות. לקינוח, כמיטב המסורת (הדי תמוהה, יש להודות) שהתפתחה פה: בוואריה בסירופ שוקולד. המחירים בטווח הבינוני, 60 עד 120 ש' לסועד.

 

צומת עמיעד, תחנת דלק פז, טל' ‭.04-6801356‬ לא כשר.

 

סהרה | כפר נין

זעתר וסומאק מגינת המסעדה: ארבעה סוגי טאבונים פועלים במסעדת סהרה, בין עפולה לכפר-תבור, ליד הכפר נין. לטאבונים יש שימושים שונים: האחד מופעל באמצעות גלגל מים וצולה כבשים שלמים ונתחי בשר גדולים. באותה הזדמנות גם מכניסים לתוכו קדירות עם תבשילים. השני הוא תנור המעשן בשר מסוגים שונים באמצעות גזרי עץ דובדבן. השלישי הוא טאבון חימר, המיועד לצליית עופות על גבי אבני בזלת חמות, והרביעי הוא טאבון אידוי, לסוגים שונים של בשר ממולא, כמו שוק או צוואר כבש. כל הציוד הזה מבטיח לכם מסעדה שנותנת כבוד גדול לבשר, לתבשילים ובכלל למטבח הערבי האותנטי.

 

למרבה הצער, לפעמים תמצאו פה תירס מקופסה, אבל אין סיבה לבחור במנה המגוחכת הזאת. יש בסהרה שפע של אוכל מיוחד, שנדיר מאוד למצוא אצלנו. למשל אפרוח ממולא בבורגול, בשר כבש טחון וצנובר. או מוגרביה - פתיתים שהוכנו ביד, רכים וענוגים, המתבשלים עם בצל ועוף באמצעות אדים. וגם קבב שאמי, המוגש על אורז ועגבניות צלויות ומתבשל בטאבון כשהוא מכוסה בבצק. סג'אייה - בשר (כבש או ארנבת) עם עגבניות, בצל ופלפל, המבושלים בתנור. ויש גם מנסף, מקלובה, מוחמאר, פריקי ושפע תבשילים מסורתיים, העושים שימוש בעשבי האזור ומתובלים ביד בוטחת ומיומנת בזעתר טרי, בסומאק, בבהרט ובעשבי תיבול, הצומחים בגינת המסעדה ומשמשים את טבחיה באופן יומיומי. מחירי העיקריות נעים בין 55 ש' ל‭95-‬ ש‭.'‬

 

כביש 65 ליד כפר נין, תחנת דור אלון, טל' ‭04-6425960 ,‬‭04-6425959‬ לא כשר.

 

זחלאווי | גוש-חלב

אוכל לבנוני מקורי: זחלה, העיר השביעית בגודלה בלבנון, נחשבת לבירת האוכל והשתייה של המדינה. על גדות נהר הברדוני החוצה אותה יש עשרות מסעדות, המאכילות אלפי אנשים. עיר האוכל הזו היא גם ההשראה למסעדת זחלאווי, שנפתחה השנה בכניסה ליישוב גוש-חלב. מקום קטן על אם הדרך, שבעליו - עו"ד איאד חליחל - מתייחס אליו ברצינות מופלגת ומשקיע בו את כל אהבתו לאוכל ולאנשים.

 

מדובר במסעדה מטופחת ומצוחצחת, והאוכל המוגש בה לבנוני מקורי. תשכחו מסלטי כרוב ומתירס מקופסה. בלבנון, לדוגמה, נהוג לאכול ליד העראק מאזט נחמד של לשון עגל בתחמיץ, המוגש קר, וגם פה תוכלו לקבל מנה כזאת. יש גם מוח עגל ברוטב, או מעורב זחלאווי - כבד, טחול ולבבות עוף ‭55)‬ ש‭,('‬ כולם מטוגנים עם שום ותערובת תבלינים. למי שאין בעיה עם ערבובי בשר וחלב, נסו את השיש-ברק - כיסונים ממולאים בשר ומבושלים ביוגורט.

 

צמחונים, שימו לב: נוסף על ערכת הסלטים המצוינת ‭45-25)‬ ש‭('‬ יש גם מג'דרה המוגשת עם לבן, פלטת ממולאים מוצלחת ‭60)‬ ש‭('‬ ובה עלי גפן דקיקים, תפוחי אדמה, קישואים וגמבה, שמולאו באורז ובתבלינים וטובלים ברוטב עגבניות טריות. צמחונים יכולים לאכול גם שולבטו מבורגול ‭45)‬ ש‭,('‬ קובה במילוי חומוס, עולש, חוביזה, עכוב, שעועית ירוקה ועוד, בהתאם לעונה.

 

מי שרוצה ללכת על מנה מיוחדת באמת, כדאי שיזמין יום מראש: מעין קובה-נייה, שמכינים בכפרים על גבול הלבנון. היא עשויה מבשר עגל טרי וטחון, המוגש נא, עם תבלינים ובורגול. הקובה מונחת על רוטב שנקרא חשווה, ובו בצל ובשר עגל קצוץ, שבושלו באיטיות בשמן זית ‭400)‬ ש‭,'‬ ל‭6-‬ אנשים‭.(‬ לקינוח תוכלו לבחור, לצד הכנאפה, גם בדלעת מתוקה בנוסח זחלה.

 

זחלאווי, מתחם תחנת דלק פז, לפני הכניסה הראשית לגוש חלב, טל' ‭.04-6987877‬ לא כשר.

 

מחכים לכם עם עלי גפן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מחכים לכם עם עלי גפן(צילום: ירון ברנר)

 

מפגש הכפר | כפר נין

קלאסיקה מזרחית על האש: נכון, חזותה הפשוטה של מסעדת מפגש הכפר בלתי מרשימה לחלוטין. אבל בפנים מחכים לכם אוכל מצוין, שירות יעיל ומחירים זעומים.

 

מפגש הכפר היא קלאסיקה מזרחית על האש: שיפודי פרגית, קבב, לבבות ודומיהם, חומוס עבודת יד שלא מכביד על הקיבה (הסוד: מקלפים אותו אחרי הבישול‭,(‬ פלאפל ירקרק מבפנים וזהוב מבחוץ המתובל באיפוק וסלטים צבעוניים. גם אם תזמינו רק חומוס, תקבלו סט נחמד של סלט טורקי, חמוצים, סלט עגבניות עם בצל, 3 כדורי פלאפל ושתי פיתות. כל זה יעלה לכם 20 ש‭,'‬ כולל בקלאווה וקפה לסיום על חשבונו של הבעלבית. שווה.

 

מפגש הכפר, תחנת "דלק‭,"‬ על כביש ‭,65‬ מול מסעדת סהרה, כפר נין, טל' ‭.04-6426033‬ לא כשר.

 

מינאטו | קיסריה

יפני זה לא רק מאזדה: לפני חודשים ספורים בלבד נפתח בהרצליה הסניף השני של מינאטו, אך פה, בתחנת הדלק של קיסריה, הכל התחיל. מתן רוזנטל, מהמשוגעים לאוכל יפני, חבר לאקי טמורה, סושי שף יפני שחי כבר לא מעט שנים בארץ, ויחד הקימו מסעדה קטנה, צנועה וידידותית, הקרוי על שמו של אזור מינאטו שבטוקיו.

 

האוכל של טמורה ורוזנטל מקפיד על נאמנות למקור מארץ השמש העולה. אגדאשי טופו כמו שצריך, עם קוביות טופו מטוגנות, המשייטות במרק עדין של ציר דגים, ג'ינג'ר וצנון מגורר ‭25)‬ ש‭.('‬ סשימי מדגים טריים שבטריים ‭50-37)‬ ש‭,('‬ קומבינציות סושי מצוינות, דגים בטמפורה ומנות טטאקי מטונה וסלמון. האוכל פה, אגב, כשר לגמרי, מה שאומר שאפשר לשמור על מקצוענות יפנית גם כשלא עובדים עם שרצים. לכם לא נותר אלא לשבת על כיסאות הבר הגבוהים ולעקוב בעניין אחרי תנועותיהם המיומנות של העושים במלאכת הגלגול והחיתוך.

 

תחנת דלק פז, כביש תל-אביב-חיפה ליד קיסריה, טל' ‭.04-6360812‬ כשר.

 

האוטו ישתה דלק ואתם תאכלו סושי טעים (צילום: Index open) (צילום: Index open)
האוטו ישתה דלק ואתם תאכלו סושי טעים(צילום: Index open)

 

נחלה | תל-יצחק

מכריכים ועד אנטריקוט: מאוד ירוק פה, בנחלה שבכניסה לקיבוץ תל-יצחק. למסעדה יש מרפסת ודשא רחב ידיים, שיקרצו במיוחד למשפחות עם ילדים.

 

באגף הקליל יותר של התפריט תמצאו ארוחות בוקר ‭51-29)‬ ש‭,('‬ כריכים ‭43-38)‬ ש‭('‬ וסלטים ‭51-45)‬ ש‭.('‬ למי שרוצה לאכול ממש, יש גם מנות רציניות יותר, כמו אוסובוקו טלה ‭120)‬ ש‭,('‬ אסאדו בציר בקר ‭69)‬ ש‭,('‬ כבדי עוף ברוטב טריאקי ‭51)‬ ש‭,('‬ אנטרקוט ברוטב פלפלת ‭79)‬ ש‭('‬ ומרק ציידים חורפי ‭38)‬ ש‭.(' ‬

 

סיבה לבקר פה דווקא בימי שישי: תמורת 69 ש' לאדם תמצאו בכל שישי, בין השעות ‭09:00‬ ל‭,14:00-‬ בופה בסגנון אכול כפי יכולתך. בתפריט: סלטים, ירקות, גבינות קשות ורכות, דגים מלוחים ומעושנים, קישים ומאפים מלוחים, מוזלי, שקשוקה, ביצים טריות, מאפי בוקר מתוקים ושתייה חמה וקרה.

 

נחלה, תחנת דלק בכניסה לקיבוץ תל-יצחק, טל' ‭09-‬‭.8995610‬ לא כשר.

 

רוטשילד'ס | יקנעם

גפילטע בדרכים: כבר התרגלנו לכך שתחנות דלק הן מעוז המסעדות המזרחיות, אבל מסעדת תחנת דלק עם אוכל יהודי? הלזלע, רגל קרושה וגפילטע פיש ליד משאבות אוקטן ‭?95‬ הנה, גם זה יש לנו.

 

רוטשילד'ס מצויה בתחנת הדלק סונול בכביש עוקף יקנעם, ליד קיבוץ הזורע. תמצאו פה את כל החשודים המיידיים של המסעדות המזרח-אירופיות: כבד קצוץ מתקתק ‭24)‬ ש‭,('‬ קישקע ביתי ‭28)‬ ש‭,('‬ לשון ברוטב, קרעפלך, בורשט, צימעס, שפצלי ולאמיצים במיוחד: רגל קרושה מרטטת כדבעי ‭26)‬ ש‭.('‬ לא מכבר נכנס לתפריט גם שוקרוט, עם כרוב כבוש, אוסובוקו, נקניקיות חזיר ובשר מעושן, המוגש כמנה זוגית ‭160)‬ ש‭.('‬ אם אתם ארבעה בלתי ספונטניים, בהזמנה של יומיים מראש יכינו לכם ברווז שלם וממולא בכבד עוף, בשומן ובצימוקים ‭320)‬ ש‭.('‬ לקינוח, א-מחייע, תקבלו קומפוט כמובן, עם פירות יבשים.

 

רוטשילד'ס, תחנת סונול, כביש 66 עוקף יקנעם, טל' ‭04-‬‭.9591251, 050-5242185‬ לא כשר.

 

קפה בונו | קדימה

איטלקייה עם קפה משודרג: בונו הוא מקום מצוין לעצירה בדרך, אם מתחשק לכם קפה טוב או ארוחה קלה. כמקום המתמחה בקפה, יש פה אוסף חמוד של מטחנות קפה נאות. הקפה המוגש פה הוא מתוצרת מאורו, תמיד טרי וריחני, ותוכלו גם לקבל אותו כשהוא מחוזק בליקרים שונים. בארוחות הבוקר, לצד השקשוקות, המוזלי והקרואסונים, תמצאו גרסה דיאטטית, לרווחתם הרבה של סופרי הקלוריות.

 

רוב התפריט בנוי באוריינטציה איטלקית, כך שלפסטות יש מקום של כבוד ‭56-46)‬ ש‭.('‬ נוסף עליהן יש גם פיצות שנאפות במקום בתנור אבן ‭52-39)‬ ש‭,('‬ קישים, סלטים, כריכים וטוסטים. בצהריים מוגשות ארוחות עסקיות במחיר משתלם ‭59-46)‬ ש‭.('‬ המקום עצמו נעים מאוד, ובימים יפים הכי כיף לשבת במרפסת המוקפת אדניות.

 

צומת קדימה, תחנת פז, טל' ‭.09-8919490‬ לא כשר.

 

אבו זיאד | צומת חורשים

מזרחית צנועה לכיס: לפעמים כל מה שאנחנו מחפשים הוא מסעדה מזרחית צנועה וטובה, שמגישה את מנותיה באדיבות ובנדיבות, ושמחיריה אינם מחבלים קשות בחשבון הבנק שלנו.

 

אבו זיאד בצומת חורשים, ליד מושב חגור, היא בדיוק מסעדה כזאת. על השולחן יפרשו לכם מיד יריעת נייר גדולה, ועליה יניחו צלוחיות עם פלאפל פריך וטרי, המוגש עם טחינה בהירה, ו‭18-‬ סוגי סלטים מגוונים וטריים, אם כי לא כולם מעניינים במיוחד ‭15)‬ ש' בהזמנת מנה עיקרית, 25 ש' למי שאינו מזמין בשר‭.(‬ יחד עם הסלטים מגיעות גם פיתות קלויות.

 

בגזרת הבשר שווה לנסות את הקבב המתובל כהלכה ‭45)‬ ש‭('‬ או את הפרגיות ‭45)‬ ש‭.('‬ תמורה מצוינת לכסף.

 

אבו זיאד, תחנת פז צומת חורשים, טל' ‭.03-9032475‬ לא כשר.

 

‭| CS Cafe‬ צומת סביון

קפה עם חיים כהן: טוב, אנחנו מודים שיש פה חוויה כמעט קיצונית: שתיית קפה תוך כדי צפייה בעובדים של רשת שטיפת המכוניות ‭,Car Spa‬ שעושים מסאז' פינוקים לרכבי סביון והסביבה.

 

אבל מה לעשות שבית-הקפה הזה באמת חמוד להפליא? יש קפה מצוין של מאורו, כמה סוגי מאפי בוקר מתוצרת עצמית וכריכים פשוט מעולים: לחם נפלא המגיע ממאפיית טאטי הסמוכה, החובק גבינות, ביצים, ירקות קלויים ורטבים בדיוק במידה ובכמות הנכונות. ויש גם דילים: קפה ומאפה ‭17 -‬ שקל, כריך - עד 25 שקל, כריך גדול עם קפה וקינוח 35 שקל.

 

פסטורלי זה לא, אלא אם אתם מוצאים שניחוחות נוזלי הברקת המכוניות עושים לכם את זה, אבל מי שמסתייג מהקולות ומהריחות יכול פשוט לעלות לקומה שמעל ולהשקיף משם בדממה על שוטפי המכוניות ומלטפיהן. אגב, לא נדיר לראות פה את השף חיים כהן, תושב האזור, יושב על קפה של בוקר וקורא קצת עיתון.

 

לוי אשכול 201 צומת סביון, טל' ‭.03-6343194‬ לא כשר.

 

הצדף | ראשון לציון

דגים, בלי לקפח קרניבורים: דגייה טובה, מן הראוי שתשכון לחוף הים. הצדף נמצאת רק בדרך לחוף - של מערב ראשון - אבל גם זה משהו. בתחנת הדלק סונול שבה שוכנת המסעדה יש שפע של מקומות חניה, וגם הגישה אליה נוחה וקלה. המסעדה עצמה מרווחת מאוד ומעוצבת למשעי. קירות אפורים, רהיטי עץ כהים, תקרות גבוהות ושנדלירים דרמטיים.

 

התפריט מתמקד בדגים ‭105-98)‬ ש‭('‬ ובפירות ים ‭280 -94)‬ ש‭.('‬ רוב הדגים נשלחים לצריבה בגריל או לטיגון במחבת, פירות הים משודכים לרטבים כמו חמאה-שום-יין לבן, או רוקפור-שמנת-עירית, וגם שמן זית-כוסברה-פלפל חריף. קרניבורים אינם מקופחים כאן, ובתפריט יש מבחר נאה של מנות בשריות: אנטרקוט ‭128)‬ ש‭,('‬ פילה ‭136)‬ ש‭,('‬ צלעות ושוק טלה, נתח קצבים ודומיהם.

 

אנחנו יודעים שזה נשמע קצת מוזר לחגוג בתחנת דלק, אבל לצדף יש גם חדר לאירועים משפחתיים של עד 100 איש, ואנחנו מכירים לא מעט אנשים שבהחלט ערכו שם קבלת פנים חגיגית לדודים ולדודות.

 

תחנת סונול, שד' משה דיין פינת יוסף ספיר 2 ראשוןלציון, טל' ‭.03-9627111‬ לא כשר.

 

איך אתם אוהבים את הדג שלכם? (צילום: index open) (צילום: index open)
איך אתם אוהבים את הדג שלכם?(צילום: index open)

 

לוצ'נה | מושב אמונים

איטלקייה במחירים הגיוניים: ליד הפנצ'ר מאכער וחנות לחומרי בניין, בתחנת הדלק בכניסה למושב אמונים, פועלת כבר די הרבה שנים מסעדת לוצ'נה. אורלי וירון אוחיון מפעילים פה טרטוריה איטלקית באווירה חמימה ונעימה, שהתחילה בעצם מפיצרייה והפכה לפרח מלבלב באזור.

 

ואכן, אם כבר הגעתם לפה, אל תוותרו על הפיצות המצוינות ‭66-37)‬ ש‭('‬ שבצקן דק, כנהוג בנפולי (מומלצת במיוחד: פיצה נפוליטנית עם רוטב עגבניות, מוצרלה, עגבניות טריות, אנשובי ובזיליקום‭.(‬ הניוקי שירון מכין עדין מאוד ‭58-52)‬ ש‭('‬ והוא מוגש ברוטב חמאה צהובה ומרווה. הרביולי ממולא בחצילים או בדלעת ‭54-52)‬ ש‭,('‬ והטורטליני סמוק מסלק ‭54)‬ ש‭.('‬

 

בסך הכל - אופציה חביבה לארוחה איטלקית טובה במחירים הגיוניים. שימו לב שהמסעדה פועלת רק בערבים.

 

בכניסה למושב אמונים, תחנת סונול, טל' ‭.08-8661396‬ כשר.

 

מוזה | ערד

אוכל והופעות באמצע המדבר: ביום זאת מסעדה, בערב פאב, התפאורה תשמח כל אוהד כדורגל באשר הוא, וזה המקום שיספק לכם אופציה סבירה לארוחה, באזור הכה צחיח קולינרית שליד ים המלח.

 

התפריט של מוזה, במתחם תחנת הדלק אלון, רחב מאוד, כך שיענה על כל דרישה - של פעוטות וסבתות כאחד: פסטות ‭42-40)‬ ש‭,('‬ פיצות ‭36)‬ ש‭,('‬ סלטים ‭46-38)‬ ש‭,('‬ כריכים, מרקים, מנות אסייתיות, ארוחות בוקר ואפילו בשר על האש ‭109-49)‬ ש‭.('‬ תמצאו פה בכפיפה אחת שיפודוני אנטרקוט ברוטב טריאקי, מרק גולש, קבב עם צנוברים, שקשוקה, כבד עוף עם בצל או ספגטי ברוטב רוזה. יש גם תפריט נאה של אלכוהול ובירות מהחבית.

 

מוזה משמשת גם בית חם לאמנים, לזמרים ולבדרנים. לא מעט להקות צעירות, אמנים בתחילת דרכם ואמנים מוכרים כבר הופיעו פה במהלך השנים: דיוויד ברוזה, טל גורדון, מאור כהן, דן תורן, יהלי סובול ואחרים.

 

כביש 31 בכניסה לערד, מתחם תחנת אלון, טל' ‭08-‬‭9975555‬ לא כשר.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין סיבה שרק האוטו יאכל, תטעמו גם אתם משהו
צילום: shutterstock
מומלצים