חג מתוק: מתכוני עוגות ועוגיות לפסח
בין אם אתם המארחים או המתארחים, קינוח לפסח יכול להיות סיומת נפלאה לארוחה או מתנה מצוינת למארחים - אספנו עבורכם מתכונים קלים וגם מושקעים וכולם כשרים לפסח
אחת הבעיות הגדולות בחג הפסח היא הקמח הרגיל שכמובן לא ניתן להשתמש בו לעוגות. אמנם ישנם תחליפים רבים, אבל לא תמיד הטעם מצדיק את השימוש בהם, לפעמים אין קמח ואז העוגה משייטת בגובה נמוך מאד ובמקום להתפאר ביצירה תלולה ומתוקה, אנחנו נאלצים להגיש ריבועי שוקולד נמוכים או לשכנע את כולם שעוגת אגוזים זה טעים.
עוד בערוץ האוכל:
רביבה מציגה: קינוחי פסח חגיגיים ללא גלוטן
אולם לאלה שמוכנים לנסות ואינם חוששים מקצת עבודה, נכונה הפתעה טעימה - אספנו עבורכם שלל מתכונים מתוקים וכשרים לפסח כדי שתוכלו לבחור ולהכין למשפחה ולחברים.
עוגות שוקולד לפסח
עוגת פאדג' שוקולד ודובדבנים נשמעת כמו הבטחה אמיתית לחג מתוק וגם תקבל אינסוף מחמאות מכולם, אבל אם אתם רוצים להתעסק בזה יותר מדי, הנה הצעה פשוטה יותר לעוגת שוקולד בחושה וכשרה כמובן.
עוגת שוקולד בחושה לפסח
מתכון של רשת "רולדין"
המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 27-28 ס"מ):
100 גרם חמאה, קרה או רכה - לא משנה
100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 ביצים (150 גרם) גודל S-M
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים
3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים
2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור
2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי
1 כפית שטוחה אבקת אפייה (כשרה לפסח, אם אתם מקפידים)
70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
- מכינים באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים אקראית עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומניחים לצינון, כ-10 דקות.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.
- מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.
- בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.
- מקפלים בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, יוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.
ואם אתם מחפשים תעסוקה לילדים באחד מימי החופש, תנו להם להיכנס איתכם למטבח והכינו יחד עוגת שוקולד לפסח - יש אפילו וידאו שיראה לכם בדיוק מה צריך לעשות. אגב, אפשר גם להיעזר במצות כדי להכין חטיפים מתוקים וטעימים - זה קל ופשוט והילדים ישמחו לעזור גם כאן -
חטיפי מצה ושוקולד
המרכיבים (לכ-40 יחידות):
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2 כפות אבקת סוכר
2 כוסות פתיתי מצה (פרפל)
לקישוט:
פתיתי קוקוס, סוכריות צבעוניות, פיסטוק כתוש
אופן ההכנה:
- ממסים את השוקולד (בקערה על אדים או במיקרוגל). מוסיפים את השמן ואבקת הסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את פתיתי המצה ומערבבים עד שכל הפתיתים מכוסים היטב בתערובת.
- מעבירים כפות מהתערובת לעטרות נייר, מקשטים בפתיתי קוקוס או בסוכריות.
- מאחסנים במקרר עד שמתקשה.
גם העוגיות ישמחו לארח לכם לחברה עם הקפה של אחר-הצהריים או כמתנה למארחים בימי חול-המועד, כמו אלו:
עוגיות שומשום
המרכיבים (ל-40 עוגיות):
1 ביצה מס' 1
4 כפות סוכר
3 כפות שמן צמחי (קנולה, תירס)
250 גרם שומשום
עזרים: נייר אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים ביצה וסוכר בקערה, בעזרת מטרפה ידנית.
- מוציאים את המטרפה מהקערה, מוסיפים שמן ושומשום ומערבבים בעזרת כף.
- בעזרת כפית, נוטלים מן העיסה (כמות של כפית גדושה) ומניחים על גבי נייר האפייה. הצורה איננה חשובה.
- אופים במשך 25 דקות או עד להזהבה נאה. מומלץ שלא להשחים יתר על המידה. מוציאים ומצננים.
עוד הצעות לעוגות כשרות לפסח
אם שוקולד הוא ה"פיס-אוף-קייק שלכם, הנה עוד כמה הצעות שיעשו לכם מתוק, כמו הפבלובה -
מיני-פבלובה עם קרם מסקרפונה-לימון ותותים בברנדי
מתכון של נטלי לוין מהבלוג עוגיו.נט
המרכיבים (ל-15-20 מיני פבלובות):
לפבלובות:
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1/4 כוס (60 גרם) סוכר
1 כפית מחית וניל איכותית
5 כפות גדושות (60 גרם) אבקת סוכר
1 כף קורנפלור
לקרם מסקרפונה-לימון:
1 מכל (225 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/3 כוס (70 גרם) אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לתותים בברנדי:
250 גרם תותים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
אופן ההכנה:
- לפבלובות: מחממים תנור ל-80 מעלות. בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד חלבונים ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
- מוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה ואת תמצית הווניל, וממשיכים להקציף הכל יחד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
- מוסיפים פנימה את האבקת סוכר והקורנפלור ומקפלים בעזרת לקקן/מרית, רק עד שהתערובת אחידה. נזהרים שלא לשבור את הקצף.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים פבלובות קטנות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את הפבלובות במשך שעתיים וחצי עד שלוש שעות, עד לייבוש מוחלט. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה עד לשלב הרכבת המנה.
- לקרם מסקרפונה-לימון: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים מסקרפונה, וניל, אבקת סוכר, מיץ וגרידת לימון וטורפים לתערובת אחידה במהירות נמוכה-בינונית.
- מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם דק, תוך כדי הקצפה, את השמנת המתוקה.
- ממשיכים להקציף עד שנוצר קרם יציב.
- לתותים בברנדי: מנקים את התותים מהעוקץ, שוטפים וחותכים לקוביות קטנות.
- מניחים בקערה ומוסיפים את הסוכר והברנדי.
- מערבבים היטב ומניחים לתותים לספוג את הברנדי ולשחרר את הטעמים למשך כשעה.
- הרכבת המנה: בתוך כל פבלובה מניחים כף גדושה מהקרם, ומעל הכל יוצקים מהתותים (כולל הרוטב שנוצר).
אם אתם מחפשים עוד רעיונות כמו עוגת מצות, עוגיות שקדים, בראוניז שוקולד-תפוז, עוגת אגוזים עשירה, טראפלס ואפילו עוגת פסח אורגנית - קיפצו לכאן ותמצאו את כל ההוראות.
ואם אתם רוצים להרגיש קצת יותר בריאים, אתם מוזמנים להכין עוגת גזר ואגוזים פריכה וטעימה:
עוגת גזר ואגוזים
העוגה מכילה שכבת קרם במרכזה, אולם אפשר בהחלט לוותר על השלב הזה ולמרוח את הקרם רק על השכבה החיצונית של העוגה
המרכיבים:
1/2 קילו גזרים קלופים
2 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך טחונים
1 כוס סוכר (200 גרם)
100 גרם חמאה רכה
4 כפות קמח מצה
3 חלמונים
5 חלבונים
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
לקרם:
1 מכל שמנת מתוקה
1 שקית אבקת סוכר
1/4 כוס אגוזים קצוצים
עזרים: תבנית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה:
- מקציפים במיקסר את החלבונים, עד שמתקבל קצף בהיר.
- בקערה נפרדת מקציפים את החמאה עם 3/4 כוס סוכר, עד שמתקבל קרם בהיר. מוסיפים את החלמונים, הציפורן, ההל, הקינמון ואגוז המוסקט. מקציפים דקה נוספת.
- מערבבים בקערה את האגוזים ויתר הסוכר. מוסיפים לקרם ביחד עם קמח המצה.
- מגררים את הגזרים דק ומוסיפים גם אותם לתערובת. מערבבים ידנית, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 45 דקות, עד שהעוגה משחימה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כ-20 דקות. משחררים מהתבנית ומצננים על רשת 20 דקות נוספות.
- בעזרת סכין רחבה חוצים את העוגה בזהירות לשתי חתיכות, לרוחב.
- הקרם: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מורחים 1/3 מכמות הקצפת על השכבה התחתונה של העוגה, ומעליה מניחים את השכבה העליונה.
- מורחים את השכבה העליונה בקצפת שנותרה ומעליה מוסיפים אגוזים קצוצים.
מוס שוקולד אוורירי
המרכיבים (ל-4 מנות):
100 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
2 חלבונים
3 כפות סוכר
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוק
2 כפות גרנד מרנייה, פרנג'ליקו או ברנדי (לא חובה)
לקישוט: 1 כף פולי קקאו גרוס
להכין באהבה- מוס שוקולד מפנק (צילום: דודו אזולאי)
אופן הכנה:
- ממסים את השוקולד במיקרוגל או בבאן-מארי (או בשמו העברי: אמבט מרים). מצננים בטמפרטורת החדר.
- מקציפים את החלבונים והסוכר במיקסר עד לקבלת קצף יציב.
- מקציפים בקערה נפרדת שמנת מתוקה עד לקבלת שמנת אווירירית וקלילה (הקצפה חלשה, קצרה יחסית ולא מלאה).
- מקפלים מעט מהשמנת המוקצפת לתוך השוקולד המומס, מוסיפים את החלמונים ומקפלים בעדינות.
- מקפלים בהדרגה למוס את קציפת החלבונים והשמנת הנותרת עד ליצירת קרם חלק ויציב.
- במידה שמחליטים לעשות כן, מוסיפים לבלילה ליקר ומקפלים שוב בעדינות.
- מעבירים את המוס לשק ייצוב עם פייה כוכבית או חלקה ומזליפים לכוסות הגשה. מקררים היטב לפני הגשה (לפחות מספר שעות).
- קישוט: מקשטים את המוס בפולי קקאו גרוס לקבלת מרקם קראנצ'י.
שיהיה לכולם פסח שמח ומתוק
>> לכל מתכוני חג הפסח בערוץ האוכל