שתף קטע נבחר

 

אבו מאזן: נבקש מהאו"ם הכרה כמדינה משקיפה

הנשיא הפלסטיני הציג את הצעד הבא שלו במסיבת עיתונאים בפריז עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד. דיפלומטים מעריכים כי המהלך ייצא אל הפועל בכינוס עצרת האו"ם בספטמבר. אבו מאזן גם הסכים לנהל דיאלוג עם ישראל בתמורה לשחרור אסירים ואישור לייבא נשק למשטרה

הפלסטינים מתכננים לחזור לאו"ם ולקדם הכרה בפלסטין כמדינה: הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, אמר היום (ו') במסיבת עיתונאים בפריז לצד נשיא צרפת פרנסואה הולנד כי בכוונתו לבקש מהעצרת הכללית של האו"ם להכיר בפלסטינים כמדינה משקיפה שאינה חברה. מוקדם יותר העריכו דיפלומטים במטה האו"ם כי המהלך ייצא אל הפועל במהלך כינוס העצרת בספטמבר.

 

עוד בערוץ החדשות:

נווה שלום: "הכתובת על הקיר - זה מעשה טרור"

ג'יפ התהפך ברמת הגולן: צעיר נהרג, 3 נפצעו

 

במהלך מסיבת העיתונאים הציב אבו מאזן תנאים חדשים שאם ימולאו יוכלו הצדדים לנהל דיאלוג - אך לא משא ומתן. "אם ישראל תסכים לשחרור אסירים ותאפשר לרשות הפלסטינית לייבא נשק עבור המשטרה, ייתכן שנוכל לשבת עם מר נתניהו", אמר. עם זאת, הדגיש שוב כי התנאים לחידוש המשא ומתן הם הקפאת הבנייה בהתנחלויות והכרה ישראלית בגבולות 1967.

 

אבו מאזן והולנד, היום בפריז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אבו מאזן והולנד, היום בפריז(צילום: AFP)

 

לפני תשעה חודשים הגיש אבו מאזן בקשה למועצת הביטחון להכרה בפלסטין כמדינה

חברה בארגון. אולם, הבקשה נתקעה במועצת הביטחון בהליך ביורוקרטי לבדיקה אם הפלסטינים עומדים בדרישות הסף להכרה כזו. זאת, על רקע היעדר רוב של 9 מתוך 15 ועם איום וטו אמריקני בכל מקרה. 

 

המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנצור, אמר אתמול לכתבים במטה האו"ם, שנושא ההכרה במדינה פלסטינית יחזור למוסדות הארגון. הנציג הפלסטיני בוושינגטון, מאען עריקאת, פתח במסע להסברת המהלך במאמר ב"וול סטריט ג'ורנל", שכותרתו: "עכשיו הזמן למדינה פלסטינית". במסגרת המתקפה הפלסטינית המתוכננת באו"ם, פועלים הפלסטינים לקידום ביקור של חברי מועצת הביטחון בגדה.

 

"אינטרס ישראלי להגיע לפתרון" 

במאמר ב"וול סטריט ג'ורנל" כתב עריקאת כי 45 שנה לאחר מלחמת ששת הימים, "ייתכן שישראל הוכיחה שהיא הצבא החזק ביותר באזור, אבל האם היא בטוחה יותר? האם סיכוייה לעתיד מבטיחים יותר? זה לא נראה כך. ישראל חייבת לראות שהשגשוג והביטחון שלה אינם מבוססים על עוד הוצאות להגנה, עוד מלחמות, עוד חומות ועוד התנחלויות, אלא על פלסטין חזקה, ריבונית ובת קיימא החיה לצדה".

 

הנציג הפלסטיני בארה"ב כתב עוד: "זה אינטרס ישראלי חיוני להגיע לפתרון מושלם של הסכסוך בינה לבין העם הפלסטיני בהקדם האפשרי, ולשחרר את כובד המשקל של הסכסוך הטראגי הזה מכתפי שני העמים".

 

עצרת האו"ם אינה יכולה להחליט על קבלת מדינה חדשה לאו"ם בלי החלטה מפורשת של מועצת הביטחון. כיון שהדרך להכרה במדינה חברה מלאה חסומה במועצת הביטחון, החליטו הפלסטינים לקדם את תוכנית ב' שלהם - להכרה בפלסטין כ"מדינה משקיפה".

 

לפלסטינים יש כיום באו"ם מעמד של "משקיף" והנציג מטעמם יכול להשתתף ככזה בוועדות האו"ם, ללא זכות הצבעה. הכרה בפלסטין כ"מדינה משקיפה" לא תשנה באופן מעשי את המעמד הנוכחי בצורה משמעותית. כ"מדינה משקיפה" הפלסטינים יוכלו להצטרף לארגונים הבינלאומיים של האו"ם, כמו מועצת זכויות האדם ואולי גם לבית הדין הבינלאומי בהאג, אבל בלי זכות הצבעה בעצרת האו"ם כמדינה ה-194, כפי שהפלסטינים היו רוצים.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 08/06/2012 16:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן. מדינה משקיפה
צילום: AFP
מועצת הביטחון של האו"ם
צילום: EPA
מומלצים