צופים ואוכלים: נשנושים מול הטלוויזיה
היורו נכנס לשלביו המתקדמים. במקום להגיש פיצוחים מיובשים, תפתיעו את החבר'ה שבאו לצפות במשחקים עם רוטב סלסה, חומוסים פיקנטים, חמוצים בטמפורה, קבבוני טלה וכנפי עוף בצ'ילי. הם יודו לכם לנצח
בואו נודו, היורו זה לא רק כדורגל, זה גם אוכל והרבה ממנו. אם אתם מאלה שמארגנים ערבי חברותא שכוללים המון כדורגל, בירה ופיצוחים, אולי כדאי להתחיל לחשוב על קצת השקעה בחברים שלכם, אולי איזו סלסה שתלך מצוין עם הנאצ'וס שאמרתם להם להביא, או חומוסים קטנים ומתובלים במקום הגרעינים השחורים.
עוד בערוץ האוכל:
דגים של מסעדה: מנות חגיגיות בצ'יק צ'ק
אם אתם ממש רוצים להשקיע, אולי תכינו להם קבבוני טלה בטחינה? או כנפי עוף בצ'ילי? מסתבר שזה לא המון עבודה ואת הכלים גם ככה לא אתם שוטפים. כך גם החבר'ה לעולם לא ישכחו לכם את זה, ומי יודע, אולי בפעם הבאה שתזמינו אותם הם ידאגו להשקיע במנה מיוחדת בשבילכם. שיהיה בתיאבון ובהצלחה.
סלסה עגבניות שרי שרופות בתנור
מטבל מצוין לנאצ'וס או כל דבר אחר שמתחשק לכם לטבול. מתכון של שף רועי חנין ממסעדת פיאנו פיאנו
המרכיבים:
1 חבילת עגבניות שרי תמר
1/2 כוס כוסברה (לא חובה מי שלא אוהב)
1/2 כוס עלי בזיליקום
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 בצל סגול קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות דק מאוד
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ דק מאוד
2 כפות שמן זית איכותי
1/2 1 כפות חומץ בלסמי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-250 מעלות.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את העגבניות, ומכניסים לתנור לכ-15 דקות או עד שהעגבניות נחרכות מעט.
- מוציאים את העגבניות מן התנור, ומעבירים אותן אל בלנדר (כולל נוזלי העגבניות מן האפייה). מוסיפים את עשבי התיבול, שמן הזית המלח והפלפל וטוחנים למחית חלקה.
- את מחית העגבניות מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים: פטרוזיליה, כוסברה, שמן זית, חומץ בלסמי, בזיליקום, בצל, שום וצ'ילי, מערבבים יחד ומגישים.
גרגרי חומוס בתיבול פפריקה מעושנת ועשבי תיבול
מתכון של שף רועי חנין ממסעדת פיאנו פיאנו
המרכיבים:
2 כוסות גרגרי חומוס שלמים מבושלים (אפשר גם משקית, קפואים מוכנים)
1/2 בצל סגול קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אורגנו טרי קצוץ
1 כף שום קצוץ
4 כפות שמן זית איכותי
1 כף מיץ לימון
1 כפית פפריקה מעושנת
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את שמן הזית, הלימון והפפריקה (בכדי למנוע גושים של פפריקה).
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- ניתן להוסיף מעל קוביות של נקניק מעושן (פנצ'טה, קבנוס איכותי).
מלפפונים חמוצים מטוגנים בטמפורה
מתכון של שף אוגיאן דיאמנט, ברבן סטריט
המרכיבים:
6 מלפפונים חמוצים, חתוכים לטבעות בעובי של 1/2 ס"מ
1 כוס חלב
1 ביצה
1 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
אופן ההכנה:
- מערבבם את פרוסות המלפפונים החמוצים בקמח על מנת שיתייבשו.
- יוצרים בלילה מהקרונפלור, החלב והביצים, וכשהיא סמיכה טובלים בה את המלפפונים.
- מטגנים את המלפפונים סיר בשמן עמוק בחום עד לקבלת גוון חום זהוב(בעזרת כף עץ דואגים שהם לא ידבקו לתחתית).
כנפי עוף ברוטב צ'ילי מתוק
מתכון של שף ברק שלמוני, אדיסון ואדיסון ספוט
המרכיבים (ל-6 מנות):
3 ק"ג כנפי עוף, חצויים לשניים
לרוטב:
1 כוס רוטב צ׳ילי שום
1/2 1 כוסות צ׳ילי מתוק
100 גרם חמאה
250 מ"ל חלב קוקוס
אופן ההכנה:
- מבשלים את הכנפיים במים שרתחו במשך 10 דקות. מעבירים את הכנפיים לטיגון בשמן עמוק בסיר (שמן סויה או קנולה) עד להזהבה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ביחד בעזרת מטרפה ומעבירים דרך מסננת.
- מחממים את הרוטב במחבת ומקפיצים את הכנפיים ברוטב עד שהוא עוטף בעסיסיות את הכנפיים.
קבבונים בטחינה עם פלפלים קלויים
מתכון של שף סמי בולליס, מסעדת נחלה
המרכיבים:
300 גרם בשר טחון
100 גרם שומן בקר (אפשר גם כבש)
2 פלפלים אדומים גדולים
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
100 מ"ל (כ-6 כפות) סודה בנוזל
אופן ההכנה:
- קולים את הפלפלים על האש. מקלפים אותם וקוצצים.
- מערבבים את כל החומרים ויוצרים מסה אחידה (את התבלינים ניתן להוסיף לפי הטעם).
- יוצרים כדורי קבב, כ"א כ-60 גרם, ומטגנים.
- מומלץ להגיש על מצע חציל קלוי וטחינה, יוצקים לצקת שמן זית ומגישים.
ואם אתם מתעצלים ולאף אחד לא מתחשק להזמין אליו הביתה, אתם תמיד יכולים לצאת למקום שבו גם יגישו לכם את האוכל (ויציעו לכם מבצעים) וגם תוכלו לצפות במשחקים:
- מסעדת פיאנו פיאנו, מתחם G סנטר. וייצמן 207, כפר סבא. במתחם G סנטר, רח' התמר 2, יקנעם.
- ברבן סטריט. המנופים 8, הרצליה פיתוח.
- אדיסון. אחוזה 282, רעננה. אדיסון ספוט (כשר), אחוזה 83 רעננה.
- מסעדת נחלה. קיבוץ תל יצחק.