כל הדגים שוחים לצלחת: סלט טונה ואבוקדו
לוקחים אבוקדו, שממש עכשיו בעונה, מוסיפים לו טונה משובחת, עוד כמה מרכיבים שיש לכולנו בבית, מתבלים והרי לכם שילוב מושלם שהופך לסלט משביע וצבעוני לכל עת
מנה מיוחדת, קלה להכנה שיכולה בקלות להפוך לארוחה מלאה בשילוב של דג קר בצד. ייחודיות המנה היא בשילוב המצוין של דג הטונה עם האבוקדו. הטעם של הים עם העצי פרי משתלבים מצוין בטעם הים תיכוני בתוספת לימון ופלפלים אדומים. שילוב הטעמים מקורו בעיקר מאזור האיים הקריביים עם האקלים הים תיכוני.
עוד בערוץ האוכל:
- נווה מדבר: ביקור במסעדת אואזיס
- מדגדג בצלחת: דגים אפויים בצ'יק צ'קוד
- קופיטקה של דודה פראניה: ניוקי פולני
סלט טונה ואבוקדו
המרכיבים (ל-2-4 מנות):
1 חבילה (100 גרם) טונה
1 אבוקדו בשל
1 ביצה
1 תפוח אדמה
2 עגבניות
1 בצל סגול קטן
מלח
פלפל שחור טחון
מיץ מ-1/2 לימון לתיבול
אופן ההכנה:
- מכינים את כל המצרכים לפני הרכבת המנה: חולטים את העגבניות כ-20 שניות קולפים וחותכים כל עגבנייה ל-4, מוציאים את הליבה של העגבנייה ומעבירים לקערה.
- קולפים את האבוקדו, מסלקים את הגרעין וחותכים גס בדומה לגודל העגבנייה.
- חותכים את הבצל הסגול לרצועות וחולטים קלות.
- מבשלים את תפוח האדמה והביצה, קולפים וחותכים בגודל שמתאים לשאר המצרכים ומעבירים לקערה.
- זורים מלח ופלפל, מתבלים בשמן של הטונה ובלימון.
- מערבבים כך שהאבוקדו מאחד את כל המרכיבים, ומגישים עם כיכר לחם שחור.
- אידי ישראלוביץ' הוא שף ובעלים של מסעדת "אידי"
סלט אבוקדו וטונה
צילום: דודו אזולאי
אידי ישראלוביץ'
צילום: דודו אזולאי
מומלצים