שתף קטע נבחר
 

בוחשים בתבנית: עוגה בחושה מושלמת

מירי ארזי ("מתוקה") מעלה 3 מתכונים שתמיד עובדים לעוגות בחושות קלות, עם טוויסט מפנק. בתפריט: עוגת קינמון ואגוזים, עוגת קפה עם שוקו צ'יפס ועוגת גזר

העוגה הבחושה הראשונה שלי היא עוגת שוקולד יום הולדת, כמו כולם. מאז ועד היום עם כל שנה שגדלתי, גדל גם חוש הטעם שלי עם טעמים חדשים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בפיתוח ליין הבחושות החדש שלנו עשיתי המון ניסיונות וכשנכנסתי לעובי הקורה הבנתי שהסוד של עוגה בחושה הוא השילוב בין טעם למרקם מנצח. האמריקאים אוהבים אותן יותר כבדות כמו קאפקייק והאנגלים אוהבים אותן יותר רטובות כמו ברד פודינג.

 

ואנחנו? איך אנחנו אוהבים את הבחושות שלנו? כמפתחת הטעמים ב"מתוקה קונדיטוריה ראלית" אני חוקרת לעומק את הטעם הראלי ואני יכולה להגיד שאת הבחושות שלנו אנחנו אוהבים במרקם נימוח, בין אוורירי לדחוס. והטעמים? כאן אנחנו מרשים לעצמנו להיות הרבה יותר מיוחדים- בחושה טחינה סילאן, בחושה קפה מנוקד, בחושה הדרים ופקאנים ללא סוכר ועוד. הופ גדלנו בשנה...

 

עוגת קינמון ואגוזים

בקינמון יש משהו ראשוני ומעקצץ , תבלין מימיי התנ"ך, תבלין שהלך לו בדרך התבלינים במדבר וככה הוא מרגיש לי עד היום.

 

עוד מבית סבתא נשאר לי טעם הקינמון המיוחד של עוגת הקוזונק הרומנית שלה. זוהי עוגה גבוהה עם המון בצק ופס קינמון מרוכז במרכזה. את כל העוגה הייתי אוכלת רק כדי להגיע לפס הקינמון.

 

 (צילום: מתוקה רומסרוויס) (צילום: מתוקה רומסרוויס)
(צילום: מתוקה רומסרוויס)

 

המרכיבים:

100 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

2 ביצים בינוניות

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס שמנת חמוצה

 

לתערובת הקינמון:

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1/4 כוס סוכר חום

1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:
  1. בקערה, מערבבים את חומרי תערובת הקינמון. שומרים בצד.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  3. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל בהדרגה ומערבבים כ- 2 דקות נוספות.
  4. בקערה, מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את הקמח והשמנת החמוצה במקביל ולהמשיך מערבבים עד תערובת הומוגנית.
  6. מפזרים מעט מן תערובת הקינמון בתחתיות התבנית, למזוג מהבלילה הבחושה כחצי גובה מן התבנית, מפזרים עוד מתערובת הקינמון על הבלילה בנדיבות ולמזוג את שאר הבלילה שווה בין התבניות.
  7. מפזרים מעט מתערובת הקינמון על העוגה ולקשט באגוזי מלך שלמים.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות כחצי שעה ו/או עד שקיסם יוצא נקי מן העוגה.

 

עוגת קפה מנוקדת

עוגה בחושה שנקראת גם "עוגת קפה" וזאת רק משום שמוגשת לידו. כאן לקחנו את הקפה צעד אחד קדימה ושמנו את הקפה בתוך העוגה.עוגה עדינה עם נס קפה בתוכה ומנוקדת בשוקולד צ'יפ לאקסטרה פינוק.

 

המרכיבים:

200 גרם שמנת חמוצה 15%

1 כפית נס קפה

70 גרם חמאה רכה

3/4כוס סוכר

1 ביצה

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 כפית אבקת אספרסו טחון

1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר

 

מנוקדת. עוגת קפה (צילום: מתוקה רומסרוויס) (צילום: מתוקה רומסרוויס)
מנוקדת. עוגת קפה(צילום: מתוקה רומסרוויס)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה, מערבבים שמנת חמוצה ונס קפה ולהניח בצד.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר כ 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים כדקה נוספת.
  4. בקערה נוספת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים עם המלח ואבקת האספרסו ביחד.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ותערובת השמנת החמוצה לסירוגין עד שהכול מתערבב היטב. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים כדקה נוספת.
  6. להעביר את התערובת לשתי תבניות אנגלי קייק בצורה שווה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כחצי שעה – 40 דקות.

 

עוגת גזר

עוגה רעננה וג'ינג'ית מלאה שמחה והפתעות של אגוזי מלך וצימוקים.

 

המרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

1/4 1 כוסות סוכר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שמן קנולה

1.5 כוסות קמח

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

קורט מלח

1/4 כוס אגוזי מלך טחונים

1/2 כוס צימוקים שהושרו לילה קודם בברנדי (מסוננים מן הנוזל)

220 גרם גזר מגורד

 

אופן ההכנה:

  1. את הגזר מומלץ לאדות בסיר על אש נמוכה, לסנן ולקרר.
  2. את הצימוקים מומלץ יום לפני להשרות עם 1 כוס ברנדי ולשמור במקרר לחיזוק הטעם.
  3. בקערת המיקסר עם מטרפה מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית הווניל כ- 5 דקות.
  4. מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד יצירת בלילה הומוגנית. לטרוף כ- 2 דקות נוספות.
  5. מנפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והקינמון ומוסיפים לבלילה. לטרוף כדקה נוספת. מוסיפים את הגזר ולטרוף 2 דקות נוספות. לבסוף, מוסיפים את האגוזים והצימוקים המסוננים.
  6. להעביר את הבלילה לתבניות אנגליש קייק. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש מן העוגה.

 

מירי ארזי היא השף-קונדיטורית והבעלים של רשת "מתוקה"

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוקה רומסרוויס
הג'ינג'ר עושה את כל ההבדל. עוגת גזר
צילום: מתוקה רומסרוויס
מומלצים