שתף קטע נבחר
 
צילום: אייל קרן

פיצה מתוקה וטארט מהיר הכנה: נהנים עם תאנים

לפעמים הן מעוכות ולפעמים מושלמות, אבל הן תמיד מתוקות כדבש. רותי קינן מציעה לכם "פיצה" תאנים וטארט תאנים מהיר הכנה, שניהם ממצים את הטוב ביותר שיש בפרי

התאנים בשבילי הן מסמליו המובהקים של הקיץ וסיבה טובה להתגעגע אפילו לחום יולי-אוגוסט-ספטמבר, כי משנה לשנה אנחנו עדים לשפע מרנין וזמין יותר של הפרי שהוא חלק בלתי נפרד מסל הפירות הישראלי לדורותיו, ואפילו במחירים שפויים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

אני מחבבת את התאנים שלי טריות וצוננות, כמות שהן, כחטיף לכל שעה. אבל הבעיה היא, שלא כל התאנים מתגלות כמתאימות לאכילה, וקשה לנחש זאת מראש. דווקא היפות שבשהן, הזקופות, בעלות הלחיים התפוחות והסמוקות, המתפרקדות בתנוחת פיתוי על מצע קרטון נאה, הן אלה שמאכזבות יותר מכולן. אבל גם התעלמות מקריצתן של התאנים החתיכיות והעדפת הסקסיות פחות, הנראות חבולות ופצועות, לא תמיד מחסנת מאכזבה. למרות שהניסיון מלמד שהירקרקות הפחוסות, הגוצות, המתפקעות באזור החגורה הן גם המתוקות והעסיסיות ביותר, לפעמים נגיסה גם בהן מחזירה לכם ביס צורב בחזרה.

 

יש מקום לכולן במאפים - תאנים בשלות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יש מקום לכולן במאפים - תאנים בשלות(צילום: ירון ברנר)

 

מה עושים? משלבים את התאנים הפחות מוצלחות באפייה, בבישול וכתוספת למאכלים שונים. לניצול מהיר אני מכניסה אותן לסלט, על תקן של ירק נוסף. בשילוב עם וינגרט טוב, גם התאנים הפחות מתוקות משתדכות נפלא לחסה ולמלפפונים, למשל. כשאני מגלה חריצות יוצאת דופן וכושר סבילות לחום הכיריים (וכשיש לי כמות ניכרת מהן), אני רוקחת ריבה או לפתן מרענן. וכשסתם נופלת עלי התרגשות, ששולחת אותי כמו את אן רומני בלילה ללא שינה, לזרועותיו המזמינות של התנור, אני מכינה מהן עוגות. ממש לפי העצה המפורסמת של מארי אנטואנט רגע לפני סופה האומלל, לתשומת לבה שלאשת המועמד הרפובליקני לנשיאות.

   

אז הנה שתי עצות קלות במיוחד לאפייה נעימה עם תאנים.

 

"פיצה" תאנים מבצק עלים וקרם שקדים

המרכיבים: 

1/2 חבילה (כ-300 גרם) בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)

 

לקרם:

200 גרם שקדים מולבנים טחונים

3/4 כוס סוכר

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים

1 כף קורנפלור

 

לציפוי:

כ-10 תאנים, חתוכות לרבעים

2 כפות שקדים פרוסים

מעט אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.
  2. אם הבצק קפוא, מפשירים אותו. אם הוא לא מרודד, מרדדים למלבן בגודל 30X20 ס"מ בערך. חותכים מהבצק ארבע רצועות דקות (ברוחב 1 ס"מ) באורך השוליים. מניחים את מלבן הבצק על נייר האפייה שבתבנית, מרטיבים מעט את השוליים ומניחים עליהם את רצועות הבצק כדי ליצור מסגרת.
  3. מכינים את הקרם: מערבבים בקערה את השקדים, הסוכר, החמאה, הביצים והקורנפלור לתערובת אחידה. משטחים את התערובת על פני הבצק, עד למסגרת.
  4. מסדרים את רבעי התאנים במרווחים על פני הבצק וזורים את השקדים הפרוסים.
  5. אופים 30-40 דקות או עד שהבצק והקרם מזהיבים.

 

טארט תאנים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טארט תאנים(צילום: shutterstock)

 

טארט מהיר מבצק עלים ותאנים

גרסה פשוטה בתכלית - ממש קלי קלות. פורשים את הבצק, מסדרים עליו את התאנים הסוררות, מתבלים ושולחים לתנור.

 

המרכיבים: 

1/2 חבילה (כ-300 גרם) בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)

1 חלמון טרוף עם כף מים

10-15 תאנים

1/3 כוס סוכר

1 כפית קינמון

קורט ציפורן או הל טחון

 

אופן ההכנה:
  1. אם הבצק קפוא, מפשירים אותו. אם הוא לא מרודד, מרדדים למלבן בגודל 20X30 ס"מ בערך. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.
  2. מניחים את הבצק על הנייר שבתבנית ומסמנים עליו בסכין חדה מלבן פנימי, במרחק של כ-1.5 ס"מ מהשוליים- הדבר יסייע ליצור מסגרת בצק יפה מסביב לתאנים לאחר האפייה. מושחים את המסגרת במעט חלמון טרוף.
  3. חותכים את התאנים לרבעים (אפשר גם לפרוסות) ומסדרים בצפיפות על פני הבצק, עד לשוליים המסומנים.
  4. מערבבים את הסוכר עם הקינמון והציפורן או ההל וזורים על התאנים ועל הבצק שמסביב.
  5. אופים כ-30 דקות. מגישים פושר, אפשר עם קצפת או גלידה.

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים