שתף קטע נבחר

הקלה לישראל: דרא"פ מחוץ למועצת הביטחון

העצרת הכללית של האו"ם בחרה 5 מדינות חברות למועצת הביטחון ב-2013. שלוש מהן - רואנדה, אוסטרליה ודרום קוריאה - נחשבות לתומכות בישראל. שגריר ישראל באו"ם ל-ynet: כל אחת מהחמש תצטרף למעין דירקטוריון שיקבל החלטות הרות גורל לשלום העולם בסוגיה האיראנית, סוריה והמזרח התיכון"

שינוי במאזן הכוחות - לטובת ירושלים: מצבה של ישראל השתפר היום (יום ה') במועצת הביטחון של האו"ם בעקבות הצבעה שנערכה על צירופן של חמש מדינות חדשות כחברות לא קבועות במועצה. בסוף השנה תעזוב דרום אפריקה, ה"בעייתית" מבחינת ישראל את מועצת הביטחון, שאליה יצטרפו חמש מדינות, בהן שלוש שנחשבות לתומכות בישראל ושתיים נוספות שמוגדרות כ"בסדר" מבחינת ישראל.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

עוד כתבות בעולם :

פונה בית הספר של בנות אובמה: "שיחה חשודה"

בנו של מיט רומני: "רציתי להחטיף לאובמה". צפו

טורקיה: פסנתרן פופולרי נאשם שהעליב האיסלאם

תצלומי צבע מהגטו: תיעוד מ"הצלם של הנאצים"

 

אוסטרליה, ארגנטינה, רואנדה, דרום קוריאה ולוקסמבורג יהיו החברות החדשות הלא קבועות במועצת הביטחון של האו"ם במשך שנתיים, החל מסוף השנה האזרחית. הן יחליפו את דרום אפריקה, הודו, קולומביה, גרמניה ופורטוגל.

 

"לישראל יחסים הדוקים עם כל המדינות שנכנסו למועצה". השגריר פרושאור (צילום: AP) (צילום: AP)
"לישראל יחסים הדוקים עם כל המדינות שנכנסו למועצה". השגריר פרושאור(צילום: AP)

 

הצטרפותן של רואנדה, אוסטרליה ודרום קוריאה, טובה לישראל וגם זו של ארגנטינה ולוקסמבורג נחשבת סבירה מבחינתה. במועצת הביטחון נדרש רוב של 9 מתוך 15 מדינות חברות כדי להעביר החלטה מבלי שיהיה צורך להשתמש בווטו האמריקני וההרכב החדש של המועצה משפר את מצבה של ישראל בהצבעות עתידיות.

 

טוגו ופקיסטן נשארו במועצת הביטחון

חמש חברות נוספות שימשיכו להיות חברות במועצת הביטחון למשך שנה נוספת הן אזרבייג'ן, טוגו, פקיסטן, מרוקו וגואטמלה. במועצת הביטחון מכהנות חמש מדינות קבועות שמחזיקות בזכות הווטו - ארצות הברית, בריטניה, צרפת, רוסיה וסין ועוד עשר מדינות חברות לא קבועות.

 

בקרב כוחות עולים חדשים בזירה הבינלאומית יש ביקורת קשה על המעמד המיוחד שיש לחמש המעצמות. גרמניה ויפן, שתי המדינות שנוצחו במלחמת העולם השנייה, וברזיל - כוח עולה בעולם - מבקשות להפוך בעצמן לחברות קבועות במועצת הביטחון.

 

רק השבוע הביע ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ביקורת על הכוח המיוחד שניתן לחמש החברות הקבועות במועצת הביטחון והציג את ביקורתו על רקע הווטו הרוסי והסיני בכל הנוגע להחלטות מועצת הביטחון לפתרון המשבר בסוריה.

 

הכוח העולה בדרום אמריקה רוצה חברות קבועה במועצה. נשיאת ברזיל ומזכ"ל האו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
הכוח העולה בדרום אמריקה רוצה חברות קבועה במועצה. נשיאת ברזיל ומזכ"ל האו"ם(צילום: AP)

  

הבחירות למועצת הביטחון נערכו בעצרת הכללית על פי חלוקה איזורית. ארגנטינה ורואנדה נבחרו ללא תחרות כנציגות אמריקה הלטינית ואפריקה. אוסטרליה ולוקסמבורג נבחרו כנציגות אזור מערב אירופה ואחרות (פינלנד הפסידה), שגם ישראל נמנית עליו. דרום קוריאה הביסה את בוטן וקמבודיה כנציגת אסיה במועצת הביטחון של האו"ם.

 

שגריר ישראל: לא מחלק ציונים למדינות היוצאות

שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, סירב לחלק ציונים למדינות הנכנסות למועצת הביטחון ויוצאות ממנה, אבל אמר ל-ynet ש"למדינת ישראל יש יחסים דו-צדדיים הדוקים עם כל המדינות שנכנסו למועצת הביטחון".

 

השגריר הישראלי ציין הערב כי "הבחירה למועצת הביטחון כמוה כבחירה למועצת המנהלים של הקהילה הבינלאומית. כל אחת מחמש החברות תצטרף למעין דירקטוריון שיקבל החלטות הרות גורל לשלום העולם בסוגיה האיראנית, סוריה, והמזרח התיכון". 

 

דרום אפריקה הציגה במשך שנים רבות קו אנטי-ישראלי כנקמה על מערכת היחסים הטובה שקיימה ישראל עם משטר האפרטהייד במדינה. קו זה התבטא בתמיכה מוחלטת של דרום אפריקה בפלסטינים, בנאומים ארסיים במועצת הביטחון נגד ישראל ובמקרים מסוימים יזמה דרום אפריקה ואף הובילה קו אנטי-ישראלי במוסדות האו"ם, כשהיא גוררת אחריה מדינות בלתי מזדהות בולטות, בהן ברזיל, סין ורוסיה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישיבה של מועצת הביטחון בניו יורק
צילום: AFP
זוכרים לישראל את שיתוף הפעולה עם משטר האפרטהייד. נשיא דרא"פ זומה
צילום: רויטרס
מומלצים