פוטין נגד כיסוי הראש האיסלאמי: "רוסיה חילונית"
מנהלת בית ספר בדרום-מערב רוסיה אסרה על תלמידות מוסלמיות לכסות את פניהן בתוך הכיתות. הורי התלמידות מחו והמנהלת טענה שאיימו עליה. בהתייחסות ראשונה לנושא הנפיץ אמר הנשיא שארצו חייבת ליצור תנאים שוויוניים לכל אזרחיה
מנהיג הקרמלין הולך בעקבות מדינות מערב אירופה: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין יצא היום (יום ה') נגד חבישת כיסוי ראש בבתי ספר רוסיים - הפעם הראשונה שהוא התבטא באופן פומבי בנושא נפיץ זה.
בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet
עוד כתבות בעולם :
פונה בית הספר של בנות אובמה: "שיחה חשודה"
בנו של מיט רומני: "רציתי להחטיף לאובמה". צפו
טורקיה: פסנתרן פופולרי נאשם שהעליב האיסלאם
דבריו של פוטין נאמרו בעקבות כמה תקריות שאירעו באחרונה באזור סטברופול בדרום-מערב רוסיה, באחת מהן אסרה מנהלת בית ספר על תלמידות מוסלמיות לעטות כיסוי ראש בתוך הכיתות. הורי התלמידות מחו נגד המהלך ומנהלת בית הספר סיפרה בתגובה שהיא חשה מאוימת.
כאשר פוטין התבקש להגיב בסוגיה, הוא הביע באופן ברור את התנגדותו לכיסוי ראש בבתי ספר ברוסיה ואמרה שרוסיה היא מדינה חילונית וחייבת ליצור תנאים שוויוניים לכל אזרחיה. הנשיא הרוסי גם קרא להרגיע את הרוחות הסוערות בעקבות התקרית בבית הספר באזור סטברופול ואמר שהרשויות חייבות להפגין כבוד לבני כל הדתות. "יש לנו מדינה חילונית ואנחנו חייבים להמשיך כך", אמר פוטין לתומכיו.
רוסיה אינה המדינה היחידה שמתמודדת לאחרונה עם סוגיית כיסוי הראש המוסלמי. החודש התעמתה משטרת אזרבייג'ן עם אזרחים שמחו על האיסור לחבוש כיסוי ראש בבתי ספר יסודיים במדינה המוסלמית שהייתה בעבר חלק מברית המועצות.
רוסיה בעקבות מערב אירופה
באירופה, צרפת ובלגיה אסרו על חבישת כיסוי ראש או כל לבוש איסלאמי שמכסה את הפנים במקומות ציבוריים ובכמה ערים בספרד ובמדינות נוספות נקטו צעד דומה. פוטין אמר שרוסיה צריכה ללמוד מההחלטות שהתקבלו במדינות אלה. "אנחנו חייבים להסתכל כיצד סוגיות אלה נפתרות על ידי השכנים שלנו במדינות אירופה והכול יהיה ברור", אמר האיש מספר אחת ברוסיה.
על פי הערכות, מתוך 143 מיליון תושבי רוסיה, 20 מיליון הם מוסלמים ומהווים רוב באוכלוסיות של אזורים רבים, בהם המחוז העשיר בנפט טטרסטן, בשקורטוסטן, חבל בהרי אורל, צ'צ'ניה ומחוזות שכנים בצפון הקווקז.
צ'צ'ניה: פיינטבול נגד נשים סוררות
אם המחלוקת סביב כיסוי הראש תחריף ברוסיה הרי שהיא עלולה להצית מחאות בצ'צ'ניה ובמחוזות נוספים שרוב תושביהם מוסלמים נגד השלטון הרוסי. בצ'צ'ניה, למשל, יישם המנהיג ידיד הקרמלין רמזאן קדירוב קודי לבוש לנשים בהתאם לחוקי האיסלאם. לפי קודים אלה, "מומלץ" לילדות ולנשים לחבוש כיסוי ראש בעת הופעתן בציבור. מי שלא צייתה לקודי הלבוש של קדירוב זכתה לראות את נחת זרועם של כוחות הביטחון הצ'צ'ניים, שירו לעברן בפיינטבול (רובים היורים כדורי צבע), העליבו אותן ואיימו עליהן.
הקרמלין סמך על קדירוב הקשוח שישמור על היציבות באזור אחרי ששתי מלחמות נפרדות איימו להבעיר את האזור מאז 1994 בין כוחות בדלניים לבין כוחות רוסיים. בתמורה, המשטר הרוסי העלים עין לקמפיין שניהל קדירוב ליישום החוק האיסלאמי ולהפרות החוזרות ונשנות של זכויות אדם בצ'צ'ניה.
פוטין אמר כי דרך אחת לפתור את המחלוקת סביב כיסוי הראש האיסלאמי תהיה הוראה ללבוש תלבושת אחידה בבתי הספר.
Read this article in English