עוגות של חורף: 4 מתכונים לעוגת תפוזים
אין חורף בלי פירות הדר. במקום לקלף ולאכול פלח-פלח, תומר כבירי מכין 4 מתכונים שמשלבים את התפוזים בעוגה - גם טעים, גם מריח נפלא וגם עושה מתוק על הנשמה
ריח התפוזים כבר נישא באוויר והמיץ החמצמץ מעורר את בלוטות הטעם. אומרים שאין חורף בלי ריח של תפוזים, אז ומה טוב יותר מעוגה בריח של חורף? 4 מתכונים מתוקים וריחניים לקראת החורף.
עוד מתוקים בערוץ האוכל:
- מארחים עוגות ועוגיות שכולם אוהבים
- מגלגלים בצרפתית: קרפים בשלל טעמים
- בראוניז לכל עת: 4 מתכונים מתוקים
עוגת תפוז קוקוס
עוגה קיצית בריח תפוז משגע
המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):
125 גרם (כוס + כף) סוכר1/2 3 (190 גרם) ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
110 מ"ל (1/2 כוס) שמן חמניות
140 גרם (כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
95 גרם (6 כפות) קוקוס מגורר
125 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
- מקציפים את הביצים ותמצית הווניל לקצף יציב תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר. מוסיפים בהדרגה את השמן. מוסיפים לסירוגין את הקוקוס, הקמח ואת מיץ התפוזים.
- מעבירים את המסה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-70 דקות.
עוגת שיש תפוז
עוגת שיש מרשימה עם קליפות תפוז מסוכרות
המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):
100 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
90 גרם (1/2 1) ביצים
175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח תופח
כפית מחית וניל
90 מ"ל שמנת חמוצה
20 גרם (כף) קקאו
30 מ"ל (2 כפות) חלב
35 גרם (2 כפות) קליפות תפוז מסוכרות
אופן ההכנה:
- מקרימים יחד חמאה, וניל וסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
- מוסיפים לסירוגין את הקמח ואת השמנת החמוצה.
- מקפלים פנימה את קליפות התפוז.
- מחממים את החלב עם הקקאו עד לקבלת משחה אחידה.
- מערבבים את המשחה עם מחצית מתערובת העוגה.
- יוצקים את שתי התערובות לתבנית בעזרת שני שקי זילוף כך שנוצרת תבנית של שיש כהה על גבי התערבות הלבנה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-60 דקות.
עוגת תפוז פיסטוק
עוגת הדרים קלילה עם פסטוקים
המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):
155 גרם חמאה
155 גרם (כוס + כף) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
2 גרם (קורט) מלח
קליפת לימון מגוררת מלימון 1
קליפת תפוז מגוררת מתפוז 1
2 (110 גרם) ביצים
3 (55 גרם) חלמונים
65 גרם (1/2 כוס) קמח
65 גרם (3 כפות) קורנפלור
כפית אבקת אפייה
60 גרם (3 כפות) אבקת שקדים
60 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים
15 מ"ל מיץ לימון
80 גרם (4 כפות) פסטוקים שבורים
אופן ההכנה:
- מקציפים יחד חמאה, אבקת סוכר, וניל, מלח וקליפות הדרים מגוררות למשך 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את החלמונים והביצים.
- מערבבים יחד קמח, קורנפלור ואבקת אפייה, ומוסיפים את אבקת השקדים.
- מקפלים את התערובת היבשה לתוך תערובת החמאה יחד עם מיץ התפוזים ומוסיפים את הפיסטוקים.
- מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-50 דקות.
עוגת ג'ינג'ר תפוז
עוגת הדרים קלאסית בניחוח ג'ינג'ר, ציפורן וקינמון
המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):
35 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים
45 גרם (3 כפות) ג'ינג'ר קצוץ
75 גרם חמאה
1/2 1 (80 גרם) ביצים
20 מ"ל (כף) ברנדי
180 (כוס פחות כף) גרם סוכר
85 מ"ל (1/2 כוס) סירופ תירס כהה
65 מ"ל חלב
20 מ"ל חומץ אורז
כף אבקת סודה לשתייה
כפית קינמון
כפית שטוחה ציפורן
175 גרם (כוס + 2 כפות) קמח
אופן ההכנה:
- מבשלים את הג'ינג'ר עם מיץ התפוזים ומסננים.
- מוסיפים למיץ המסונן את החלב, החומץ, סירופ התירס והברנדי.
- בעזרת וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר, ומוסיפים בהדרגה את הביצים.
- מוסיפים את החומרים היבשים והחומרים הרטובים לסירוגין לתערובת החמאה, הסוכר והביצים. מעבירים לתבנית אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-20 דקות.
המתכונים באדיבות שף-קונדיטור תומר כבירי, מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה