שתף קטע נבחר
 
צילום: אורן שלו

חריף בחג: 4 סופגניות פיקנטיות

מותק, הסופגניות השתגעו - 4 מתכונים עם טוויסט חריף לחג ומילויים לא רגילים. בתפריט: סופגניות אניס וריבת שרי, סופגניות חריפות-מלוחות, סופגניות פסטו וסופגניות קארי וצ'אטני מנגו

מדי שנה, כשמגיע חג החנוכה, אנו שמים פעמינו לעבר המאפיות השכונתיות ורוכשים את אותה הסופגנייה המוכרת, זו שניגרת ממנה ריבת התותים והבזוקה באבקת הסוכר המסורתית. עם זאת, ולמרות, שבשנים האחרונות רשתות רבות מציעות סופגניות במגוון מילויים מתוקים, הגיע הזמן לשדרג במקצת את מנת הדגל של חנוכה ולהעניק לסופגניות טוויסט חדש ומרענן. הנה כמה רעיונות:

 

עוד בערוץ האוכל:

 

סופגניות אניס וריבת שרי

המרכיבים:

לסופגניות:

1 ק"ג קמח

500 מ"ל מים

100 מ"ל אוזו או משקה אניס

17 גרם שמרים

20 גרם סוכר

25 גרם מלח

 

לריבת השרי:

1 ק"ג עגבניות שרי

1 ליטר מים

1/2 ק"ג סוכר

קליפת לימון מגוררת מלימון 1

קליפת תפוז מגוררת מתפוז 1

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הסופגניות: מעבדים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה למשך 10 דקות, ומאפשרים לו לנוח למשך שעה.
  2. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים להם לתפוח למשך חצי שעה.
  3. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
  4. מכינים את הריבה: חוצים את העגבניות ומבשלים יחד עם שאר המרכיבים למשך חצי שעה על אש נמוכה. כשהריבה מתקררת, ניתן להזריקה לתוך הסופגניות או להגיש אותה לצידן.

 

סופגניות אניס וריבת שרי (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
סופגניות אניס וריבת שרי(צילום: דודו אזולאי)

 

סופגניות חריפות-מלוחות

המרכיבים:

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

600 מ"ל מים

17 גרם שמרים יבשים

20 גרם סוכר

25 גרם מלח

 

לתערובת עשבים חריפה:

1 כפית צ'ילי גרוס חריף

1 כף תימין מופרד (העלים מהגבעולים)

1 כפית מלח אטלנטי

1 כף שומשום קלוי

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה למשך 10 דקות, ולאחר מכן מאפשרים לבצק לנוח למשך שעה. כשהבצק מוכן, יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג, ומניחים להם לתפוח למשך כחצי שעה.
  2. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים ומוציאים לקערת ערבוב עם תערובת העשבים.

 

סופגניות פסטו

המרכיבים:

1 ק"ג מלח

500 מ"ל מים

100 גרם פסטו בזיליקום

17 גרם שמרים

20 גרם סוכר

25 גרם מלח

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה למשך 10 דקות, ולאחר מכן מאפשרים לבצק לנוח למשך שעה.
  2. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג, ומניחים להם לתפוח למשך חצי שעה.
  3. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

 

סופגניות פסטו (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
סופגניות פסטו(צילום: דודו אזולאי)

 

סופגניות קארי וצ'אטני מנגו

לסופגניות:

1 ק"ג קמח

600 מ"ל מים

2 כפות אבקת קארי צהוב

17 גרם שמרים

20 גרם סוכר

20 גרם מלח

 

לצ'אטני מנגו:

3 מנגו חתוך לקוביות

3 כפות סוכר

1 שורש ג'ינג'ר

1 כוס מים

1 צ'ילי חריף

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסופגניות: לשים את כל חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה למשך 10 דקות, ומאפשרים לבצק לנוח למשך שעה.
  2. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים להם לתפוח למשך חצי שעה.
  3. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
  4. מכינים את הצ'אטני: מניחים את כל המצרכים בסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

 

סופגניות קארי וצ'אטני מנגו (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
סופגניות קארי וצ'אטני מנגו(צילום: דודו אזולאי)

 

  • המתכונים באדיבות השף שי כהן, מתחם האירועים "וילה סוקה" בבני ציון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
סופגניות פסטו
צילום: דודו אזולאי
מומלצים