שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

האחיות מחריפות המאבק: ניצלו המסירות שלנו

בשעה 9:00 בבוקר יעזבו האחיות את המחלקות לארבע שעות. יו"ר הסתדרות האחיות אמרה ל-ynet: "הביאו אותנו למצב כה קשה, עד שאנו נאלצות לנטוש את המחלקות". מנגד, אמרו באוצר כי מדובר בריטואל שנתי: "כל חורף יש משבר איתן". באוצר יבקשו להוציא צווי מניעה מבית הדין לעבודה

המאבק במערכת הבריאות מחריף - ביום התשיעי לשביתה: היום (ג') ב-9:00 בבוקר צפויות האחיות לנטוש את המחלקות בכל הארץ למשך ארבע שעות ואילו האוצר צפוי לנסות ולמנוע את הצעד הזה על-ידי הוצאת צווי מניעה בבית הדין לעבודה בתל אביב, שיחייב את האחיות לשוב לעבודה. בינתיים הנתק בין הצדדים מעמיק ומי שסובלים הם החולים בבית החולים.

 

כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

יו"ר הסתדרות האחיות, אילנה כהן, אמרה ל-ynet כי מחר חדרי הניתוח יעבדו במתכונות חירום, כשרק מקרי חירום יתקבלו. "עד עכשיו נתנו ופתחנו עוד חדרי ניתוח, זה נפסק", היא אמרה. "בכל מחלקות האשפוז תישארנה רק האחיות הנדרשות להצלת חיים ומתן תרופות. כלומר, שתיים-שלוש אחיות במחלקה בלבד, בארבע השעות האלו".

 

ישיבת נציגי הסתדרות האחיות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ישיבת נציגי הסתדרות האחיות(צילום: ירון ברנר)

 

לדבריה, במחלקת טיפול נמרץ יישארו צוותים מצומצמים, וכך גם במחלקת יולדות, פגים, אונקולוגיה ודיאליזה. "בבריאות הציבור והקהילה לא יעבדו כל התחנות", היא אמרה. "אין ספק שזה צעד לא קל, אך לא הייתה לנו ברירה. המדינה מנצלת אותנו עקב המסירות שלנו. זהו יום עצוב למדינת ישראל, לאחיות ולחולים. הביאו אותנו למצב כה קשה, עד שאנו נאלצות לנטוש את המחלקות".

 

שביתת האחיות - כתבות אחרונות:

האחיות ינטשו את המחלקות; האוצר יבקש צווים

האחיות נעלבו: הממונה על השכר לא בא לפגישה

שביתת האחיות: חודש המשא ומתן עם האוצר

 

לגבי המשא-ומתן עם האוצר הסבירה כהן את התסכול שחשות האחיות: "אנו יושבים במשך שבועות על גבי שבועות ללא משא וללא מתן", היא אמרה. "איך מישהו מהאוצר אמר לי: 'לא התחייבנו לתת לכם שכר'. אז שאלתי אם זו התוכנית 'הכול דיבורים?' ביום חמישי סיימנו פגישה ולא ישבו אתנו לא ביום שישי, לא במוצאי שבת ולא ביום ראשון והיום הגיעו בצוות מצומצם".

 

"לא רוצים לדבר איתנו"

עו"ד אורי פליישמן, מנכ"ל הסתדרות האחיות, הוסיף: "הופתענו לגלות היום שלא רק שלא חידשו דבר, עוד הגיעו למשא ומתן ללא המורשים לשאת ולתת. האיום לגשת מחר לבית הדין הוא כנראה המשך ישיר לחוסר הרצון של האוצר באמת לדון עמנו. אנחנו מצרים על כך ומקווים שהמדינה תתעשת ומהר, ושראש הממשלה יבוא, ייכנס לעניין וינסה לפתור אותו באופן אישי".

 

הפגנת אחיות ברמת גן (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
הפגנת אחיות ברמת גן(צילום: דנה קופל)

האחיות בפתח בית החולים בנהריה          (צילום: מאור בוכניק) (צילום: מאור בוכניק)
האחיות בפתח בית החולים בנהריה (צילום: מאור בוכניק)

הפגנה ליד בית החולים איכילוב (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
הפגנה ליד בית החולים איכילוב(צילום: עופר עמרם)

 

פליישמן הוסיף: "זה מצב שאנו לא אוהבים לראות, אבל נכנסנו אליו באין ברירה. אם המדינה הייתה כל כך ששה לדון עם האחיות היו לה את כל האפשרויות לעשות זאת".

 

"ברגע שהבנו שמציעים לנו 425 שקל לארבע שנים, כלומר 100 שקל תוספת לחודש כל שנה", אמרה כהן, "הבנו שזו סטירת לחי לאחיות. אני רוצה לדעת, אם מישהו מהם היה צריך לבוא ולהחליף אותנו כמה הוא היה מבקש? לא רצינו להגיע לרגע הזה. מדינה שהאחיות צריכות לעבוד בה תחת צווי מניעה - זו בושה וכלימה. אלו פני המדינה וראש הממשלה חייב להתערב כי אנו לא נפסיק את המאבק. אני חושבת שאין מאבק צודק יותר משל האחיות במדינה כרגע. אם רוצים שהמקצוע יהיה אטרקטיבי, חייבים להעלות את שכר האחיות ולהפסיק את תקתוק הפצצה הזו מייד".

 

"כל חורף יש סכסוך"

משה בר סימן טוב, סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר, הגיב לטענות של האחיות ואמר שאנו נמצאים בסופו של דבר בריטואל שנתי. "כל חורף בשנים האחרונות היה סכסוך עם האחיות", הוא אמר. "כל פעם עשינו את מה שיכולנו: באנו לקראתן, נתנו תקנים, משמרות, שכר דירה, מלגות, אנחנו עושים מה שניתן".

 

"אנחנו לא 'לא אוהבים את האחיות', אנחנו לא 'נגד האחיות'", הבהיר בר סימן טוב. "יש לנו שתי מגבלות ביניהן אנו נעים: המצב הפוליטי של הממשלה והיכולת שלה להתחייב לטווח ארוך: מבחינה דמוקרטית, זה לא נכון שממשלת מעבר תיקח על עצמה התחייבויות שישפיעו על הממשלה הבאה אחריה, שישפיעו על היכולת של הממשלה הבאה לקבוע סדרי עדיפויות. הדבר השני הוא המצב הכלכלי המסובך: הגירעון גדל ועשוי לצאת משליטה וההכנסות נמוכות בהרבה מהתחזיות שצפינו. אנו לא יודעים לאן צועדת הכלכלה העולמית. הדברים האלו בסוף משפיעים על כמות הכסף שיש לנו לחלק ויש להזכיר כי אנו מחלקים את כספי המסים של הציבור ולא את כספינו הפרטי".

 

בר סימן טוב הזכיר כי אתמול הזהיר נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, בוועידת

 העסקים של ישראל - מפני הגדלת הגירעון והוצאות הממשלה משליטה ו"ההחלטות שלנו חייבות לתחשב בשתי המגבלות האלו. יש לנו הרבה כבוד לאחיות ולמקצוע עצמו ואנו מתמודדים עם המצב, אבל אנחנו לא יכולים עקב ההתמודדות עם הבעיה - ליצור בעיות גדולות עוד יותר שעלולות להכניס את המשק לסחרור שהתוצאה שלו רעה מאוד לכולם. את זה אנו לא מוכנים לעשות".

 

הוא הודה כי הפערים בין שני הצדדים גדולים. "אבל אף אחד לא ירוויח מזה שישברו אותנו", הוא אמר. "לשבור אותנו זה אומר לשבור את תקציב המדינה. זה לא עניין אישי, כולנו בסוף משרתי ציבור ולא משהו אחר".


פורסם לראשונה 10/12/2012 23:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המאבק מחריף
צילום: ירון ברנר
אילנה כהן. צעד לא קל
צילום: ירון ברנר
אחיות מפגינות בסורוקה
צילום: שרון פלש
אחיות מפגינות ביוספטל
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים