שתף קטע נבחר
 

לא התחתנת כדת משה וישראל? תשלם

משרד הפנים גובה 115 שקל מידועה בציבור המעוניינת לשנות את שמה לזה של בן זוגה, אך פוטרת מתשלום אישה נשואה. בארגון משפחה חדשה טוענים: מדובר בקנס, זה אחד השרידים האחרונים של פער בין נשואים לידועים בציבור והוא חייב תיקון

דברים פעוטים לעיתים מעידים על יחס רחב יותר: נוגה ונועם מחיפה (שמם המלא שמור במערכת) העדיפו למסד את זוגיותם שלא בטקס חופה וקידושין.

 

 

למרות זאת, הריונה המתקדם של נועה הביא את השניים לרצות ולהקים משפחה עם שם אחד כמו מרבית המשפחות. בני הזוג, להם אישור עורך דין על היותם ידועים בציבור, סרו אל משרד הפנים בחיפה.

 

כשהגיעו אל הפקיד עם בקשתם, הבינו כי בניגוד לזוג שעמד בתור לפניהם והאישה לא נדרשה לשלם על שינוי שמה, להם הפעולה חייבת באגרה של 115 שקל.

 

"עד כמה שאני יודעת, לידועים בציבור יש זכויות שוות לזוגות נשואים", אמרה נועה ל-ynet. "אם זה שירות שאישה נשואה מקבלת ללא עלות, אין סיבה מוצדקת שאני אשלם בעבור זה".

 

נועם הוסיף כי מאד חשוב להם להיות עם שם משפחה אחיד על מנת להעניק משפחתיות לילדה שבדרך. "אנחנו אפילו עושים קידוש ואוהבים מנהגים", הוא הוסיף.

 

למה לשלם? מה היא עבריינית?

"מבחינתי מדובר בקנס", אמרה עו"ד אירית רוזנבלום, מייסדת ומנכ"לית ארגון משפחה חדשה. "זה אולי אחד השרידים האחרונים של פער בין נשואים לידועים בציבור והוא חייב תיקון", היא הוסיפה.

 

"חשוב לזכור כי אנו חיים במדינה בה לא לכולם יש אפשרות להינשא. כך במקרה של כהן וגרושה, כך במקרה של נשואי תערובת - כלומר, יש מצבים שבעל כורחם בני זוג לא נישאים והמדינה בתגובה מענישה אותם. מה הם עבריינים?

המדינה מתערבת בענייני פנים באופן בוטה. זאת שערורייה".

 

מרשות האוכלוסין, הפועלת תחת משרד הפנים, אישרו כי שינוי שם משפחה או שם פרטי כרוך בעלות של 115 שקל. והוסיפו: "זה מופיע באתר הרשות וזה רשמי. בחירת שם בעקבות נישואין-אינה כרוכה בתשלום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
צילום: לואיז גרין
עו"ד אירית רוזנבלום, "משפחה חדשה"
צילום: לואיז גרין
מומלצים