מוריד לחץ דם, מייבש נזלת: הבריאות שבמשמש
הוא אחד מפירות הקיץ האהובים ביותר, ומלבד טעמו המתוק וערכו הקלורי הנמוך הוא גם עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים: המשמש מסייע לטיפול בבעיות נשימה, נזלת ואנמיה ומומלץ במיוחד לסובלים מעצירות. תרופות ביתיות - כתבה שנייה בסדרה
פירוש השם הלטיני prunus הוא לחתוך בצורה מעוגלת, armeniaca - משום שהרומאים סברו בטעות שמוצאו של הפרי מארמניה. השם האנגלי apricot התגלגל מהשם הערבי אל בירקוק, שהיה נפוץ בספרד המוסלמית, ומ–praecox בלטינית שמשמעותו, פרי שמבשיל מוקדם (המשמש מבשיל כבר בחודש אפריל). על פי פירוש נוסף, נובע השם מהמילה הלטינית aperitum, שפירושה פרי שנפתח בקלות.
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
מוצאו של המִשמש מצפון סין, שם היה מוכר כגידול חקלאי כבר לפני כ–4000 שנים. זרעי הפרי נדדו בדרכי המסחר הקדומות לאזור הים הכספי וגידול העץ התפשט בקרב עמי הקווקז ובארמניה, עד שנהיה לסמלה של הממלכה. כפי הנראה הביאו צבאותיו של אלכסנדר מוקדון את הזרעים לראשונה מאסיה, מגבול ארמניה, והפיצו אותם בארצות המזרח הקדום. בשנת 70 לפנה"ס התוודעו הרומאים לפרי בעקבות כיבוש אסיה הקטנה והממלכה הסלווקית.
בתקופת הנרי השמיני הובא עץ המִשמש לאנגליה דרך איטליה, ובמאה ה–18 שתלו לראשונה מסיונרים ספרדים עצי משמש בקליפורניה.
רוצים לקרוא כתבות נוספות בנושא לחץ דם:
שום ומיץ סלרי: התפריט שיוריד את לחץ הדם
מרגיע ומונע יתר לחץ דם: למה השמיר בריא?
למען הלב: קרדיולוגים ממליצים לגדל חיית מחמד
איך להשתמש בו כתרופה?
המשמש עשיר בבטא קרוטן (1270 מק"ג) ובויטמין C, ומכיל כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצה B ושל מינרלים חיוניים, כגון: ברזל, סידן, אשלגן, נחושת ואבץ. 100 גרם משמש מספק 3 אחוזים מרמת הצריכה היומית של המינרלים החיוניים, ובעל ערך תזונתי של 50 קלוריות. הודות ליחסים בין הנתרן (2 מ"ג) לאשלגן (320 מ"ג) זהו פרי מצוין להורדת לחץ דם.
- להורדת לחץ דם: לאכול 5–4 פירות מִשמש ביום
- ברונכיטיס: כנ"ל
- נזלת: כנ"ל
- אסתמה: כנ"ל
- אנמיה: כנ"ל
- שחפת: כנ"ל
- עצירות: לאכול בערב תערובת של אפרסקים, שזיפים ומשמשים. הפירות הללו גורמים לניעות (פריסטלטיקה) של המעיים
כתבה שנייה בסדרה מתוך הספר "המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות" בהוצאת אסטרולוג