תם דיון אי.די.בי בבית המשפט: החלטה ביום א'
בדיון אמר המשקיף, חגי אולמן: "גיליתי משטר תאגידי פגום, דירקטורים חופפים". השופט אורנשטיין: "ידענו שיש כסף לשנה, בשביל זה לא היה צריך מומחה"
"ידענו שיש כסף בקופה של החברה לשנה, בשביל זה לא היה צריך מומחה". כך לפי השופט איתן אורנשטיין בדיון בבית המשפט המחוזי שהתקיים היום (ה') בתל אביב בהתייחס לחוות הדעת של אייל גבאי לפיה אם אי.די.בי לא תצליח למכור את כלל ביטוח עד אוקטובר יכול להיות מצב שעד סוף הרבעון השני של 2014 החברה תהיה חדלת פרעון. הדיון בנושא הסתיים והחלטה בעניין תתקבל ביום ראשון.
אלשטיין: "רוצים להשקיע כסף באי.די.בי מיידית"
הבנקים ידחו את מועד פירעון חובות דנקנר
דרמה באי.די.בי: דנקנר מאבד שליטה
רוצים שישמעו מה אתם חושבים? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו
האולם של השופט איתן אורנשטיין בקומה השישית בבית המשפט המחוזי הומה אדם. כבר לפני השעה 9 החלו סוללת עורכי דין למלא את האולם הקטן לקראת הדיון הגורלי ביחס לעתידו של קונצרן אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר.
לקראת עשר הגיע לאולם אדוארדו אלשטיין, המיליונר היהודי שאמור לחלץ את דנקנר ממצבו הבעייתי. אלשטיין, גבוה עם פנים חתומים נדחק בין ההמון לספסל העץ המתקלף למול המוני הפלאשים שלא חדלו לתקתק. מיד אחריו נכנס דנקנר. עורך דין צעיר נאלץ לפנות מקומו לבנו של דנקנר עומר שנכנס מיד לאחר מכן. ההצגה עומדת להתחיל.
אורנשטיין המשיך: "חוות הדעת של המומחה היא לא קליר קאט של כושר פרעון ואינה שומטת את הקרקע על הבקשה של המחזיקים", אמר השופט.
עו"ד צורי לביא, המייצג את אי.די.בי פיתוח: "המומחה כבודו במקומו מונח. אני עפר לרגליו אבל אין בעולם המשפטי הסתכלות שנתיים קדימה כדי לקבוע חדלות פרעון. יש לי כסף לשנה קדימה. יש לי שווי נכסים נקי חיובי".
עו"ד פיני רובין המייצג את בנק הפועלים נושה גדול של אי.די.בי פתוח: "לפי מיטב הבנתי אנחנו נגיש לבית משפט בקשה שעל פיה נציע הסדר משלנו שירווח את אפשרות החברה לפרוע חובותיה. אנחנו רואים כושר פרעון של החברה".
רובין: "צריך הסדר חוב כי הוודאות של כושר הפירעון אינה מלאה. רוצים לסייע לחברה להתחזק. העמדה שלנו האחראית ביותר עם תוחלת כלכלית עדיפה. נקבל גם פיצוי מהחברה עבור הזמן שניתן לה. מדובר בחברה בעלת כושר פרעון עם מצב מאתגר. גם אם החברה לא בת כושר פרעון החברה שייכת לנושי פתוח וממש לא לנושי אחזקות. אני רוצה להגן על החוב שלי ולא מוכן לצרף נושים חדשים - הם אחרונים בתור".
"אני מרגיש נוח מאוד עם ההחלטה של הבנקים. המחשבה כאילו יש פזילה למעלה איננה נכונה. אנחנו כמו כל נושה שלא מעניין אותו מי בעל הבית", הוסיף רובין.
"נושי אי.די.בי אחזקות יכולים להשתלט על החברה"
נציגו של כונס הנכסים הרשמי המשתתף גם הוא בדיון אמר: "נושי אי.די.בי אחזקות יכולים להשתלט על החברה שכן היא חדלת פרעון - הם בעלי הבית האמיתיים. הם צריכים לשכלל את הבעלות הזו ורק אז אפשר לבחון לכנס אסיפות של אחזקות ופתוח לבחון את מתווה הנציגויות".
אורנשטיין הגיב ואמר "מדובר פה בהסדר מוסכם. אם נושי אחזקות יאשרו את מתווה הנציגויות זה אומר שהם יהיו בעלי מניות פתוח. זו הטענה שלהם שזה יהיה הסדר מוסכם".
"גיליתי משטר תאגידי פגום"
המשקיף עורך הדין חגי אולמן: "גיליתי משטר תאגידי פגום, דירקטורים חופפים. פגישות דירקטוריון חופפות וניהול סנטרליסטי. כשהסתכלתי על צד הנושים ראיתי נושים שראו את הנולד והתריעו בשער. עם זאת לעתים ננקטים מהלכים שחוצים את הרף וגורמים יותר נזק מתועלת".
"הצדדים ביקשו ממני ומאייל גבאי לגרום להידברות בין הצדדים. החברה לא הסכימה לשבת בחדר אחד עם נושיה מחשש שיטענו שחדלת פרעון. זה לא יתכן. זה גם לא יתכן שנושי אחזקות יפגשו עם החברה אך יגידו לה לא לגלות שנפגשו כי חתמו על הסדר שאוסר מו"מ מקביל. הנושים והחברה מביאים את זה על עצמם בבחינת נבואה שמגשימה את עצמה. לכן צריך לחתור להסדר מאוזן", אמר אולמן.
לגבי מכירת כלל ביטוח לכור אמר אולמן: "צריך להגיע להסדר לתקופת שקט בה ינסו למכור את כלל או לגייס הון. מתווה הנציגות רלוונטי אם החברה לא תעמוד ביעדים שיקבו לה למכור את כלל או לגייס הון תוך כמה חודשים. במצב כזה המפתחות יעברו לנושים".