שתף קטע נבחר

לאחר 21 יום: הר הבית נפתח ליהודים

לראשונה מאז תום חודש הרמדאן, הורשו יהודים לעלות היום להר הבית. במהלך דיון של ועדת הפנים בכנסת טענו פעילי המקדש כי המשטרה ממהרת לסגור את הר הבית ליהודים שלא לצורך, וקראו לה להתחייב לפתוח את האתר לקראת החגים. "אתם לא עושים טובה ליהודים. זו זכות בסיסית שלנו, וצריך לכבד אותה"

עשרות יהודים עלו הבוקר (א') להר-הבית, שנפתח לביקור תיירים לראשונה מאז סיום חודש הרמדאן וחגיגות איד-אל-פיטר בשבוע שעבר. פעילי המקדש מאשימים את המשטרה שסגרה את ההר שלא לצורך במשך רוב הרמדאן, ובכלל זה שבועיים ימים ברציפות, ובכך הפלתה לרעה מבקרים לא-מוסלמים שביקשו להגיע למקום.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

 

ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת קיימה הבוקר ישיבה בנושא, למרות הפגרה, ודנה גם באיסור התפילה המוטל על יהודים באתר הקדוש בכל ימות השנה. יהודה גליק, מהמטה המשותף של תנועות המקדש, טען כי ההר היה סגור בפני חבריו 21 ימים בחודש שעבר.

 

לדבריו, הפגיעה היא גם בכאלף תיירים מחו"ל המגיעים למקום מדי יום, ושהחמיצו את שיא הביקור שלהם בישראל, וכן בשני חברי כנסת – זאב אלקין (הליכוד ביתנו) ושולי מועלם (הבית היהודי) שלא הורשו להיכנס אל הר הבית.

 

"אנחנו נמצאים לפני תקופת החגים, ומניסיוננו יש אלפי יהודים שמבקשים לעלות להר הבית בחול המועד סוכות, אבל פעם אחרי פעם אנחנו מגיעים למצב שחוסמים אותם", אמר גליק, וקרא למשטרה להתחייב שכל אדם שרוצה בכך יוכל לעשות זאת בשעות הביקור המוגדרות. "היערכו מראש, שלא תגידו שיש יותר מדי מבקרים או שיש רגישות. אתם לא עושים טובה ליהודים. זו זכות בסיסית שלנו, וצריכים לכבד אותה – כמובן בלי לפגוע בכבוד של אף אחד אחר".

 

התרעות ביטחוניות

נציג המשטרה בדיון, מפקד מרחב דוד ניצב משנה משה ברקת, אמר כי איסור התפילה הוא החלטה של הדרג המדיני,

אך ח"כים ואנשי תנועות המקדש טענו כי מעולם לא התקבלה החלטת ממשלה כזו. יו"ר הוועדה, ח"כ מירי רגב, מתחה ביקורת על כך שראש הממשלה לא שלח נציג לדיון כדי שיעמיד דברים על דיוקם.

 

לגבי סגירת ההר ליהודים במהלך ימי הרמדאן אמר מפקד המרחב כי המדיניות המקלה בהכנסת פלסטינים לאתר,  יצרה התרעות ביטחוניות, ולפיכך הוחלט למנוע ביקור יהודים או תיירים אחרים שאינם מוסלמים למקום בעשרת הימים האחרונים של החודש, שבהם הוא מלא במתפללים.

 

הודעה שהגיעה מראש השב"כ, יורם כהן, בעיצומה של הישיבה, הבהירה כי ארגונו לא העביר כל מידע מודיעיני ביטחוני או המלצות כלשהן לגבי כניסת יהודים, והיו"ר רגב עימתה את נצ"מ ברקת עם הדברים. זה השיב לה כי המידע הגיע מהמשטרה עצמה ולא מהשב"כ.

 

לא לעלות להר עד שייבנה בית המקדש

בדיון שנסוב גם סביב העלייה להר הבית כסוגיה דתית, אמר רב הכותל והמקומות הקדושים, שמואל רבינוביץ',

כי עמדת הרבנות הראשית לדורותיה היא שאסור ליהודים לעלות להר הבית עד שייבנה בו בית המקדש, מפני קדושת המקום.  גם ח"כ דב חנין (חד"ש) קרא לשמור על הסטטוס-קוו - שלפיו יהודים מורשים לעלות להר בשעות מוגדרות מדי יום, אבל נאסר עליהם להתפלל בו - אם כי מסיבות מדיניות.

 

מנגד, עמדת המשרד לשרותי דת, כפי שהוצגה בדיון על ידי הסמנכ"ל הבכיר משה דגן, הייתה כי יש להסדיר אף את התפילה על ההר – לטובת אלו שנוהגים בכל זאת לעלות אליו.

 

ח"כ אורית סטרוק (הבית היהודי) קראת לקצוב בזמן את הטיפול בנושא, שכן המצב הקיים פוגע הן בזכויות אדם לחופש דת והן וגם בכבוד הלאומי של ישראל. היא הציעה דו-קיום בהר הבית על פי הנהוג במערת המכפלה, הפתוח כל השנה לתפילות יהודים ומוסלמים כאחד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתם לא עושים לנו טובה. יהודה גליק, מפעילי המקדש
צילום: גיל יוחנן
התרעות מהשב"כ או מהמשטרה? יו"ר הוועדה, ח"כ מירי רגב
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
לשמור על הסטטוס קוו. ח"כ דב חנין
צילום: גיל יוחנן
מומלצים