זליכה: "חצי מדינה הפכה למשקיעי נדל"ן"
החשכ"ל לשעבר, שדיבר בכנס נדל"ן באילת, הפנה אצבע מאשימה לנגיד בנק ישראל היוצא בעקבות מהלך הורדת הריבית: "סטנלי פישר הפך לראשונה את קניית הדירה לכדאית - ושוק הדיור הפך ליעד השקעות"
"כאשר ריבית יורדת, מחירי נכסים עולים - זה חוק טבע. אבל כאשר מורידים את הריבית לזמן ארוך מדי, עם התחייבות שהיא תמשיך להיות ברמה נמוכה יותר מהתשואה על שכר דירה, אז ההשקעה בדירה הופכת להיות כדאית". כך אמר הערב (ב') פרופ' ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר.
לכתבות נוספות בערוץ הנדל"ן :
- תכנית הדיור: הממשלה שכחה את הרווקים
- קבינט הדיור אישר המלצות צוות "90 הימים"
- "צוות 90 הימים יכול להיות צוות 90 הדקות"
זליכה, המשמש כיום כדיקן הפקולטה למינהל עסקים וראש החוג לחשבונאות בקריה האקדמית אונו, הפנה אצבע מאשימה למהלך הורדת הריבית של נגיד בנק ישראל לשעבר, סטנלי פישר. זליכה ציין כי המהלך של הורדת הריבית יצר מצב שבו "בפעם הראשונה בהיסטוריה של ישראל - ההשקעה בדירה הפכה להיות כדאית".
"פעם כלכלנים אמרו שלא שווה לקנות דירה - אלא עדיף לקחת את הכסף ולשים אותו בבנק באג"ח סולידי, או אפילו בפק"מ", אמר זליכה בוועידת "עיר הנדל"ן" של מרכז הבנייה הישראלי באילת. "ופעם באמת לא היה שווה לקנות דירה בישראל - מבחינה כלכלית היה עדיף לשכור דירה ולשים את הכסף בצד".
"אבל מה שסטנלי פישר עשה", המשיך זליכה, "הוא הפך לראשונה את קניית הדירה לכדאית - ושוק הדיור הפך ליעד השקעות. לא של יהודי תושב חוץ - אלא של כל משק בית בישראל. חצי ממדינת ישראל הפכו להיות משקיעים, ונוסף לכל זה, המדינה מעניקה הטבות מס לזרים שמשקיעים בישראל".