שתף קטע נבחר

פרופ' דן גלאי: "המדינה לא צריכה לספק רשת ביטחון לחוסכים"

בדיון בכנס בנושאי חסכון ופנסיה של המרכז ללימודים אקדמיים אור-יהודה אמר סגן המפקח על הביטוח באוצר כי "כל שנה של עליה בתוחלת החיים מורידה 5% מהקצבה של הציבור". פרופ' רמי פרידמן: "בשום פנים אסור לבטל את הפנסיה התקציבית"

הנושא החשוב ביותר לצעירים כיום הוא החיסכון הפנסיוני וזאת בשל העלייה שנרשמת בתוחלת החיים - כך אמר היום (ה') פרופ' דן גלאי, הדיקאן הנכנס של מל"א - המרכז ללימודים אקדמיים אור-יהודה - בכנס חיסכון וביטוח פנסיוני שערך המרכז.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה:

 

תוחלת החיים בישראל מגיעה לגיל 82 והיא עוד צפויה לעלות, דבר שלפי גלאי מצריך חשיבה אחרת על כל נושא החיסכון הפנסיוני. לדבריו, צריך לזכור ששיעורי התשואה בעשורים הבאים יהיו נמוכים באופן יחסי לתשואות בעשורים הקודמים ולכן החיסכון צריך להיות במחשבה לטווח ארוך תוך ניהול סיכונים מקצועי וראייה על המתרחש בעולם הפיננסי בצורה הדוקה.

 

גלאי הדגיש כי לדעתו "המדינה לא צריכה לספק רשת ביטחון לחוסכים והיא חייבת ללמד צעירים עוד בבית ספר עממי ובתיכון חינוך פיננסי". עוד הוסיף גלאי כי המדינה צריכה לצאת בעתיד מפנסיה תקציבית ולקיים את כל התחייבויותיה לגבי הפנסיה התקציבית עד עכשיו. לדבריו רצוי לטפל בעשירונים התחתונים טיפול נפרד על ידי המדינה ללא קשר לבעיות החיסכון והפנסיה.

 

מתוך כנס הביטוח והפנסיה של המרכז ללימודים אקדמיים או יהודה (באדיבות המרכז ללימודים אקדמיים או יהודה) (באדיבות המרכז ללימודים אקדמיים או יהודה)
מתוך כנס הביטוח והפנסיה של המרכז ללימודים אקדמיים או יהודה(באדיבות המרכז ללימודים אקדמיים או יהודה)

 

פרופ' אבי שמחון, לשעבר יועץ שר האוצר שנאם אף הוא בכנס, טען שהשכר החציוני במשק גדל ולכן המדינה צריכה לתת רשת ביטחון שתספק במיוחד את השכבות החלשות בחברה.

 

רו"ח רג'ואן גרייב, סגן המפקח על הביטוח באוצר, הסביר כי מתגבשת תוכנית ללימוד חינוך פיננסי כדי שהצעירים יבינו את בעיית הריבית ותוחלת החיים. גרייב הדגיש כי כל שנה של עליה בתוחלת החיים שווה לחוסך פחות 5% מהקיצבה שתכנן לקבל עם פרישתו.

 

לבד בשטח: פחות ממאה יועצים מוסמכים 

רמי דיין, לשעבר סגן הממונה על הביטוח במשרד האוצר, טוען שהציבור עומד מול "שוקת שבורה" בתחום הפנסיה ואין כיום מספיק ייעוץ פיננסי בשטח. לדבריו, חוסכים רבים עושים החלטות שגויות תוך שימוש בכספים לצריכה במקום לחיסכון לפנסיה. הוא ציין כי בכל השוק הפנסיוני, להוציא את הבנקים, קיימים פחות ממאה יועצים מוסמכים לפנסיה.

 

פרופ' רמי פרידמן, הדיקאן המייסד של מל"א - המרכז ללימודים אקדמיים אור-יהודה - התייחס בדבריו לטענות של חלקים בציבור שדורשים לבטל את הפנסיה התקציבית המהווה נטל כבד על תקציב המדינה. לטענתו, מדובר באמינות הממשלה, אמינות שהולכת ונשחקת כיוון שהממשלה מקצצת כל הזמן בזכויות העובדים וחובתה להוכיח אמינות ולא לשנות מאומה בפנסיה התקציבית כפי שנקבע בעבר.

 

הכעס על גמלאים, אמר פרידמן, כמו שופטים או אנשי קבע "עשירים", אינו מוצדק כיוון שמירב הסקטור הציבורי מקבל פנסיות צנועות ומיעוט זוכה לפנסיות גבוהות יחסית.

 

פרופ' גלאי הוסיף והסביר לסיום כי בנושא החיסכון לטווח ארוך יש לוודא רציונליות בניהול הסיכונים ולצאת מתוך נקודת הנחה כי בחיסכון לטווח ארוך שמרנות היא אחד המרכיבים שיש לפעול לפיהם. גלאי אמר כי הוא מצפה ששוק ההון והחיסכון יתנהל תוך קביעת מיסוי וכללים ברורים ללא שינויים שמכתיבים באוצר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות המרכז ללימודים אקדמיים או יהודה
פרופ' דן גלאי, דיקאן המרכז ללימודים אקדמיים אור-יהודה
באדיבות המרכז ללימודים אקדמיים או יהודה
מומלצים