שתף קטע נבחר

10 הטעויות הגדולות שאיטלקי לא יעשה

איך מבשלים פסטה? איזה רוטב צריך להרחיק מהפסטה? ומה לא תמצאו באיטליה - השף רוברטו באסי מ"אקדמיה ברילה" עם התשובות

חושבים שאתם יודעים הכול על איטליה והמטבח האיטלקי? השף רוברטו באסי מ"אקדמיה ברילה" בפארמה ישבור לכם כמה מיתוסים.

 

לעוד מתכוני פסטה :

בול לחורף: מרק רטטוי צבעוני עם פוזילי

סלט פוזילי עם בטטה וצנוברים

מהיר להכנה וטעים: קנלוני במילוי בולונז

 

1 קפוצ'ינו במהלך הארוחה?

קפה וקפוצ'ינו הם גאוותה של איטליה בעולם. אלא שאיטלקים לוגמים אותו בבוקר, עם מאפה בוקר. אולי עוד אחד על הדרך בעמידה. רוצה קפוצ'ינו בסוף ארוחה, לכו על זה, אבל אתם לא איטלקים.

 

2. פסטה זו לא תוספת

מבנה הארוחה האיטלקי הוא מיוחד במינו. יש מנה ראשונה, יש פסטה או ריזוטו ויש מנה עיקרית. לא רוצים עיקרית, דלגו. אבל פסטה או ריזטו הן מנות שעושים להן כבוד באיטליה, ולבקש קצת פסטה ליד השניצל זה חילול קודש.

 

 (צילום: jupiter) (צילום: jupiter)
(צילום: jupiter)

 

3. פסטה מבשלים בלי שמן

כשמבשלים פסטה, מבשלים רק במים ובמלח. שמן זית או כל רוטב אחר מוסיפים לאחר הבישול והסינון.

 

4. קטשופ על פסטה? לא

האיטלקים מזועזעים מהמנהג הנפסד הזה. הוא נולד בשל הדמיון של קטשופ לרוטב עגבניות. אבל, פורפבורה, המשותף להם זה רק הצבע. תשמרו את הקטשופ לצ'יפס.

 

קטשופ? תשאירו לצ'יפס (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
קטשופ? תשאירו לצ'יפס(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

5. ספגטי בולונז - אין חיה כזאת

מדובר כנראה במנה האיטלקית הכי פופלארית בעולם (אולי אחרי הפיצה). אלא שבאקדמיה ברילה בפארמה חקרו את יסודות המטבח האיטלקי, ולא מצאו זכר לשעטנז הזה. בולונז אוכלים רק עם טליאטלה, פסטה רחבה. אולי לכם זה נראה שפוי, אבל הם מאבדים את ההומור.

 

6. פסטה עוף: לא באיטליה

האמריקנים מתים על השילוב הזה, וגם בישראל הוא תפס אחיזה. מקפיצים נתחוני עוף עם פסטה. זה יכול להיות מצוין, אבל רק תדעו שבמטבח האיטלקי הקלאסי לא תמצאו מנה חמה של פסטה עם עוף. סלט - יש.

 

7. סלט קיסר

תנסו להזמין אותו במסעדה באיטליה. המלצר לא יבין מה אתם רוצים. סלט קיסר הומצא על ידי שף ממוצא איטלקי מחוץ לאיטליה.

 

סלט קיסר? לא באיטליה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סלט קיסר? לא באיטליה(צילום: shutterstock)

 

8. מפת שולחן באדום ולבן

עוד סטריאוטיפ אוניברסלי. חוקרים לא מצליחים להתחקות אחר הנקודה בזמן שבה המפה המשובצת באדום-לבן הפכה סמל למסעדה איטלקי. מסעדות התיירים הבינו את הקישור, ורק הן מתהדרות במפות המופרכות.

 

9. פטוצ'יני אלפרדו ישר מארה"ב

עוד מנת דגל שהפכה לבינלאומית. ככל שהיא מפורסמת בארה"ב, כך היא לא מוכרת באיטליה. המציא אותה השף של מסעדת "בל פאסה" ברומא, והיא היתה כל כך פופולארית שהפכה לסמל החיים הטובים ברומא. מדובר באיטריות פסטה מתובלות בחמאה, מלח פלפל שחור והרבה פרמג'אנו.

 

10. תקשיבו למאמא

המאמא יודעת. כי היא למדה מאמא שלה. שלמדה מאמא שלה. זה נוסה ונבדק . זה לא שהן מבשלות כל היום ביחד. במטבח האיטלקי מדברים על אהבה. עלינו לחלוק את האוכל איטלקי עם יקיריכם . אהבה זה כל העניין.

 

השף רוברטו באסי, "אקדמיה ברילה", פארמה


פורסם לראשונה 12/12/2013 20:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הכול על פסטה
צילום: shutterstock
מומלצים