שתף קטע נבחר

קליל ומהיר: פסטה פנה בסגנון ים תיכוני

מתכון קליל של פסטה פנה מחיטה מלאה בסגנון ים תיכוני עם גבינת פרמזן מגוררת

פסטה פנה מחיטה מלאה בסגנון ים תיכוני

 

לעוד מתכוני פסטה :

בול לחורף: מרק רטטוי צבעוני עם פוזילי

סלט פוזילי עם בטטה וצנוברים

מהיר להכנה וטעים: קנלוני במילוי בולונז

 

חומרים:

500 גרם פסטה פנה מחיטה מלאה "ברילה", מבושלת לפי הוראות היצרן.

1 צנצנת עגבניות שרי מיובשות בשמן זית.

1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות קלוי בתנור.

1 כוס פלפלים בשלושה צבעים, חתוכים לקוביות קטנות.

1 צנצנת לבבות ארטישוק בשמן זית.

1/3 כוס זיתי קלמטה, מגולענים.

3-4 שיני שום פרוסות.

2 כפות צנוברים קלויים.

פרמזן.

 

אופן ההכנה:
  1. מסננים את לבבות הארטישוק ועגבניות השרי מהשמן.
  2. מעבירים את השמן המסונן למחבת גדולה, מחממים ומוסיפים את קוביות הפלפלים ומטגנים מעט. מוסיפים את פרוסות שיני השום, ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את לבבות הארטישוק, העגבניות, החצילים והזיתים, מקפיצים במחבת כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, ולבסוף את הצנוברים הקלויים. ממשיכים להקפיץ כדקה או שתיים נוספות.
  5.  מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.

 

באדיבות שף יניב פרטוש-תמיר ל"ברילה"

פורסם לראשונה 12/12/2013 20:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים