קליל ומהיר: פסטה פנה בסגנון ים תיכוני
מתכון קליל של פסטה פנה מחיטה מלאה בסגנון ים תיכוני עם גבינת פרמזן מגוררת
פסטה פנה מחיטה מלאה בסגנון ים תיכוני
לעוד מתכוני פסטה :
בול לחורף: מרק רטטוי צבעוני עם פוזילי
סלט פוזילי עם בטטה וצנוברים מהיר להכנה וטעים: קנלוני במילוי בולונז
חומרים:
500 גרם פסטה פנה מחיטה מלאה "ברילה", מבושלת לפי הוראות היצרן.
1 צנצנת עגבניות שרי מיובשות בשמן זית.
1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות קלוי בתנור.
1 כוס פלפלים בשלושה צבעים, חתוכים לקוביות קטנות.
1 צנצנת לבבות ארטישוק בשמן זית.
1/3 כוס זיתי קלמטה, מגולענים.
3-4 שיני שום פרוסות.
2 כפות צנוברים קלויים.
פרמזן.
אופן ההכנה:
- מסננים את לבבות הארטישוק ועגבניות השרי מהשמן.
- מעבירים את השמן המסונן למחבת גדולה, מחממים ומוסיפים את קוביות הפלפלים ומטגנים מעט. מוסיפים את פרוסות שיני השום, ומטגנים קלות.
- מוסיפים את לבבות הארטישוק, העגבניות, החצילים והזיתים, מקפיצים במחבת כדקה נוספת.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת, ולבסוף את הצנוברים הקלויים. ממשיכים להקפיץ כדקה או שתיים נוספות.
- מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.
באדיבות שף יניב פרטוש-תמיר ל"ברילה"
פורסם לראשונה 12/12/2013 20:38
![](/images/letter.png)
![](/images/arrow.jpg)
מומלצים