שתף קטע נבחר
 

ירוק וטעים: מרק אפונה עם פוזילי ועגבניות

זה נראה מדהים, זה מריח מדהים וזה טעים טעים: מרק ירוק עם פסטה פוזילי, אפונה, קוביות עגבניות והרבה שום

מרק אפונה עם פוזילי וקוביות עגבניות

 

מרק אפונה עם פוזילי    (הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין, צילום: ירון אורבך, עריכה: יואב גרשון)

מרק אפונה עם פוזילי    (הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין, צילום: ירון אורבך, עריכה: יואב גרשון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מצרכים:

1 חבילה פוזילי ברילה, מבושלת לפי הוראות היצרן

2 כוסות אפונה יבשה שטופה ומסוננת

10 שיני שום טריות פרוסות

4 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות (לשמור את העלים)

1 בצל חתוך לקוביות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

2-3 גבעולי נענע (לא חובה)

2-3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות

3-5 כוסות מים (תלוי בסמיכות של המרק שאתם מעדיפים)

מעט שמן זית לטיגון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור

מיני קרוטונים למרק "מאסטר שף" בטעם שום-בצל 350 גרם 

  

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר עמוק עם מעט שמן זית את הבצל, פרוסות השום והסלרי.

 

2. מוסיפים את האפונה והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה (עד שהאפונה מתרככת ומתחילה להתפורר).

 

3. מוסיפים לסיר את העלים של הסלרי והפטרוזיליה (ונענע, לפי הטעם), מתבלים וטוחנים בעזרת בלנדר-מוט ליצירת מרק חלק וקטיפתי, טועמים ומשפרים טעם.

 

4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת קוביות העגבניות, מערבבים ומגישים מיד.

 

הצעת הגשה:

יוצקים לצלחות אישיות ומוסיפים למעלה הרבה קרוטונים

 

הידעתם?

ניתן להחליף את האפונה היבשה בשקית אפונה קפואה אחת.

 

לעוד מתכוני פסטה :

בול לחורף: מרק רטטוי צבעוני עם פוזילי

סלט פוזילי עם בטטה וצנוברים

מהיר להכנה וטעים: קנלוני במילוי בולונז

 

המתכון הוכן על-ידי השף יניב פרטוש-תמיר, "ברילה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון אורבך
מרק אפונה עם פוזילי
צילום: ירון אורבך
מומלצים