שתף קטע נבחר

גבר קיבל פטור מחוב 2.5 מיליון שקל לגרושתו

פושט רגל בן 67, שחלה במחלה ממארת, ביקש מבית המשפט למחוק את חובו על רקע מצבו. גרושתו טענה שהוא מנסה להסתיר כספים באמצעות בת זוגו החדשה, אבל בית המשפט לא קיבל את גרסתה

פושט רגל שחייב מיליוני שקלים לגרושתו ביקש מבית המשפט פטור, בעוד האישה התנגדה בטענה שהוא מעלים את הכספים בשיתוף פעולה עם בת זוגו החדשה. בית המשפט בחר להאמין לגבר, וקיבל את בקשתו בין היתר בגלל מצבו הבריאותי הקשה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בינואר 2009, בהיותו כבן 62, הוכרז הבעל פושט רגל. את רוב הכספים שהצטברו לחובתו, בסך של כ-2.5 מיליון שקל, הוא חב לגרושתו. החל מ-2006, אז כונסו נכסיו, הוא החל לכסות לאט לאט את חובו באמצעות תשלום חודשי של 700 שקל. ב-2013, לאחר שלקה במחלה ממארת, הוא ביקש פטור מחובותיו ומחיקתם כליל. הוא הסביר שהוא נעדר נכסים ועובד למחייתו תמורת כ-3,500 שקל בחודש.

 

בדיון שהתקיים בדצמבר 2013 בבית המשפט המחוזי בחיפה הוא הציע להפקיד בקופת הכינוס 40 אלף שקל תוך חצי שנה מיום ההפטר. הנאמן על נכסי החייב וכונס הנכסים הרשמי הסכימו להצעה חלקית, בכפוף לכך שכחצי מיליון שקל בכל זאת יועברו לנושיו. מדובר בכספים שהוא אמור לקבל תמורת נכס שנמכר וסכום נוסף שלו הוא זכאי במסגרת תיק הוצאה לפועל שבו זכה.

 

החייב הסכים לתנאים, אלא שגרושתו - הנושה העיקרית שלו - התנגדה בטענה שבעלה לשעבר מעביר כספים לבת זוגו הנוכחית. לראייה, היא טענה, בסמוך לתחילת היחסים בין החייב לבת זוגו היא רכשה דירה באופן מפתיע. מנגד טען הנאמן שבדק את כספי המימון של הדירה, ומצא כי זו נרכשה על ידי בת זוגו של החייב באמצעות משכנתה.

 

דף חדש

השופט חננאל שרעבי הכריז על מתן פטור לחייב וציין כי להליכי פשיטת הרגל שתי מטרות: הראשונה לאפשר לנושים לקבל את כספם מהחייב באופן יעיל, והשנייה לתת לחייב שהסתבך הזדמנות לפתוח דף חדש.

 

הפטר, הוסיף השופט, יינתן לחייב שהוכיח את תום לבו, ולאחר שנבדקו היקף חובותיו, פוטנציאל הפירעון העתידי שלו, עמדת הנושים ונסיבותיו האישיות והבריאותיות. במקרה זה, מצבו הבריאותי של החייב, התנהלותו התקינה לאורך ההליכים, כמו גם העובדה שאין לו עוד נכסים, מצדיקים היענות לבקשתו על אף התנגדותה של גרושתו.

 

בהקשר זה, ציין השופט, הגרושה לא איששה את טענותיה בראיות מבוססות, ולעומתה ממצאי הנאמן מסירים את החשש להעלמת כספים.

 

ההחלטה מבטאת את המגמה הגוברת והולכת לאפשר לחייבים לפתוח דף חדש בחייהם. בהקשר זה חשוב לציין את הרפורמה החדשה והמבורכת בהליכי פשיטת רגל, המאפשרת לחייבים לסיים את ההליך בתוך 18 חודשים בלבד, כמו גם את הגיבוי המלא מרשמי ההוצאה לפועל, אשר אינם מאפשרים לחייבים להנציח את חובותיהם, ומפנים אותם להליכי פשיטת רגל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים