קמפ דיוויד, עכשיו ההצגה. קרטר בכה בבכורה
הנשיא האמריקני לשעבר שימש אורח הכבוד בהצגה שתיארה את 39 ימי המשא ומתן שערך עם בגין וסאדאת ב-1978. הוא חיבק את השחקן שגילם אותו וגילה: "האמונה שלי ושל יתר המנהיגים שברה מחסומים"
מסמכי קמפ דיוויד נחשפים
השלום ב-1979: "מדינה פלסטינית - סכנה לעולם"
בגין לסאדאת: לא נפרק יישובים. דבר עם החבר שלך, פרס
משה דיין לסגן נשיא ארה"ב: נעלבתי מכם
36 שנה לאחר אותם 39 ימים מתוחים של המשא ומתן עם מנחם בגין ואנואר סאדאת, עלתה בוושינגטון ההצגה "קמפ דיוויד" - כשהנשיא האמריקני שתיווך במגעים משמש אורח הכבוד בהצגת הבכורה. קרטר ניסה לשלב מעט הומור במעמד המרגש כשעלה לברך את השחקנים ואמר כי "האירוע הדרמטי ביותר בחיי היה דווקא כשביקשתי מרוזלין להתחתן איתי בפברואר 1946 והיא אמרה לא. בסופו של מו"מ היא אמרה כן".
מכאן עבר קרטר וסיפר על האירוע הדרמטי השני בחייו - פסגת השלום בקמפ דייויד. "היינו שלושתנו אנשי אמונה, ואני חושב שהאמונה המשותפת שלנו באותו האל, אף שעבדנו אותו בדרכים שונות, שברה את המחסומים שהיו בינינו. אף אחד לא ביקש ממני אי פעם לעשות שלום לישראל".
במהלך ההצגה הרבה קרטר לצחוק, ואף הפנה את תשומת לבה של רעייתו רוזלין שהתלוותה אליו למופע, כשהחלו ויכוחים בין השחקנים שגילמו את בגין וסאדאת. כשעלה לבימה הוא חיבק את השחקן שגילם אותו, ריצ'ארד תומאס, שיבח אותו ולא הצליח לעצור את הדמעות שזלגו מעיניו. את סאדאת מגלם השחקן המצרי חאליד נאבואי ואת בגין - היהודי-אמריקני רון ריפקין.
בני הזוג קרטר סיפקו את היומנים שלהם למחזאי לורנס רייט, שגם ראיין אותם במסגרת כתיבת
התסריט, אולם קרטר לא ראה את המחזה הכתוב עד לפרמיירה. מלבד הפגישות עם הקרטרים בג'ורג'יה, רייט גם ערך פגישות בישראל ובמצרים עם אנשים שהיו אז בצוות המו"מ.
עיבוד הסיפור האמיתי עבור בימת התיאטרון היה יוזמה של לשעבר מנהל התקשורת בבית הלבן בימי קרטר, ג'ראלד רפשון. הוא התרשם מהדמויות החזקות של שלושת המנהיגים ובתחילה ניסה למכור את הרעיון בתור סרט, אך כשבהוליווד לא התלהבו - הוא פנה לתיאטרון "ארינה סטייג'" בוושינגטון.
"היו כל כך הרבה רגשות. הסיכון היה כל כך גדול ואני הייתי עד לדרמה האולטימטיבית", הסביר רפשון. "זה לא היה המו"מ, אלה היו הסיפורים האישיים. כל אחד מהאנשים שם הכול על כף המאזניים". המחזה יוצג בוושינגטון במשך חודש, עד ל-4 במאי.