שתף קטע נבחר

כך ניצחה מסעדה סינית בבני ברק את המדינה

פקחים מצאו עובד זר ללא היתר במסעדת "גלאט פקין" והוגש נגדה אישום. הבעלים התעקש שהפקחים התעלמו מנוהל אי-אכיפה שהיה מקובל אז

מאבק משפטי של יותר מעשור סביב העסקת עובד זר במסעדה ללא היתר, הסתיים לאחרונה בהפסד של משרד הכלכלה (לשעבר התמ"ת): ב-2003 ערכו פקחים ביקורת במסעדה הסינית "גלאט פקין" בבני ברק ומצאו בה אזרח זר ללא אישור עבודה. לאורך כל ההליך התגוננה המסעדה בטענה שהייתה באותה עת מדיניות רשמית של אי אכיפת הדין במסעדות אתניות. לבסוף קיבל בית הדין לעבודה את הטענה וזיכה את המסעדה ואת בעליה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בתחילת שנות ה-2000 חדלו בעלי המסעדות האתניות לקבל היתרי עבודה להעסקת טבחים זרים. למרות זאת, גורמים ממשלתיים התחייבו בפניהם שלא יאכפו אצלן את האיסור להעסיק עובדים זרים ללא היתר. כך נהגה גם מסעדת גלאט פקין, עד שהופתעה על ידי הביקורת של פקחי התמ"ת.

 

בעקבות הביקורת הגיש משרד התמ"ת, באמצעות עו"ד אייל נון, כתב אישום נגד המסעדה ובעליה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. המדינה טענה שההתחייבות על אי-אכיפה הייתה מוגבלת אך ורק לטבחים, בעוד שכאן היה מדובר בעובד קופה.

 

בעלי המסעדה, שיוצג על ידי עו"ד משה בן דת, הזכיר את הבטחת המדינה שלא לאכוף את האיסור על העסקת עובדים זרים עד לקביעת קריטריונים חדשים למתן היתרים בענף. לדבריו, המדינה לא התנתה את הבטחתה בתנאים.

 

מדיניות אי האכיפה הוכחה

השופט דורי ספיבק קבע שביום הביקורת במסעדה ידעו בעלי המסעדות והפקחים על המדיניות הממשלתית שלא אוכפת את איסור ההעסקה. לדבריו, לא הוכח שניתנה הנחיה ברורה שמדיניות זו הותנתה בעבודה במטבח.

 

בהקשר זה ציין השופט כי בעל המסעדה לא ישב בחיבוק ידיים, אלא וידא את קיומה של ההנחיה באמצעות פניה לגורמים מוסמכים שאישרו לו כי הוא פועל כדין.

 

השופט ספיבק פסק כי אם המדיניות שונתה והוגבלה, היה על המדינה ליידע על כך את ועד בעלי המסעדות האתניות בכתב ולתת להם הודעה מוקדמת לשם היערכות טרם חידוש פעולות האכיפה. משכך, זיכה השופט את הנאשמים.

 

לדברי עו"ד רועי הוד, העוסק בדיני עבודה, קיימת עמימות סביב ההנחיות המנהליות השונות והמשתנות היוצאות תחת הרשויות בכל הנוגע לנוהלי אכיפת חוקי העבודה, וזאת בהתאם להחלטות הממשלה: "פעמים לא מעטות, הדרך להביא לזיכוי בתיק העסקת עובדים זרים לא מצויה בגוף המקרה עצמו, אלא בבחינה רוחבית של אופי פעילות הרשות ועמידתה במתחם הסבירות המנהלי כנדרש".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים