הכי מתוקה שיש: כנאפה גבינות
חג השבועות מתקרב ואיתו ערימה של עוגות גבינה - רגע לפני שאתם מערבבים חומרים ומחממים את התנור, השף אייל לביא מציע לכם מנה גלילית מתוקה של כנאפה גבינות שתגרום לכולם להתלהב
עוגת הגבינה היא חלק בלתי נפרד מחג השבועות ובמהלך התקופה טרום החג אנחנו מוצפים במתכונים ומוצרים המיועדים במיוחד לחגיגות השבועות. אבל לא חייבים ללכת על המובן מאליו, הפעם אנחנו מציעים לכם כנאפה - מנה שכולם מכירים - בשילוב של גבינת עזים וגבינת תבור, סירופ מתוק ומראה מפתה שאף אחד לא יוכל להעמוד בפניו.
השילוב של גבינה - שלרוב מהווה עבורנו מאכל מלוח - למתיקות עלול להישמע מוזר, למרות שלא חסרות גבינות מתוקות, אך אלו מגיעות כך בהגדרתן. הוספה של סוכר לגבינה צריכה להיעשות כך שלא יווצר תוצר שטעמו מתוק מדי או מוזר - כלומר שיהיה בו איזון של טעמים. אם חשקה נפשכם בגבינה מתוקה בתוצרת עצמית, עליכם להוסיף בכל פעם כמות קטנה ולבדוק את הטעם. במתכון המצורף הבאנו עבורכם את הכמויות המתאימות - אתם כמובן יכולים להפוך את זה למתוק יותר או פחות.
כנאפה עם גבינת עזים ותבור
המרכיבים (למחבת בקוטר 24 ס"מ, כ-4 מנות):
לסירופ סוכר:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
לכנאפה:
200 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה מזוקקת, רכה
1/2 חבילת (250 גרם) גבינת תבור
1/2 גליל (90 גרם) גבינת עזים
לקישוט:
50 גרם פיסטוק טחון (לא קלוי)
אופן ההכנה:
- מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מצננים ומניחים צד.
- מכינים את הכנאפה: מורחים חצי מכמות החמאה במחבת ומפזרים מעל בשכבה אחידה 100 גרם איטריות קדאיף.
- מפזרים את תערובת הגבינות ומכסים ביתר אטריות הקדאיף.
- מניחים את המחבת על האש ומבשלים את הכנאפה על להבה נמוכה עד שהשכבה התחתונה מזהיבה.
- מניחים צלחת על המחבת והופכים בזהירות.
- ממסים את יתרת החמאה ומחזירם את הכנאפה חזרה כשהצד האפוי כלפי מעלה. כשהקדאיף מזהיב גם מהצד השני, מסירים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים בעזרת מצקת את הסירופ המים והסוכר שהצטנן מעל ואת הפיסטוק.
- אייל לביא הוא השף והבעלים של מסעדת רוקח 73 ומסעדת רוקח ים שבנמל יפו
- סטיילינג: נעמה רן
- מחפשים גבינות למנות נוספות בהשראה גלילית? היכנסו למשק צוריאל