שתף קטע נבחר

 

בנט מודאג: 'חצי מדינה לא גומרת את החודש'

"מדיר שינה מעיני שמחצית ממדינת ישראל משתכרת פחות מ-6,000 שקל בחודש", כך אמר היום שר הכלכלה. ומה הפתרונות שהוא מציע? לא להצטרף לעסקים קיימים - אלא לפתוח עסקים עצמאיים, פחות רגולציה וטלפון לייעוץ עסקי

"גם העשירון השביעי, שזה באמת מעמד הביניים פלוס, כל חודש מצוי בגרעון של 1,000 שקלים - הכנסה של 14 אלף שקל והוצאה של 15 אלף", כך אמר שר הכלכלה, נפתלי בנט, בפתח דבריו בכנס לשכת רואי החשבון שנערך באילת היום (ד'). "אתה עושה הכל נכון. אתה תורם לצבא ולמדינה, עובד קשה ולא מצליח להתקיים פה".

 

בנט מקדם: חישוב שעות על בסיס חודשי

המהפכה של בנט: נעבוד יותר, נקבל פחות

העדפה מתקנת: קידום חרדים בשירות הציבורי

בנט יוזם: הבוס יוכל לשלוח אתכם לרופא שלו

 

בנט: תקימו עסקים אל תצטרפו לקיימים

בהמשך דבריו אמר שר הכלכלה כי "מדיר שינה מעיני שמחצית ממדינת ישראל משתכרת פחות מ-6,000 שקל בחודש". בנט הכריז כי הוא פועל בשני מישורים כדי לטפל בנושא זה - הורדת יוקר המחייה והעלאת הפריון, והמשכורת שנגזרת ממנו.

 

בנושא הפריון אמר בנט, כי "אנו פועלים עכשיו לעידוד היזמות - שיותר אנשים יפנו לעידוד היזמות גם בשלבים יותר מאוחרים בחיים. במקום שאנשים יצטרפו לחברה קיימת, שיקימו עסקים ומפעלים. למה זה חשוב שיותר אנשים יקימו עסקים? רוב המשרות החדשות שנוצרות במשק הן בחברות חדשות בנות 5 שנים ומטה. אותן חברות האפליקציות הקטנות הן שיוצרות את המשרות, והמשרות בהן טובות יותר מבחברות הוותיקות. כשיש עובד אחד הוא 'כלבויניק' ועושה הרבה דברים, המנהל תלוי בו ומשלם לו בהתאם, לעומת עובד בחברת סלולר גבוהה".

 

יתרון נוסף עליו מדבר בנט שבעידוד היזמות הוא הורדת הסיכון במשק. "תסתכלו על נוקיה. החברה כבר לא קיימת יותר, היא נקראת מייקרוסופט מובייל, החברה קרסה והביאה את פינלנד לקריסה. העידן הזה של להכנס בגיל 23 לחברה ולצאת ממנה בגיל 67 כבר נגמר. כדאי מאוד מבחינה אישית ומבחינת המשק 'לפזר את הביצים'. הדור הצעיר חייב כל הזמן להשקיע בבניית הערך העצמי, ללמוד במהלך השנים. זה אולי טוב אולי רע, אך זו המציאות".

 

"הרגולציה נוראית, בלמנו את חלקה"

הדרך לעשות זאת, אומר בנט, היא דרך הקלת הרגולציה. "הממשלה צריכה להפריע פחות. הרגולציה בישראל נוראית, חוויתי את זה כיזם, גם אשתי כאשר הקימה עסק. מאז שנכנסתי לתפקיד אני יוצר רגולציה חדשה. הכל יפה, רוצים לעזור לקבוצות מיעוט, איכות הסביבה וכו'. כל דבר הגיוני אך יחד זה לא הגיוני. יש לי כבר קלסר של קילו וחצי של רגולציה שבלמנו. השלב היותר קשה זה לקלף אחורה רגולציה".

 

"אני מדבר על ליצור משטר רגולטורי מיוחד, שב-5-10 שנים הראשונות תהיה מינימום רגולציה, אחרי כן, כל הג'יפה הזו תעוף. כמו אשה שיולדת, שתתחיל לרוץ אחרי הלידה לביטוח לאומי, משרד הפנים וכן הלאה. תנו להם לעמוד על הרגליים לרגע. רגולציה זה פחות או יותר זהה בין חברה קטנה לגדולה. זה גדל במידה קטנה עם גודל החברה. הנושא הראשון זה ליצור רגולציה לייט בשנים הראשונות".

 

דרך נוספת בה רוצה בנט להקל על העסקים הקטנים והבינוניים היא מתן אשראי. "קרן ערבות לעסקים קטנים ובינונים שאחראית על 400 מיליון שקל ערבויות עלתה בשנה האחרונה ל-2 מיליארד שקל של ערבויות. יש גם הטבה מיוחדת לעסקים חדשים - 85% ערבות, במקום 75% .פתחנו לשנתיים-שלוש הקרובות המון אשראי לעסקים הקטנים והבינוניים. הדבר ינגוס גם בתקציב המדינה וכך ראוי, הרי לעיתים הסיכונים מתממשים. ההצלחה מסחררת. זה מקבל ביטוי באוכלוסיות מודרות - נשים ערבויות מקבלות הרבה אשראי להקמת עסקים".

 

לדברי בנט, "בקרוב נשלים מהלך שיאפשר בשיחת טלפון ובעלות של 100 שקל לקבל לווי עסקי בבית, ליזמים צעירים ומבוגרים שרוצים להקים עסק".

 

נקודה נוספת שהעלה בנט, היא הקלה במיסוי ושיעורי המס לעסקים קטנים. אמנם עוד לא נעשו הישגים אך אנו שואפים להקל על עסקים בהיבט זה. צריך לזכור כי שר האוצר התחייב שלא להעלות מסים בשנה הקרובה, וגם כך, כפי שהציגה הנגידה, המדינה חייבת להגדיל את הכנסותיה במיליארדי שקלים, כך שמהלך של הורדת מסים, איננו מדובר בכלל בשלב זה בכל דיוני התקציב של 2015.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיל סלמן
שר הכלכלה, נפתלי בנט
צילום: אמיל סלמן
מומלצים