סוף הסאגה: אושרה בניית מגדלי המריבה בר"ג
לאורך שנים התנגדו שכנים להקמת גורדי שחקים במתחם ארלוזרוב-המתמיד. ביהמ"ש קבע שחרף הפגמים שהתגלו בהליכי האישור, הבנייה תצא לפועל
הגיעה לסיומה סאגת התנגדות התושבים
לפרויקט המגדלים במתחם ארלוזרוב-המתמיד
ברמת גן: בית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב דחה לאחרונה סופית את עתירת דיירי האזור ואיפשר להוציא לפועל
את התוכנית למרות הפגמים בהליכי האישור שלה.
לאורך השנים האחרונות דחתה הוועדה המחוזית התנגדויות רבות שהוגשו נגד התוכנית, אך חלק מבעלי דירות המתגוררים באזור לא התייאשו והגישו עתירה לביטולה לבית המשפט לעניינים מנהליים.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- ענבל אור שלחה סמסים שיווקיים בניגוד לחוק
- מטיילת נפצעה - המדריך ספי בן יוסף התרשל
- אחרי 20 שנות זלזול: מאסר לבעל דוכן פלאפל
- מה אתה מסתיר? על הפרדוקס בזכות השתיקה
דיירי מתחם ארלוזורוב-המתמיד ברמת גן יזמו תוכנית שאושרה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובניה תל אביב ופורסמה ביוני 2013. במסגרת התוכנית הוחלט להרוס ארבעה בניינים שבהם 83 דירות וארבע חנויות, ולבנות במקומם שני מגדלים בני 36 קומות ובהם מאות יחידות דיור.
גרסת הדיירים
"הבניין נראה כמו מעברה, אנו מתביישים לארח"
הילה ציאון
כך טענו תושבים במתחם המתמיד-ארלוזרוב ברמת גן, שחיכו שנים שתוכנית פינוי-בינוי בשכונה תצא לפועל: "הביוב עולה על גדותיו ויש לנו חולדות בבניין"
לטענתם, התוכנית אושרה בניגוד לדין, כיוון שעל פי תמ"מ 5 (תוכנית מתאר מחוז מרכז) הוועדה הייתה מחויבת לגבש עקרונות כלליים ביחס לבנייה גבוהה בכל העיר לפני שהיא מאשרת בנייה לגובה במתחם ספציפי. הם הוסיפו שהוועדה לא ערכה בדיקת תשתיות ולא התייחסה להשלכות האקלימיות והסביבתיות של הבנייה.
המשיבים - הוועדה המחוזית, דיירי המתחם והיזם עצמו - טענו שמדובר בתוכנית פשוטה שתאפשר לדיירים להתגורר בדירות חדשות תוך ניצול הקרקע באופן מיטבי. עוד נטען שעברו שמונה עד שאושרה התוכנית, ואין לפגוע בה בשלב שבו היא סוף סוף אמורה לצאת לפועל.
הוועדה המחוזית הודתה שלא גיבשה עקרונות כלליים לגבי הבנייה לגובה בעיר, אבל טענה שכן התוותה את התוכנית בהתאם לעקרונות בנייה גבוהה שגובשו לגבי מתחם ארלוזורוב כולו.
דיירי המתחם סיפרו שהם חיים בבניינים ישנים שתשתיותיהם הרעועות מעמידות אותם בסכנה ממשית. הם הוסיפו שנמצא שבנייניהם אינם מתאימים לתמ"א 38 ולכן הפתרון הנוכחי הוא הנכון ביותר עבורם.
הפגם לא מצדיק ביטול
השופטת רות רונן הסכימה שהתוכנית אושרה בניגוד לדין, אך קבעה שהפגם אינו מצדיק את ביטול התוכנית, שדיירי המתחם ממתינים לה שנים. לדבריה, הוועדה המחוזית בחרה לקדם את התוכנית מתוך מטרה ראויה - לא לעצור את הפיתוח העירוני.
כמו כן, הוסיפה השופטת רונן, בעוד שקידום התוכנית לא יפגע בעותרים, שכבר מתגוררים בבניינים גבוהים, ביטולה יפגע קשות בדיירי המתחם שעברו דרך חתחתים מייגעת עד לאישורה.
השופטת הזכירה כי הוועדה לא התעלמה לחלוטין מסוגיית הבנייה לגובה ופעלה בהתאם לעקרונות שגובשו לגבי מתחם ארלוזורוב, ושהתוכנית קובעת תנאים וסדרי עבודה בנושא בדיקת האקלים והתשתיות. לבסוף נדחתה העתירה אך לנוכח הנסיבות העותרים לא חויבו בהוצאות.
השופטת רונן לא התנהלה כטכנוקרטית ופורמליסטית גרידא אלא הפעילה שיקול דעת ובדקה את מערכת האיזונים הנכונה במקרה שלפניה. במקרה זה היא העדיפה את השיקול הפרקטי על פני היצמדות להוראות הפורמליות של החוק.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד יונה וינדר עוסק בדיני מקרקעין
- הכותב לא ייצג בתיק
- ב"כ העותרים: עו"ד כהנא, עו"ד הלמר
- ב"כ המשיבים: עו"ד רביד, עו"ד יעקב-סולוביצ'יק, עו"ד בורנשטיין, עו"ד טויסטר
מומלצים