שתף קטע נבחר
 

עובדי כיל: לא נהיה כלי במשחק נגד ששינסקי

במכתב חריף להנהלת כימיקלים לישראל מגיבים ראשי הוועדים לצמצומים עליהם הכריזה ההנהלה: "אתם טועים כאשר אתם חושבים שהעובדים מאמינים לכם שאתם חפצים ביקרו של הנגב. אלו פעולות ההנהלה נאלצת לעשות? פגיעה בכיס העובדים הקיבוציים, תוך הגדלת הדיבידנדים לבעלים"

ראשי ועדי העובדים של מפעלי ים המלח השונים שלחו היום (ג') מכתב חריף להנהלת כימיקלים לישראל, השולטת במפעלים. במכתב מבהירים ראשי הוועדים כי הם מסרבים להירתם למאבק נגד המלצות ועדת ששינסקי, בתגובה לצמצומים שעליהם הכריזה ההנהלה. "אתם טועים כשאתם חושבים שתוכלו להשתמש בעובדים באופן ציני, ככלי משחק במלחמתכם כנגד הממשלה והמלצות ששינסקי", כתבו ראשי הוועדים להנהלה.

 

 

ראשי הוועדים המשיכו ותקפו את הניסיונות של הנהלה לקשר בין הצמצומים לבין המלצות הוועדה. "אתם טועים כשאתם חושבים שלא מבינים שאתם כבר עכשיו רועים בשדות זרים, וכבר עכשיו אתם מוציאים את ההשקעות ואת מרכזי השליטה של כיל מחוץ למדינת ישראל, ללא קשר עם עיתוי המלצות ועדת ששינסקי...אתם טועים כשאתם מניחים שאנו העובדים כמוכם, מוּנָעים מעשיית רושם על דעת הקהל ומפופוליסטיות. אנחנו נלחמים על פרנסתנו ועתידנו, וזה מה שמניע אותנו.

 

"אתם טועים כאשר אתם חושבים שהעובדים תמימים ו'קונים' את כאבכם על הפגיעה העתידית בעובדים. פגיעה שאתם מתכננים לעשות, אתם ולא אף אחד אחר, זה מכבר. ממשלת ישראל אינה כופה על העובדים דבר. מי שמתכנן לכפות על העובדים דברים הם אתם ורק אתם... אתם טועים כאשר אתם חושבים שהעובדים תמימים ו/או חלילה טיפשים ומאמינים לכם שאתם חפצים ביקרו של הנגב. אנו הוועדים כולם, הושטנו יד לשיתוף פעולה פעמים רבות, יד שלא רק הושבה ריקם על ידכם אלא ברוב המקרים ננשכה על ידכם בעוד ועוד איומים לפיטורים, והטון רק הולך ומחריף".  

 

למרות הכל: דיבידנד של 47 מיליון דולר

בעקבות המלצות ועדת ששינסקי, להטיל מס רווחי יתר בשיעור של 42% על הכנסות מאוצרות טבע של המדינה, הודיעה הנהלת כימיקלים לישראל כי היא תקפיא את כל השקעותיה בישראל. בנוסף, הודיעה החברה כי היא תסגור את מפעל המגנזיום, שמעסיק כ-700 עובדים ותצמצם את פעילותו של מפעל הברום.

 

בתגובה, הכריזו עובדי המפעלים על מאבק. בשבוע שעבר שלח מנכ"ל כיל מוצרים, צ'רלס וודהאם, מכתב לעובדיו, שבו קרא להם להפנות את זעמם כנגד המדינה ולא כנגד ההנהלה. "הפגיעה בכם ובכלל תושבי הנגב, כתוצאה משורת הגזרות שכוונו נגד כיל – החל מההחרגה מחוק עידוד השקעות הון, עבור דרך הקציר בים המלח, והטלת התמלוגים על מוצרי ההמשך וכלה בששינסקי, היא פגיעה קשה שאין לה תקדים בישראל, ואינה נעצרת, כפי שחושבים, ברווחיות החברה, אלא פוגעת בבשר החי", כתב המנכ"ל לעובדיו. "אנו בטוחים כי כמי שמעורבים היטב בפעילות החברה בארץ ובחו"ל אתם מבינים היטב את המציאות הקשה הזו שממשלת ישראל כופה עלינו ועליכם".

 

עם זאת, ב-3 בספטמבר פרסמה כיל לבורסה כי דירקטוריון החברה החליט על חלוקת דיבידנד של 47 מיליון דולר, שמתווסף לדיבידנדים בסך של 674.5 מיליון דולר שכבר שולמו במהלך 2014.  

 

במכתב ששלחו היום, הגיבו ראשי הוועדים בזעם לחלוקת הדיבידנד: "אלו פעולות ההנהלה 'נאלצת' לעשות?", תהו ראשי הוועדים. "פגיעה בכיס של העובדים הקיבוציים, תוך כדי הגדלת הדיבידנדים המחולקים לבעלים. ביום חמישי, ה-4 ביולי 2014,פורסם שלמרות הירידה ברווחים, חילקו הבעלים לעצמם במחצית 2014 דיבידנדים בסכום של יותר מ-2.3 מיליארד שקל, סכום העולה על הסכום שלקחו בשנת 2013 כולה (2.2 מיליארד שקל בכל השנה).  

 

"הכרזה על סגירת מפעל המגנזיום, פיטורי עובדים בברום ותוכנית עתידית בים המלח אבל לא רק שלא ירד שכרם של ניר גלעד ושל בורגס (סטפן בורגס, מנכ"ל כיל וניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל, בעלת השליטה בכיל, א.ל), הוא עלה!!! וכמובן שאינו תלוי בתוצאות העסקיות". 

 

ראשי הוועדים סיימו את המכתב בקריאה לבעל השליטה בחברה לישראל, עידן עופר, ולניר גלעד וסטפן בורגס, לעצור את הפיטורים לשבת למשא ומתן עם העובדים. "אנו מבהירים, שכל עוד יימשך המצב הקיים שבו הנהלת החברה מאיימת על העובדים, אנו לא נשמש כלי משחק, נאבק בהנהלת כיל בכל הכלים העומדים לרשותנו ולא נאפשר התעשרות הבעלים והמנהלים על חשבון פגיעה בעובדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות ידידי כדור הארץ
מפעלי ים המלח
באדיבות ידידי כדור הארץ
מומלצים