"חוק לישראל, חוק לעולם". ג'ואן ריברס הבריטית
השחקנית היהודייה מורין ליפמן יצאה במתקפה חריפה נגד יו"ר הלייבור, שתומך במדינה פלסטינית. "דאעש עורף ראשים, טרור איסלאמי בכל פינה - ואתה תומך? אם יהודי אחד היה אחראי למתקפות האלה, היה עוד ליל בדולח"
חודש לפני מותה הפכה הקומיקאית ג'ואן ריברס לקולה של ישראל בהוליווד. האמירות החד-משמעיות שלה נגד הטרור ברצועת עזה במהלך מבצע "צוק איתן" הביאו לריברס היהודייה אהדה מצד אנשים שמעולם לא הכירו אותה. גם את מורין ליפמן, שחקנית בריטית בת 68, לא הרבה מכירים בישראל. אבל הביקורת התקיפה שלה נגד ההכרה הבריטית במדינה פלסטינית צפויה להפוך גם אותה לדמות אהודה מאוד כאן.
ליפמן היהודייה הודיע כי אחרי עשרות שנים תפסיק לתמוך במפלגת הלייבור, עקב זעמה על עמדת יו"ר המפלגה אד מיליבנד בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני. לדבריה, היא תבחר בכל מפלגה אחרת, עד שאת הלייבור יוביל "מענטש" - אדם נערץ ביידיש. היא אמרה כי תמיכת מיליבנד בהכרה במדינת פלסטינית מכעיסה במיוחד, בגלל התזמון שלה.
"אני שחקנית, אד, והרבה פעמים מהללים אותי על התזמון שלי. שלך, יקירי, גרוע", כתבה ליפמן במגזין "סטנדפוינט", כשהיא מתייחסת לתמיכת מיליבנד והלייבור במדינה פלסטינית, תמיכה שבזכותה עברה ההחלטה - הסמלית בינתיים - בפרלמנט הבריטי.
סנדוויץ' בייקון לפני שבת
השחקנית הוותיקה המשיכה ותקפה: "העולם מתפוצץ סביבנו. דאעש עורף ראשים, ואנשיו
אונסים ובוזזים ברחבי סוריה ועיראק. הנשיאים פוטין ואסד כל כך מניפולטיביים, עד שאנחנו לא יודעים באיזה קבוצת מורדים לתמוך. בהונג קונג עשוי להיות שחזור של טיאננמן. הטרור האיסלאמי נמצא בכל פינה בעולם, ואם יהודי אחד היה אחראי למתקפות האלה, היה - ואני חוששת לומר את זה - עוד ליל בדולח".
"ברגע כזה בהיסטוריה אתה בוחר לתמוך ביושבי הספסלים האחוריים בתעמולה הזו?", תהתה ליפמן בכעס על התמיכה של מיליבנד בפלסטין, תמיכה שזכתה לביקורת גם בתוך הלייבור - והמשיכה בציטוטים דומים מאוד לאלו של ריברס ז"ל: "אני רוצה להזכיר לך שאף אחד לא חופר מנהרות לדובר או יורה רקטות על קובנטרי, ועדיין יש לנו כל זכות להפציץ את עיראק. לסיכום - חוק אחד לישראלים, חוק אחד לשאר העולם".
לא רק בהקשר הישראלי תקפה ליפמן את מיליבנד, אלא גם בהקשר הדתי. היא זעמה על כך שיו"ר הלייבור, יהודי חילוני, אכל סנדוויץ' בייקון בפומבי - ימים לאחר שאמר כי הוא רוצה לאכול ארוחת ליל שבת בביתה.
דבריה של ליפמן נכתבו בזמן ששבדיה הייתה למדינה ראשונה באיחוד האירופי שהכירה רשמית בפלסטין. בתגובה הוחזר שגריר ישראל בשטוקהולם להתייעצויות ושר החוץ אביגדור ליברמן אמר כי "היחסים במזרח התיכון מורכבים יותר מרהיט להרכבה עצמית של איקאה". השבדים לא נשארו חייבים וענו: "מוכנים לשלוח לליברמן ריהוט מאיקאה, הוא יגלה שצריך שותף להרכבה".