ברווז צולע? אובמה מרוקן את גואנטנמו
אזרח כווייתי ששוחרר ממתקן הכליאה האמריקני השנוי במחלוקת בקובה התאחד עם משפחתו ויעבור שיקום. בחודשיים הקרובים תשחרר ארה"ב יותר מתריסר עצירים נוספים שנחשדו בטרור למדינות בדרום אמריקה ובאירופה
עוד חדשות בעולם :
במטוס של נשיא סין: שנהב מוברח בשקי דואר
הנשק של השמרנים: בת 18 בבית נבחרים
החזקים בעולם: פוטין ראשון, נתניהו 26
איראן זה לא כאן, וכאן זה לא איראן
פאווזי אל-עודה היה אחד משני אזרחים כווייתים שהיו עצורים בגואנטנמו במסגרת המלחמה נגד טרור שארצות הברית מנהלת מאז פיגועי 11 בספטמבר 2001. הנשיא האמריקני ברק אובמה הבטיח לסגור את מתקן הכליאה השנוי במחלוקת שבקובה, אולם עדיין לא עמד בהבטחתו.
"פאווזי הגיע מוקדם הבוקר. הוא במצב בריאותי טוב", אמר אביו חאלד אל-עודה לסוכנות הידיעות הצרפתית. לדבריו, בנו בן ה-37 הועבר לבדיקה רפואית בבית חולים צבאי מיד עם נחיתתו בכוויית.
בשבוע הבא יועבר המשוחרר הטרי למתקן שיקום ממשלתי לפרק זמן לא מוגדר, אולם קרובי משפחתו יורשו לבקר אותו.
פאווזי התקבל בנמל התעופה על ידי אביו ושני אחיו. כשהגיע לבית החולים הצבאי, קיבלו את פניו 40 בני משפחה, בהם אמו וסבתו, שהורשו לבקר אותו.
פעילי זכויות אדם פרסמו תמונה של פאווזי מחבק את אמו ומנשק את ראשה. בתמונה אחרת הוא נראה לצד אחייניתו הקטנה.
אביו של פאווזי עמד בראש קבוצת תמיכה במשפחות של עצירים כווייתים בגואנטנמו. במשך כל השנים הוא טען שבנו היה עובד סיוע שמעולם לא נטל חלק בלחימה באפגניסטן או בפקיסטן, שם נלכד בסוף 2001. לפיכך, לטענתו, לא היה מקום להאשים את בנו בלחימה לצד האויב.
נתפס בפקיסטן, נמכר לצבא והוסגר לארה"ב
פאווזי נתפס על ידי בני שבטים בצפון פקיסטן, שמכרו אותו לצבא פקיסטן. הצבא הפקיסטני הסגיר אותו לידי ארצות הברית. הוא נלכד ביחד עם בן ארצו פאייז אל-קנדארי, שכרגע הוא הכווייתי היחיד שעדיין מוחזק בגואנטנמו.
פאווזי הוא העציר הראשון ששוחרר ממתקן הכליאה האמריקני מאז חודש מאי. שחרורו התאפשר לאחר שקיבל אישור מוועדת שחרורים בחודש יולי. אותה ועדה המליצה שלא לשחרר את אל-קנדארי, וקבעה כי "הוא נותר בוודאות כמעט מוחלטת בעל מחשבה קיצונית שניהל בעבר קשרים קרובים עם מנהיגים בכירים באל-קאעידה".
ממשלו של ברק אובמה מסר אתמול שהוא מתכנן להגביר את שחרורי העצירים מגואנטנמו.
"משרד ההגנה מקווה להעביר בחודשיים הקרובים במהלך החורף יותר מתריסר עצירים למדינות בדרום אמריקה ובאירופה", אמר גורם בפנטגון לסוכנות הידיעות הצרפתית. לדברי הגורם, כמה מדינות הסכימו לקלוט כעשרים עצירים מגואנטנמו, אך פרטי השחרור עדיין לא סוכמו.
גורם ביטחוני אחר אמר שהממשל בוושינגטון "עובד במלוא המרץ" להוציא את העצירים שנותרו מגואנטנמו. "סגירת גואנטנמו היא בראש סדר העדיפויות של משרד ההגנה", אמר ליוטנט קולונל מיילס קאגינס לסוכנות הידיעות הצרפתית.